U današnjem kvartalnom izvještaju o poslovanju za prvi kvartal fiskalne godine 2024, izvršni direktor Applea Tim Cook je komentarisao rad kompanije na umjetnoj inteligenciji. Istakao je da Apple ulaže „veliku količinu vremena i truda“ u AI, a detalji će biti predstavljeni kasnije ove godine. Spekulacije sugeriraju da bi nadolazeća softverska nadogradnja iOS 18 mogla biti najveća nadogradnja u istoriji uređaja, sa više AI funkcija. Apple navodno radi na generativnoj AI tehnologiji koja će poboljšati Siri, aplikaciju Messages i druge. Planira se integracija AI u operativni sistem, kao i u aplikacije poput Apple Music, Pages i Xcode. Također se planira implementacija velikih jezičkih modela kako bi Siri mogla automatizovati kompleksne zadatke i postići dublju integraciju sa aplikacijom Shortcuts.

Apple posvećuje veliku količinu vremena i truda u rad na AI, više informacija kasnije ove godine

Apple posvećuje ‘veliku količinu vremena i truda’ u rad na AI, više informacija kasnije ove godine

Apple CEO Tim Cook je izjavio da Apple ulaže „veliku količinu vremena i truda“ u razvoj umjetne inteligencije (AI), s planovima da detaljnije informacije budu objavljene kasnije ove godine. Ova izjava odražava predanost Apple-a u istraživanju i implementiranju AI tehnologija kako bi oblikovali budućnost.

iOS 18 – Najveća ažuriranja do sada

Postoji mnogo nagađanja o iOS 18, sljedećem velikoj ažuriranju Apple-ovog operativnog sustava za mobilne uređaje. Očekuje se da će ovo ažuriranje biti najveće do sada, a umjetna inteligencija će igrati ključnu ulogu u mnogim novim značajkama.

Glavne značajke iOS 18

Iako još nema službenih informacija o iOS 18 značajkama, procurele informacije sugeriraju da će AI biti temelj mnogih novih mogućnosti. Očekuje se da će iOS 18 donijeti poboljšanja u korisničkom iskustvu, performansama, sigurnosti i mnogim drugim područjima.

Rumori o AI značajkama u iOS 18

Po glasinama, iOS 18 će donijeti brojne AI značajke koje će poboljšati način na koji koristimo svoje Apple uređaje. Očekuje se da će Siri biti unaprijeđena genetativnom AI tehnologijom, koja će omogućiti pametnije i personaliziranije odgovore. Također se spekulira o integraciji AI-a u druge aplikacije poput Messages, Apple Music, Pages i Xcode.

Apple-ovi planovi za AI u aplikacijama

Apple intenzivno radi na razvoju generativne AI tehnologije kako bi unaprijedio svoje aplikacije kao što su Siri i Messages.

Generativna AI tehnologija za poboljšanje Siri i Messages aplikacija

Apple ulaže značajna sredstva u istraživanje i razvoj generativne AI tehnologije kako bi unaprijedio upotrebu aplikacija poput Siri i Messages. Generativna AI tehnologija će omogućiti bolje razumijevanje potreba korisnika i pružanje personaliziranih odgovora i prijedloga.

Integracija AI-a u ostale Apple aplikacije

Osim Siri i Messages aplikacija, Apple planira proširiti korištenje AI-a na ostale aplikacije. Integracija umjetne inteligencije u Apple Music, Pages, Xcode i druge aplikacije omogućit će korisnicima napredne značajke kao što su personalizirane preporuke, poboljšana pretraga i automatizacija rutinskih zadataka.

Dublja integracija između Siri i Shortcuts aplikacije

Apple planira dublje integrirati Siri i Shortcuts aplikaciju kako bi korisnicima omogućio automatizaciju složenih zadataka uz pomoć AI-a.

Planovi za korištenje velikih jezičkih modela u Siri

Jedan od planova Apple-a je implementacija velikih jezičkih modela u Siri. Ovo će omogućiti Siri da bolje razumije korisnički upit i pruži preciznije odgovore. Veliki jezički modeli pomažu u kontekstualnom razumijevanju jezika i prilagodbi korisničkim preferencijama.

Automatizacija kompleksnih zadataka uz pomoć AI-a

Dublja integracija između Siri i Shortcuts aplikacije će omogućiti korisnicima da automatiziraju kompleksne zadatke uz pomoć AI-a. Na primjer, korisnici mogu postaviti Siri da izvršava niz radnji jednostavnim glasovnim naredbama ili prečacima, eliminirajući potrebu za ručnim obavljanjem zadataka.

Apple posvećuje veliku količinu vremena i truda u rad na AI, više informacija kasnije ove godine

Zaključak

Očekuje se da će Apple nastaviti s inovacijama u području umjetne inteligencije i donijeti napredne AI značajke na svoje aplikacije. Uspješna implementacija generativne AI tehnologije, dublja integracija između Siri i Shortcuts aplikacija te korištenje velikih jezičkih modela predstavljaju samo neka od mogućih poboljšanja koja nas očekuju.

Nadalje, detaljnije informacije o Apple-ovim planovima za AI bit će objavljene kasnije ove godine. Apple ostaje lider u tehnologiji, a njihov fokus na umjetnoj inteligenciji predstavlja obećavajuću budućnost za korisnike iOS uređaja.

Reference:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.