Samsung Galaxy S24 Plus je unaprijeđen model u odnosu na prethodni model S24, koji donosi poboljšanja u raznim aspektima. Ovaj telefon dolazi sa većim i svjetlijim ekranom, koji nudi veću rezoluciju za poboljšanu vizuelnu izvedbu. Također, Samsung je zadržao jednostavan dizajn telefona kako bi se korisnicima pružio intuitivan i estetski prijatan uređaj. Galaxy S24 Plus također donosi poboljšanja u performansama, koristeći Exynos 2400 procesor i dolazeći sa 12GB RAM-a i 256GB prostora za pohranu. Ovaj telefon radi na najnovijoj verziji Androida 14 i One UI 6.1, pružajući korisnicima najnovije pogodnosti i sigurnosne nadogradnje. Također, Samsung je dodao nekoliko AI funkcija u kamere, koje unapređuju kvalitet fotografija i poboljšavaju iskustvo fotografisanja. Kamere su ostale iste kao kod prethodnog modela, ali sa poboljšanjima u softveru koji omogućavaju poboljšanu obradu slika.

Samsung Galaxy S24 Plus - veći i unaprijeđen model u odnosu na S24

Specifikacije

Ekran

Samsung Galaxy S24 Plus dolazi sa unaprijeđenim ekranom koji značajno poboljšava vizuelno iskustvo korisnika. Ekran je veći i pruža svjetliji prikaz, što rezultira živopisnijim bojama i oštrijim detaljima. Također, rezolucija ekrana je povećana, što korisnicima omogućava uživanje u visokokvalitetnim sadržajima sa izuzetnom jasnoćom.

Procesor

Samsung Galaxy S24 Plus pokreće moćan Exynos 2400 procesor koji omogućava brže i fluidnije performanse. Ovaj procesor je osmišljen sa ciljem da pruži korisnicima visok nivo snage i efikasnosti, kako bi mogli obavljati sve zadatke, od multitaskinga do igranja zahtjevnih igara, bez ikakvih poteškoća.

RAM i prostor za pohranu

Sa 12GB RAM-a i 256GB prostora za pohranu, Samsung Galaxy S24 Plus omogućava korisnicima da pohrane veliku količinu podataka, aplikacija i multimedijalnog sadržaja. Ova kombinacija velike RAM memorije i prostranog prostora za pohranu omogućava brz pristup i pokretanje aplikacija, kao i glatko prebacivanje između njih.

Operativni sistem

Samsung Galaxy S24 Plus radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema – Android 14. Ova verzija donosi brojne poboljšane funkcionalnosti i sigurnosne mjere koje doprinose boljoj upotrebi telefona. Uz to, korisnici će imati pristup i najnovijoj verziji Samsung-ovog korisničkog interfejsa – One UI 6.1, koji donosi novi dizajn i poboljšane korisničke opcije.

Dizajn

Minimalistički dizajn

Samsung je zadržao svoj prepoznatljivi minimalistički dizajn i kod modela Galaxy S24 Plus. Telefon izgleda elegantno i sofisticirano, sa glatkim ivicama i besprijekornim završnom obradom. Dizajn je jednostavan, ali istovremeno pruža premium osjećaj i vrhunski izgled.

Dimenzije

Samsung Galaxy S24 Plus ima veće dimenzije u odnosu na prethodni model, što rezultira povećanim ekranom i većom površinom za prikaz sadržaja. Ove dimenzije daju korisnicima više prostora za pregledavanje, surfanje internetom, igranje igara i gledanje sadržaja bez potrebe za stalnim zumiranjem ili pomicanjem ekrana.

Boje

Samsung Galaxy S24 Plus dolazi u raznim bojama kako bi zadovoljio različite ukuse korisnika. Korisnici će moći odabrati svoju omiljenu boju između niza opcija, koje uključuju klasične boje kao što su crna i bijela, ali i moderne nijanse poput plave, crvene i zelene. Boje su pažljivo odabrane kako bi istaknule ljepotu dizajna i omogućile personalizaciju telefona prema individualnim preferencijama.

Samsung Galaxy S24 Plus - veći i unaprijeđen model u odnosu na S24

Ekran

Svjetliji prikaz

Jedna od ključnih karakteristika Galaxy S24 Plus je svjetliji prikaz ekrana. Sa ovom unaprijeđenom funkcijom, slika na ekranu će biti jasnija, svjetalija i bogatija bojama. Bez obzira na to da li gledate fotografije, filmove ili igrate igre, svjetliji prikaz ekrana će pružiti poboljšano vizuelno iskustvo.

