Događaj Apple-a održan 12. septembra 2023. godine u Kaliforniji obilježen je najavom novih serija iPhone 15 i Apple Watch. Novi iPhone 15 dolazi sa osnovnom memorijom od 128GB i cijenom od 79.900 Rs. Međutim, pravi zamah donose iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, koji uz naprednije kamere i promjene u dizajnu, dolaze i sa višom cijenom – 1,34,900 Rs. i 1,59,900 Rs. Njima se pridružuje i Apple Watch Series 9, koji donosi poboljšanja u brzini i značajkama, kao i Apple Watch Ultra 2 sa novim funkcijama i cijenom od 89.900 Rs. Na događaju je istaknuto i održivo poslovanje, sa Apple-om koji tvrdi da koristi više recikliranih metala u svojim uređajima. Novi uređaji će biti dostupni u raznim bojama, uključujući i ružičastu, dok su prethodne serije iPhone 14 i Apple Watch Series 8 povučene s tržišta.

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

Ekskluzivni događaj Apple-a održan 12. septembra 2023. u Kaliforniji

Nakon mnogo očekivanja, Apple je održao ekskluzivni događaj u Kaliforniji 12. septembra 2023. godine kako bi najavio nove proizvode i ažuriranja. Jedno od glavnih obavještenja na ovom događaju bilo je povlačenje prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8 s tržišta. Ovo povlačenje je učinjeno kako bi se napravilo mjesto za najnovije modele, iPhone 15 i Apple Watch.

Najavljene nove serije iPhone 15 i Apple Watch

Na događaju je najavljeno da će iPhone 15 biti dostupan u nekoliko modela, a svaki će imati svoje posebne karakteristike i cijenu. Osnovni model iPhone 15 dolazi s impresivnih 128GB osnovne memorije i cijenom od 79.900 Rs. Ovo povećanje osnovne memorije omogućava korisnicima da pohrane više podataka na svoj uređaj, uključujući slike, videozapise i aplikacije, što rezultira boljim korisničkim iskustvom.

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

Novi iPhone 15 ima 128GB osnovne memorije i cijena mu je 79.900 Rs.

Novi iPhone 15 donosi brojna poboljšanja i inovacije u odnosu na prethodne modele. Jedno od najvažnijih poboljšanja je povećanje osnovne memorije na 128GB, što korisnicima omogućava da pohrane više podataka na svoj uređaj. Ovaj dodatni prostor za pohranu omogućava korisnicima da budu kreativni i da imaju više prostora za slike, videozapise, aplikacije i druge datoteke.

Pored povećane memorije, iPhone 15 također dolazi s novim dizajnom i estetikom koja privlači korisnike. Tanji i lagani dizajn čini ovaj uređaj još prikladnijim za nošenje i upotrebu. Također će biti dostupan u širokom rasponu boja, uključujući popularnu ružičastu boju koja je postala favorit među korisnicima.

iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max imaju naprednije kamere, promjene u dizajnu i cijene 1,34,900 Rs. i 1,59,900 Rs.

Apple je također najavio i premium modele iPhone 15 – iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max. Ovi modeli dolaze s naprednijim kamerama, promjenama u dizajnu i većom cijenom. iPhone 15 Pro dolazi s cijenom od 1,34,900 Rs., dok iPhone 15 Pro Max ima cijenu od 1,59,900 Rs.

Ove premium verzije iPhone-a 15 nude najnaprednije kamere dosad, koje će korisnicima omogućiti snimanje vrhunskih fotografija i videozapisa. Promjene u dizajnu i materijalima korištenim za ove modele čine ih još elegantnijim i luksuznijim.

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

Apple Watch Series 9 zamjenjuje Series 8 i ima poboljšanja u brzini i značajkama

Nakon povlačenja Apple Watch Series 8 s tržišta, Apple je predstavio svoj najnoviji pametni sat – Apple Watch Series 9. Ovaj novi model dolazi s brojnim poboljšanjima u brzini i značajkama, kako bi korisnicima pružio još bolje iskustvo.

Apple Watch Series 9 dolazi s bržim i učinkovitijim procesorom, što resulitra boljom i bržom izvedbom. Također donosi nove značajke koje će korisnicima omogućiti prilagođavanje i personalizaciju svog iskustva, uključujući veći izbor opcija za prikaz i načine interakcije s uređajem.

Apple Watch Ultra 2 također ima nove značajke i cijena mu je 89.900 Rs.

Osim Apple Watch Series 9, Apple je također najavio i drugi model svog pametnog sata – Apple Watch Ultra 2. Ovaj model donosi nove značajke i ima cijenu od 89.900 Rs.

Apple Watch Ultra 2 ima napredne značajke koje će korisnicima omogućiti praćenje njihovog zdravlja i kondicije. Uz praćenje otkucaja srca, razine kisika u krvi i druge mjerenja, ovaj pametni sat će pružiti korisnicima dublji uvid u njihovo zdravlje i omogućiti im da donose informirane odluke o svom životnom stilu.

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

Apple ističe održivost kao jedan od glavnih tema događaja i tvrdi da koristi više recikliranih metala u svojim uređajima

Na ekskluzivnom događaju, Apple je naglasio svoju posvećenost održivosti i ekološkom pristupu proizvodnji elektronike. Tvrdi se da novi iPhone 15 i Apple Watch Series 9 koriste više recikliranih metala u svojoj izradi.

