Novi iPad Pro modeli s OLED ekranima vjerovatno će početi biti dostavljeni kupcima u aprilu, prema informacijama podijeljenim danas od strane Ross Young, izvršnog direktora istraživačke firme Display Supply Chain Consultants. Očekuje se da će Apple najaviti nove iPad Pro modele krajem marta ili početkom aprila, što bi značilo da bi uređaji mogli biti predstavljeni kasnije ovog mjeseca. Mark Gurman iz Bloomberga također je rekao da novi iPad Pro modeli možda neće biti dostavljeni do „dublje“ u aprilu. Osim toga, Young naglašava da Apple planira lansirati i veći 12,9-inčni iPad Air, koji će vjerovatno biti najavljen zajedno sa novim iPad Pro modelima. U martu ili aprilu očekuju se i druge vezane pretstave, kao što su dvije nove iPad Air verzije sa M2 čipom i prvi 12,9-inčni model, novi Magic Keyboard sa većim trackpadom, novi Apple Pencil i sljedeća generacija Olead ekrana za iPad Pro.

Novi iPad Pro modeli s OLED ekranima će vjerovatno početi biti dostavljeni u aprilu

Novi iPad Pro modeli s OLED ekranima

Novi modeli iPad Pro uređaja s OLED ekranima trebali bi početi dostavljati kupcima u aprilu. Ova informacija stiže od Ross Younga, izvršnog direktora istraživačke firme Display Supply Chain Consultants, koja se bavi istraživanjem industrije prikaza. Mark Gurman, novinar Bloomberga, također je potvrdio ovu vijest u svom newsletteru „Power On“. Gurman je izjavio da novi modeli iPad Pro uređaja možda neće biti dostupni sve do dublje u aprilu, jer je potrebno dovršiti novi softver za ove uređaje.

Očekuje se da će Apple najaviti nove modele iPad Pro uređaja krajem marta ili početkom aprila. Nažalost, nema detaljnijih informacija o tome kada će se tačno održati najava.

Očekivane najave

Novi iPad Pro modeli donose brojne nove karakteristike. Dva nova modela iPad Pro uređaja bit će dostupna, kao i dva nova modela iPad Air uređaja. Također se najavljuje novi Magic Keyboard za iPad Pro, koji će imati veći trackpad i neke druge dizajnerske izmjene. Apple Pencil također će biti unaprijeđen i bit će dostupan uz nove modele iPad Pro uređaja.

Novi iPad Pro modeli s OLED ekranima će vjerovatno početi biti dostavljeni u aprilu

Nema Apple Eventa?

Iako se očekivalo da će Apple organizovati poseban događaj za najavu novih modela iPad Pro uređaja, potvrđeno je da takav događaj neće biti održan. Umjesto toga, Apple će najaviti nove modele putem saopštenja za medije na svojoj web stranici Apple Newsroom. To je isti način na koji su nedavno najavljeni i novi MacBook Air modeli.

Dobavljači OLED ekrana

Prema informacijama, Samsung će biti isključivi dobavljač OLED ekrana za 12.9-inčni model iPad Pro uređaja, dok će posao za 11.1-inčni model biti podijeljen između Samsunga i LG-a. Ova informacija ukazuje na to da će kvaliteta ekrana biti vrhunska, jer su Samsung i LG poznati po proizvodnji vrhunskih OLED ekrana.

Novi iPad Pro modeli s OLED ekranima će vjerovatno početi biti dostavljeni u aprilu

Veze sa drugim proizvodima

Novi iPad Pro modeli imaju neke značajne veze s drugim Apple proizvodima. Na primjer, iPad Air model će biti predstavljen istovremeno s novim iPad Pro uređajima. Također je važno napomenuti ulogu Marka Gurmana i Ross Younga u ovoj vijesti. Njihove potvrde i informacije iz prve ruke pružaju vjerodostojnost o dolasku novih modela iPad Pro uređaja s OLED ekranima.

Preporuka kupovine

S obzirom na informacije o dolasku novih iPad Pro modela s OLED ekranima, ako planirate kupiti iPad Pro uređaj, preporučujemo da pričekate objavu novih modela. Vjeruje se da će ovi novi modeli donijeti značajna unapređenja i nove karakteristike koje će poboljšati vaše iskustvo korištenja.

Zaključak

Ukratko, očekuje se da će novi modeli iPad Pro uređaja s OLED ekranima biti dostupni u aprilu. Najave se očekuju krajem marta ili početkom aprila putem saopštenja za medije na Apple Newsroom web stranici. Dobavljač OLED ekrana za veći model će biti Samsung, dok će Samsung i LG dijeliti posao za manji model. Novi iPad Pro modeli trebali bi imati veze s drugim Apple proizvodima i donijeti nove karakteristike. Preporučujemo da pričekate dolazak novih modela prije nego što napravite svoj izbor.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.