Ko smo mi

Predloženi tekst: Naša web adresa je: https://mobtelefoni.rs.

Komentari

Predloženi tekst: Kada posjetitelji ostave komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u formularu za komentare, IP adresu posjetitelja i browser user agent kako bismo pomogli u detekciji spama.

Anonimizirani niz, stvoren na osnovu vaše e-mail adrese (koji se takođe naziva hash) može biti poslan Gravatar servisu ako ga koristite. Stranicu sa pravilima o privatnosti Gravatar servisa možete pronaći ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon što je vaš komentar odobren, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Ako ste registrovani korisnik i uploadujete slike na sajt, trebali biste izbjegavati upload slika sa uključenim EXIF GPS lokacijskim podacima. Posjetitelji sajta mogu preuzeti slike sa sajta i vidjeti lokacijske podatke.

Kolačići

Kada ostavite komentar na našem sajtu, možete odabrati da li želite da vaše ime, e-mail adresa i web stranica budu sačuvani u kolačićima. To radimo za vašu pogodnost kako ne biste morali ponovno unositi te podatke kada ostavljate novi komentar. Ovi kolačići traju jednu godinu.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo provjerili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i uklanja se čim zatvorite preglednik.

Čim se prijavite, postavit ćemo nekoliko kolačića u vezi s vašim informacijama za prijavu i opcijama prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s opcijama prikaza na ekranu jednu godinu. Ako odaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dvije sedmice. Kada se odjavite sa vašeg računa, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i jednostavno označava post ID članka koji ste uredili. Ovaj kolačić ističe nakon jednog dana.

Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica

Članci na ovoj stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. videi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica ponaša se u potpunosti isto kao da je posjetitelj posjetio tu drugu stranicu.

Ove stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, uključiti dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na toj stranici.

S kim dijelimo vaše podatke

Predloženi tekst: Ako zatražite resetovanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u reset e-mail.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Kada ostavite komentar, taj komentar i njegovi metapodaci se zauvijek čuvaju. To nam omogućava da automatski prepoznamo i odobrimo svaki naknadni komentar umjesto da ga moramo moderirati.

Za korisnike koji se registruju na našoj stranici (ako ih ima), također čuvamo lične informacije koje oni pružaju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u svakom trenutku pregledati, urediti ili obrisati svoje lične informacije (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori stranice takođe mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvozni fajl osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dali. Također možete zahtijevati da izbrišemo sve osobne podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati zbog administrativnih, pravnih ili sigurnosnih svrha.

Kuda se šalju vaši podaci

Predloženi tekst: Moguće je da se komentari posjetitelja provjeravaju putem automatizirane usluge za detekciju spama.