Microsoft Edge je zadani preglednik za Windows 10 koji je izdan u siječnju 2020. godine kao nova verzija svojeg preglednika temeljenog na Chromium platformi. Ovaj cheat sheet pruža osnove Microsoft Edge-a, uključujući postavljanje preglednika, optimizaciju i korištenje ključnih funkcija. Sa sigurnosnim značajkama, podrškom za proširenja i dodatke trećih strana, umjetnom inteligencijom, prilagodljivom bočnom trakom i mogućnošću stvaranja zbirki, Microsoft Edge je kompatibilan s različitim operacijskim sustavima kao što su Windows, macOS, Android, iOS i Linux. Kontinuirano nadograđivanje ovog preglednika osigurava bolju performansu i sigurnost za korisnike, a trenutno ga je moguće besplatno preuzeti s web stranice Microsoft Edge-a.

Postavljanje preglednika

Microsoft Edge je zadani preglednik za Windows 10. Kada prvi put pokrenete svoje računalo sa sustavom Windows 10, odmah će vam se ponuditi da postavite Microsoft Edge kao svoj preglednik. Ovo je jednostavan postupak i samo slijedite upute na zaslonu kako biste ga postavili kao svoj glavni preglednik. Također možete preuzeti Microsoft Edge s web stranice Microsoft Edge-a ako ga nemate instaliranog na svom računalu.

Optimizacija preglednika

Kada imate Microsoft Edge instaliran na svom računalu, možete ga optimizirati kako bi vaše surfanje internetom bilo što ugodnije i produktivnije. Optimizacija preglednika uključuje prilagodbu postavki, brisanje povijesti pregledavanja, upravljanje proširenjima i dodacima te čuvanje lozinki i formi. Možete prilagoditi postavke kako biste odabrali željene značajke i isključili one koje vam nisu potrebne. Također je važno redovito čistiti povijest pregledavanja kako biste održavali preglednik brzim i sigurnim. Upravljanje proširenjima i dodacima omogućuje vam dodavanje ili uklanjanje dodataka prema vašim potrebama. I na kraju, možete koristiti funkciju za pohranjivanje lozinki i obrazaca kako biste bili sigurni da ćete ih lako pronaći kada vam zatrebaju.

Microsoft Edge je zadani preglednik za Windows 10.

Ključne funkcije Microsoft Edge-a

Sigurnost

Jedna od ključnih funkcija Microsoft Edge-a je njegova sigurnost. Preglednik nudi brojne zaštitne mehanizme kako bi zaštitio korisnike od prijetnji na internetu. To uključuje filter za zaštitu od phishinga koji vas upozorava na potencijalno opasne web stranice, integriranu zaštitu od zlonamjernog softvera koja blokira preuzimanje i izvršavanje zlonamjernih datoteka te mogućnost postavljanja visokih sigurnosnih standarda za SSL certifikate. Sigurnost je uvijek važan aspekt pri odabiru preglednika i Microsoft Edge uložio je velike napore kako bi osigurao da vaše pregledavanje interneta bude sigurno.

Podrška za proširenja i dodatke trećih strana

Još jedna značajna prednost Microsoft Edge-a je njegova podrška za proširenja i dodatke trećih strana. To vam omogućuje prilagodbu preglednika dodavanjem raznih značajki i funkcionalnosti koje vam trebaju. Možete pronaći širok raspon proširenja i dodataka na Microsoft Store-u ili na drugim platformama kako biste poboljšali svoje iskustvo pregledavanja. Bez obzira trebate li blokator oglasa, alate za produktivnost ili dodatne sigurnosne značajke, Microsoft Edge zadovoljava potrebe svih korisnika.

Umjetna inteligencija

Microsoft Edge koristi umjetnu inteligenciju kako bi vam pomogao u svakodnevnim zadacima na internetu. Na primjer, možete koristiti funkciju Čitanje naglas koja vam omogućuje da čujete tekst s web stranica umjesto da ga čitate. Također možete koristiti inteligentnu pretragu koja vam omogućuje pronalaženje informacija brzo i učinkovito. Umjetna inteligencija u Microsoft Edge-u pridonosi vašoj produktivnosti i omogućuje vam brže obavljanje zadataka na internetu.

Prilagodljiva bočna traka

Microsoft Edge ima prilagodljivu bočnu traku koja se može prilagoditi prema vašim potrebama. Možete dodavati i uklanjati različite widgete kako biste imali brzi pristup omiljenim web stranicama, vremenskoj prognozi, vijestima i drugim informacijama. Bočna traka također podržava integraciju s drugim Microsoftovim proizvodima i uslugama, poput Outlooka i OneNotea. Prilagodljiva bočna traka čini vaše iskustvo pregledavanja personaliziranim i funkcionalnim.