Upotreba recikliranih metala u proizvodnji elektronike ima pozitivan utjecaj na okoliš jer smanjuje potrebu za izvlačenjem novih sirovina iz prirode. Appleov angažman na održivost je važan korak prema smanjenju njihovog ugljičnog otiska i zaštiti našeg planeta.

Novi uređaji će biti dostupni u raznim bojama, uključujući ružičastu

Kao i kod prethodnih serija, novi iPhone 15 i Apple Watch serija 9 bit će dostupni u raznim bojama kako bi korisnicima omogućili da izraze svoju osobnost i stil. Jedna od najpopularnijih boja među korisnicima je ružičasta boja, koja je vrlo tražena.

Apple je prepoznao ovaj trend i uključio ružičastu boju u paletu boja dostupnih za iPhone 15 i Apple Watch Series 9. Ova opcija pruža korisnicima mogućnost personalizacije i izbora boje koja odgovara njihovim preferencijama i stilu.

Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

Razlozi za povlačenje serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8

Povlačenje serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8 s tržišta ima nekoliko razloga. Jedan od glavnih razloga je uvođenje novih modela, iPhone 15 i Apple Watch Series 9, koji nude poboljšane značajke i performanse u odnosu na prethodne serije. Apple kontinuirano razvija nove tehnologije i poboljšava svoje proizvode kako bi pružio najbolje moguće iskustvo korisnicima.

Povlačenje prethodnih serija također omogućava Appleu da napravi mjesto za nove modele na tržištu. Ovo je uobičajena praksa u industriji elektronike, jer proizvođači žele privući korisnike da kupuju najnovije i najbolje uređaje.

Utjecaj povlačenja na potrošače i tržište

Povlačenje serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8 utječe na potrošače i tržište na nekoliko načina. Potrošači koji su već posjedovali ove modele možda će biti razočarani saznanjem da su njihovi uređaji povučeni s tržišta. Međutim, Apple osigurava korisnike da će i dalje pružati podršku za ove modele kroz ažuriranja softvera i jamstvo.

S druge strane, povlačenje ovih serija otvara vrata za nove kupce da istraže nove modele iPhone 15 i Apple Watch Series 9. Uvođenje novih i poboljšanih uređaja omogućava Appleu da zadrži korake s konkurencijom i pruži korisnicima najnoviju tehnologiju.

Alternativni modeli i opcije nakon povlačenja

Za korisnike koji su posjedovali prethodne serije iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8, Apple nudi nekoliko zamjenskih modela i opcija. Nakon povlačenja ovih serija, korisnici mogu razmotriti nadogradnju na nove modele iPhone 15 i Apple Watch Series 9, koji nude poboljšane značajke i performanse.

Međutim, ako korisnicima nisu potrebne sve najnovije značajke, mogu razmisliti o alternativnim modelima iz prethodnih serija ili drugim modelima koji su još uvijek dostupni na tržištu. Appleov asortiman proizvoda je širok, tako da svaki korisnik može pronaći uređaj koji odgovara njihovim potrebama i proračunu.

Uz to, Apple nudi opcije razmjene i povrata za korisnike koji žele zamijeniti svoje stare modele za nove. Ove opcije mogu pomoći korisnicima da ažuriraju svoje uređaje bez punog ulaganja u nove modele.

Zaključak

Ekskluzivni događaj Apple-a održan 12. septembra 2023. godine u Kaliforniji donio je mnogo uzbuđenja i najava novih proizvoda. Povlačenje serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8 s tržišta otvara put za najnovije modele iPhone 15 i Apple Watch Series 9. S poboljšanim značajkama, naprednijim kamerama i modernijim dizajnom, ovi uređaji donose korisnicima još bolje iskustvo.

Osim novih uređaja, Apple ističe i svoju posvećenost održivosti i ekološkim inicijativama. Korištenje recikliranih metala u proizvodnji elektronike ima pozitivan učinak na okoliš i pomaže smanjiti utjecaj industrije na prirodu.

Korisnicima koji su posjedovali prethodne modele iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8 nudi se nekoliko opcija nakon povlačenja. Mogu razmisliti o nadogradnji na nove modele ili istražiti alternativne modele koji su još uvijek dostupni na tržištu. Apple je uveo zamjenske modele i opcije razmjene kako bi korisnicima pružio fleksibilnost i izbor pri odabiru svojih uređaja.

U svakom slučaju, ovi novi proizvodi i opcije nakon povlačenja pružaju korisnicima mogućnost da iskoriste najnoviju tehnologiju i poboljšaju svoje digitalno iskustvo. Sve u svemu, ovo je uzbudljivo vrijeme za ljubitelje Apple tehnologije i korisnike širom svijeta.

4 thoughts on “Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8.

  1. Pingback: Apple Vision Pro 2 dostupan tek za nekoliko godina - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Ova 5-u-1 bežična stanica za punjenje sada je samo 84 dolara - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  3. Pingback: Apple Watch Serija 9 dostupna u aluminijumskoj i čeličnoj verziji - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  4. Pingback: Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.