Veća rezolucija

Samsung Galaxy S24 Plus nudi veću rezoluciju ekrana u odnosu na prethodni model, što rezultira izuzetnom jasnoćom i detaljima na prikazanom sadržaju. S visokom rezolucijom, svaki piksel će biti prikazan s vrhunskom preciznošću, što omogućava korisnicima da vide i najmanje detalje na ekranu, bez ikakvog zamućenja ili gubitka kvalitete slike.

Performanse

Brži procesor

Samsung Galaxy S24 Plus ima moćan Exynos 2400 procesor koji obezbjeđuje neprekidne brze performanse. Sa ovim procesorom, korisnici će moći brzo pokretati aplikacije, prebacivati se između njih i obavljati multitasking zadatke bez ikakvog zastoja ili usporavanja. Bez obzira da li se radi o zahtjevnim igrama ili intenzivnim zadacima, brzi procesor će savršeno funkcionisati.

Povećana RAM memorija

Da bi poboljšao performanse telefona, Samsung je Galaxy S24 Plus opremio sa 12GB RAM-a. Ova povećana količina RAM memorije omogućava glatko izvršavanje više zadataka istovremeno i brz pristup aplikacijama. Korisnici će moći bez problema pokretati više aplikacija u isto vrijeme, prelaziti između njih bez ikakvog zagušenja i uživati u fluidnom korisničkom iskustvu.

Samsung Galaxy S24 Plus - veći i unaprijeđen model u odnosu na S24

Baterija

Dugotrajno trajanje baterije

Samsung Galaxy S24 Plus dolazi sa baterijom velikog kapaciteta koja omogućava dugotrajno trajanje. Ovo je posebno važno za korisnike koji provode dosta vremena na telefonu, bilo da koriste razne aplikacije, igraju igre ili gledaju video sadržaj. Sa dugotrajnom baterijom, korisnici mogu biti sigurni da će im telefon trajati tokom cijelog dana bez potrebe za stalnim punjenjem.

Kamere

Unaprijeđeni softver

Kamere na Samsung Galaxy S24 Plus su iste kao i kod prethodnog modela, ali je softver unaprijeđen kako bi pružio bolje performanse i kvalitet slike. Ovo unapređenje donosi nove mogućnosti za fotografisanje, kao i poboljšanu stabilnost slike, detalje i oštrinu. Bez obzira da li fotografišete u uslovima slabe osvjetljenosti ili snimate akcione scene, unaprijeđeni softver će vam pomoći da zabilježite svaki trenutak sa vrhunskom kvalitetom.

Dodane AI funkcije

Samsung je dodao nekoliko AI funkcija koje unapređuju kameru Galaxy S24 Plus. Ove funkcije koriste veštačku inteligenciju kako bi prepoznale objekte, lica i scene na fotografiji i automatski prilagodile postavke kamere kako bi se postigao najbolji rezultat. AI funkcije olakšavaju korisnicima da naprave savršene fotografije bez potrebe za ručnim podešavanjem svih parametara kamere.

Samsung Galaxy S24 Plus - veći i unaprijeđen model u odnosu na S24

Operativni sistem

Android 14

Samsung Galaxy S24 Plus radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema – Android 14. Ova verzija donosi brojne nove funkcionalnosti, sigurnosne mjere i poboljšanja koja doprinose boljem korisničkom iskustvu. Sa novim Androidom 14, korisnici će imati pristup najnovijim aplikacijama, sigurnosnim zakrpama i novim opcijama koje će poboljšati njihovo svakodnevno korištenje telefona.

One UI 6.1

Samsung Galaxy S24 Plus dolazi sa najnovijom verzijom Samsung-ovog korisničkog interfejsa – One UI 6.1. Ova verzija donosi novi dizajn, poboljšane opcije za personalizaciju i bolje korisničko iskustvo. One UI 6.1 omogućava korisnicima da prilagode izgled telefona prema svojim potrebama i željama, kao i da imaju lak pristup svim funkcijama i postavkama.

Cijena i dostupnost

Očekivana cijena

Očekuje se da će Samsung Galaxy S24 Plus biti dostupan po konkurentnoj cijeni, uzimajući u obzir njegove visoke performanse i unapređene karakteristike. Konačna cijena će zavisiti od tržišta i prodavaca, ali se očekuje da će biti pristupačna širokom rasponu korisnika.

Dostupnost na tržištu

Samsung Galaxy S24 Plus će biti dostupan na tržištu u različitim regionima širom svijeta. Tačni datumi dostupnosti će se razlikovati u zavisnosti od tržišta, ali se očekuje da će se telefon naći u prodaji u narednim mjesecima nakon službenog lansiranja. Korisnici će moći da ga nabave putem ovlašćenih prodavaca i telekomunikacionih operatora.

Samsung Galaxy S24 Plus - veći i unaprijeđen model u odnosu na S24

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.