Mogućnost stvaranja zbirki

Jedinstvena značajka Microsoft Edge-a je mogućnost stvaranja zbirki. Zbirke su alat koji vam omogućuje organiziranje i spremanje relevantnih informacija s web stranica za kasnije pregledavanje. Možete spremiti tekst, slike, poveznice i bilješke u svoje zbirke te ih pregledavati i uređivati ​​kada god vam zatrebaju. Zbirke su korisne za istraživače, studente ili bilo koga tko želi organizirati informacije na internetu.

Kompatibilnost s operacijskim sustavima

Microsoft Edge je preglednik koji je dostupan za različite operacijske sustave, uključujući:

Windows

Microsoft Edge je integriran u sustav Windows 10 kao zadani preglednik. To znači da ga možete koristiti bez dodatnog preuzimanja. Microsoft Edge također podržava prethodne verzije sustava Windows, kao što su Windows 8 i Windows 7, ali će možda biti potrebno ručno preuzimanje i instalacija preglednika.

macOS

Microsoft Edge je također dostupan za macOS korisnike. Možete preuzeti i instalirati Microsoft Edge iz App Store-a na svoj Mac računar i koristiti ga kao svoj glavni preglednik. Microsoft Edge na macOS-u ima iste značajke i funkcionalnosti kao i na Windowsima.

Android

Korisnici Android uređaja također mogu koristiti Microsoft Edge kao svoj preglednik. Možete preuzeti Microsoft Edge iz Google Play Store-a na svoj Android telefon ili tablet i koristiti ga kao svoj glavni preglednik. Microsoft Edge na Androidu ima iste značajke i integracije kao i na drugim platformama.

iOS

Microsoft Edge je također dostupan za iOS korisnike. Možete preuzeti Microsoft Edge iz App Store-a na svoj iPhone ili iPad i koristiti ga kao svoj glavni preglednik. Microsoft Edge na iOS-u nudi iste značajke kao i na drugim platformama, ali je optimiziran za iOS okruženje.

Linux

Microsoft Edge je nedavno postao dostupan i za korisnike Linux operacijskog sustava. Možete preuzeti i instalirati Microsoft Edge na svoj Linux sustav i koristiti ga kao svoj preglednik. Ova podrška za Linux pokazuje angažman Microsofta da omogući korisnicima različitih operacijskih sustava da koriste njihov preglednik.

Microsoft Edge je zadani preglednik za Windows 10.

Personalizacija preglednika

Microsoft Edge omogućuje personalizaciju preglednika kako bi korisnici mogli prilagoditi izgled i značajke prema svojim potrebama. Možete promijeniti temu preglednika, odabrati omiljenu početnu stranicu, prilagoditi traku s alatima i još mnogo toga. Personalizacija preglednika pomaže korisnicima da se osjećaju ugodno i uživaju u svojim iskustvima pregledavanja.

Nadogradnja za performansu i sigurnost

Microsoft Edge se kontinuirano nadograđuje kako bi poboljšao performanse i sigurnost preglednika. Redovito se objavljuju zakrpe i nadogradnje kako bi se ispravile sigurnosne propuste i poboljšale performanse preglednika. Također se uvode nove značajke i poboljšanja koja poboljšavaju korisničko iskustvo pregledavanja. Redovito provjeravajte ažuriranja preglednika kako biste bili sigurni da koristite najnoviju verziju i iskoristili sve nove značajke.

Microsoft Edge je zadani preglednik za Windows 10.

Besplatno preuzimanje

Microsoft Edge je dostupan za besplatno preuzimanje s web stranice Microsoft Edge-a. Bez obzira na operacijski sustav koji koristite, možete posjetiti službenu web stranicu Microsoft Edge-a i pronaći poveznicu za preuzimanje preglednika. Preuzimanje i instalacija su jednostavni i brzi, tako da možete brzo započeti s korištenjem Microsoft Edge-a kao svog glavnog preglednika.

U zaključku, Microsoft Edge je preglednik koji nudi brojne značajke i prednosti. Sa svojom sigurnošću, podrškom za proširenja i dodatke, umjetnom inteligencijom, prilagodljivom bočnom trakom, mogućnošću stvaranja zbirki i podrškom za različite operacijske sustave, Microsoft Edge je sveobuhvatan preglednik koji zadovoljava potrebe različitih korisnika. Osim toga, mogućnost personalizacije, redovite nadogradnje i mogućnost besplatnog preuzimanja čine Microsoft Edge atraktivnim izborom za sve koji traže siguran, prilagodljiv i performantan preglednik.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.