Na svom događaju 12. septembra 2023. godine, Apple je predstavio najnoviju seriju iPhone 15 uređaja, kao i novi Apple Watch. Održivost je bila glavna tema događaja, a Apple je istakao da koristi više recikliranih materijala u svojim uređajima ove godine. iPhone 15 serija se ističe po korištenju recikliranog aluminija za kućište i recikliranog kobalta u bateriji. Pored toga, iPhone 15 Pro modeli donose neke profesionalne funkcije i poboljšane kamere, dok Apple Watch Series 9 i Apple Watch Ultra 2 predstavljaju unapređene verzije svojih prethodnika. Štaviše, Apple je otkrio da svi njihovi pribori sada koriste FineWoven materijal napravljen od 65% recikliranih materijala.

Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

Na svom događaju održanom 12. septembra 2023. godine, Apple je predstavio najnoviju seriju iPhone uređaja, iPhone 15 seriju, i novu seriju Apple Watch uređaja. Ovaj događaj je bio veoma važan za Apple, jer je kompanija želela da naglasi svoj fokus na održivost i upotrebu recikliranih materijala u svojim uređajima.

Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

Glavna tema događaja je održivost

Jedna od glavnih tema ovog događaja bila je održivost. Apple je istakao svoje napore i angažman u korištenju više recikliranih metala u svojim uređajima ove godine. Kompanija je želela da pokaže svoju odgovornost prema zaštiti životne sredine i smanjenju negativnog uticaja elektronskog otpada.

Novi iPhone 15 serija koristi reciklirane materijale

Jedna od značajnih novosti u novoj seriji iPhone 15 je korišćenje recikliranih materijala. Apple je napravio korak napred u održivosti tako što je 75% aluminijuma za kućište uređaja izrađeno od recikliranih materijala. Ovo je važan pomak u pravcu smanjenja korišćenja novih sirovina i smanjenja ukupnog ugljeničnog otiska.

Takođe, iPhone 15 serija uključuje bateriju koja koristi 100% reciklirani kobalt. Ovo je još jedan korak ka održivosti i smanjenju upotrebe sirovina koje imaju negativne uticaje na okolinu.

iPhone 15 serija ima karakteristike iPhone 14 Pro serije

Novi iPhone 15 serija donosi neke od karakteristika koje su bile dostupne samo na iPhone 14 Pro modelima. Međutim, važno je napomenuti da su neke profesionalne funkcije rezervisane samo za iPhone 15 Pro modele. Ovo je važno naglasiti kako korisnici ne bi imali nerealna očekivanja u vezi sa modelima koji ne pripadaju Pro seriji.

iPhone 15 Pro modeli koriste titanijum okvir

Jedna od značajnih promjena u iPhone 15 Pro seriji je korištenje titanijum okvira umjesto dosadašnjeg nerđajućeg čelika. Ova promjena ne samo da daje uređajima luksuzniji izgled, već također smanjuje utrošak resursa jer se titanijum lako može reciklirati.

Još jedna promjena vezana za iPhone 15 Pro modele je uvođenje novog dugmeta „Action“ umjesto prekidača za uključivanje zvuka. Ovo dugme omogućava korisnicima brži pristup funkcijama.

Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

iPhone 15 Pro serija koristi A17 Pro čip za hardver-ski zasnovano praćenje zrake

Da bi korisnicima pružio vrhunsko iskustvo gaminga, iPhone 15 Pro serija koristi Apple-ov A17 Pro čip koji podržava hardver-ski zasnovano praćenje zrake. Ovo je značajna tehnološka inovacija koja omogućava realističniju grafiku i poboljšano iskustvo igranja.

Novi iPhone 15 Pro modeli imaju poboljšane kamere i podršku za prostorne video zapise

Kao i kod svake novije serije iPhone uređaja, Apple se pobrinuo da unaprijedi kamere. iPhone 15 Pro serija ima poboljšane kamere koje pružaju bolje performanse u slabim svjetlosnim uvjetima i poboljšanu stabilizaciju. Ovo je sjajna vijest za sve ljubitelje mobilne fotografije.

