U skladu s najnovijim glasinama, Apple uskoro planira prestati prodavati silikonske futrole za iPhone uređaje i narukvice za Apple Watch. Međutim, što dolazi umjesto njih? Prema izvorima, Apple namjerava zamijeniti ove proizvode s ekološki prihvatljivijim opcijama. Silikonske futrole s MagSafe tehnologijom za iPhone, kao i sportski i solo remeni za Apple Watch, vjerojatno će biti zamijenjeni novim materijalom naziva „FineWoven“. Ova promjena čini se dio šireg napora tvrtke Apple da koristi materijale koji su ekološki prihvatljivi, budući da trenutačne silikonske futrole i remeni nisu proizvedeni od recikliranih materijala te sadrže sastojke koji su teško reciklirati zbog njihove izdržljivosti na visoke temperature. Očekuje se da će FineWoven postati novi standard za silikonske futrole i remene, dok će kožni proizvodi također biti zamijenjeni sličnim alternativama.

Nema više silikonskih ‘futrola’ i ‘traka’ od Apple-a

Postoje različite glasine da će Apple uskoro prestati sa isporukom silikonskih futrola za iPhone i traka za Apple Watch. Ovi dodaci će tada biti zamenjeni drugim, odgovornijim opcijama. Ova promena proizlazi iz želje Apple-a da postane ekološki odgovorniji i teži ka održivijim materijalima za svoje proizvode.

Šta dolazi umjesto silikonskih kućišta i narukvica od Applea

Različite glasine

Postoje različite glasine i spekulacije o promenama koje Apple želi da sprovede u vezi sa svojim dodacima. Jedna od glasina je da će silikonske futrole sa MagSafe za iPhone nestati. Pored toga, različite trake za Apple Watch, kao što su sportska traka i solo traka, će biti zamenjene. Čak će i silikonski privezci za ključeve za AirTag navodno nestati.

Odgovorne odluke

Obustava silikonskih dodataka od strane Apple-a izgleda kao svesna odluka da se koriste odgovorniji materijali. Trenutno, silikonski dodaci nisu napravljeni od recikliranih materijala, i neki sastojci su teško reciklirajući zbog svoje visoke otpornosti na toplotu. Apple stoga želi da pređe na novi materijal koji je ekološki prihvatljiviji.

Siliconenhoesjes met MagSafe

Een van de accessoires die naar verwachting zal verdwijnen, zijn de siliconen hoesjes met MagSafe voor de iPhone. Deze hoesjes waren populair vanwege hun gebruiksgemak en de mogelijkheid om draadloos op te laden met MagSafe-technologie. Hoewel deze hoesjes zullen verdwijnen, wordt er gespeculeerd dat er nieuwe hoesjes zullen komen met een vergelijkbare functionaliteit maar gemaakt van duurzamer materiaal.

Verdwijnen van bandjes en hoesjes

Naast de siliconen hoesjes zullen ook verschillende bandjes voor de Apple Watch verdwijnen. Het sportbandje en het solobandje worden genoemd als bandjes die niet langer beschikbaar zullen zijn. De reden voor deze veranderingen is weer de wens van Apple om duurzamere materialen te gebruiken en te streven naar een betere milieuvriendelijkheid.

Šta dolazi umjesto silikonskih kućišta i narukvica od Applea

Silikonske futrole sa MagSafe

Jedan od dodataka koji se očekuje da će nestati su silikonske futrole sa MagSafe za iPhone. Ove futrole su bile popularne zbog svoje praktičnosti i mogućnosti bežičnog punjenja pomoću MagSafe tehnologije. Iako će ove futrole nestati, spekuliše se da će doći nove futrole sa sličnom funkcionalnošću ali napravljene od održivijeg materijala.

Nestanak traka i futrola

Pored silikonskih futrola, nestat će i različite trake za Apple Watch. Sportska traka i solo traka su navedene kao trake koje više neće biti dostupne. Razlog za ove promene je ponovo želja Apple-a da koristi održivije materijale i teži ka većoj ekološkoj odgovornosti.

Šta dolazi umjesto silikonskih kućišta i narukvica od Applea

Promjene u dodacima

Promjene u dodacima Apple-a su signal njihovog kontinuiranog angažmana na održivosti i društveno odgovornom poslovanju. Prestanak isporuke silikonskih futrola i traka je važan korak u tom pravcu. Međutim, važno je napomenuti da će ove promjene verovatno postepeno nastupiti, pri čemu postojeći modeli više neće dobijati nove varijante boja i na kraju će biti potpuno povučeni iz proizvodnje.

Očekivanja od FineWoven

Novi materijal ‘FineWoven’ koji će verovatno biti korišten za futrole i trake Apple-a, dočekuje se s velikim očekivanjima. Smatra se održivim i ekološki prihvatljivim alternativom za silikon. Potrošači će nesumnjivo biti znatiželjni o kvalitetu i funkcionalnosti ovih novih dodataka i kako se oni porede sa starim silikonskim varijantama.

Šta dolazi umjesto silikonskih kućišta i narukvica od Applea

Kraj ere silikonskih dodataka

Sa nestankom silikonskih dodataka, ovo označava početak kraja jedne ere. Iako su silikonske futrole i trake bile popularne među korisnicima Apple-a, sada se otvara era održivijih dodataka. To takođe znači da potrošači mogu očekivati nove i inovativne materijale koji će se koristiti u budućnosti.

Budući materijali

Sa fokusom na održivost i ekološku odgovornost, Apple će verovatno nastaviti da eksperimentiše sa novim materijalima i tehnologijama za svoje dodatke. Pored ‘FineWoven’, mogu se pojaviti i drugi materijali na tržištu koji su još održiviji i inovativniji. Ovo je uzbudljivo vreme za Apple i njegove korisnike, u kojem mogu anticipirati dolazak novih i poboljšanih dodataka koji zadovoljavaju kako tehnološke, tako i održive potrebe.

Šta dolazi umjesto silikonskih kućišta i narukvica od Applea

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.