Također, novi iPhone 15 Pro modeli podržavaju snimanje prostornih video zapisa. Ova funkcionalnost omogućava korisnicima da stvore impresivne video sadržaje koji će biti bogatiji i realističniji.

Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

Apple Watch Series 9 zamenjuje Series 8

Osim nove serije iPhone uređaja, Apple je također predstavio novu seriju Apple Watch uređaja. Apple Watch Series 9 zamenjuje prethodni Series 8, donoseći nekoliko poboljšanja i novih funkcionalnosti.

Jedna od ključnih promjena u novoj Apple Watch Series 9 je uvođenje novog procesora, Apple S9. Ovo unapređenje pruža brže performanse i poboljšanu energetsku efikasnost, čineći uređaj još boljim za svakodnevnu upotrebu.

Apple Watch Ultra 2 je ažuriran model Ultra

Pored Apple Watch Series 9, Apple je također predstavio ažuriran model Ultra. Apple Watch Ultra 2 donosi poboljšanja u odnosu na prethodni model, nudeći bolje performanse i nove funkcije.

Slično kao i sa Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2 je opremljen novim S9 procesorom. Ova unapređenja poboljšavaju performanse uređaja, omogućujući korisnicima da bez problema obavljaju različite zadatke i koriste razne funkcionalnosti.

Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

Svi Apple pribor više ne koristi pravu kožu

Na kraju, Apple je napravio još jedan korak prema održivosti tako što je obustavio korištenje prave kože za svoj pribor. Umjesto toga, Apple pribor, kao što su futrole i remeni za Apple Watch, sada koristi FineWoven materijal koji je napravljen od 65% recikliranih materijala. Ovo je sjajan primjer kako se kompanija trudi da koristi održive materijale i smanji svoj uticaj na okolinu.

U zaključku, lansiranje iPhone 15 serije i nove serije Apple Watch uređaja na događaju 12. septembra 2023. godine naglašava Apple-ov fokus na održivost i upotrebu recikliranih materijala. Kroz korišćenje recikliranih metala, unapređena kamera i podrška za prostorne video zapise, kao i druge poboljšane funkcionalnosti, Apple želi pružiti korisnicima najbolje moguće iskustvo uz minimalan uticaj na okolinu.

12 thoughts on “Apple je lansirao iPhone 15 seriju i novu seriju Apple Watch uređaja na svom događaju 12. septembra 2023. godine.

 1. Pingback: Šta dolazi umjesto silikonskih 'kućišta' i 'narukvica' od Applea - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 2. Pingback: Novi iPhone 15 koristi 75% recikliranog aluminija i 100% recikliranog kobalta u bateriji. Dostupan u bojama ružičaste, plave, žute, zelene i crne - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 3. Pingback: Istražite brži i energetski učinkovitiji Apple Watch Series 9 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 4. Pingback: Predbilježba za nove Apple Watch satove već je započela - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 5. Pingback: Najbolje tehnološke ponude na Amazon Prime Day 2023 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 6. Pingback: iPhone 14 Pro je sada jeftiniji nego ikad prije na Belsimpelu. - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 7. Pingback: Apple Watch Serija 9 dostupna u aluminijumskoj i čeličnoj verziji - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 8. Pingback: Apple iPhone 15 (128GB) - Black pregled - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 9. Pingback: Tanki dizajn i širok spektar boja u Apple Watch Series 9 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 10. Pingback: Top priče: glasine o iPhoneu 16 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 11. Pingback: Nova izdanja Apple Watcha će koristiti manje emisije ugljičnog dioksida zahvaljujući promjeni transportnih metoda - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

 12. Pingback: Test baterije za iPhone 15 - koja verzija ima najdulji vijek trajanja baterije - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.