Apple je najavio najveće ažuriranje za iPhone u godinama, iOS 18. U cilju unapređenja korisničkog iskustva, Apple razgovara sa Googleom o korištenju određenih AI tehnika, uključujući i popularni chatbot Gemini koji bi mogao biti integriran u iOS 18. Iako Apple radi na razvoju vlastitog chatbota, trenutno preferira tehnologiju Googlea. Očekuje se da će iOS 18 donijeti niz AI funkcija u aplikacijama poput Pages, Keynote, Numbers i Gezondheid. Također, Apple razgovara s OpenAI o korištenju njihove tehnologije, što ukazuje na to da planira razviti vlastiti chatbot u budućnosti.

Apple priprema iOS 18, najveću ažuriranje iPhonea u godinama

Apple priprema iOS 18

Apple, jedan od vodećih tehnoloških giganta, trenutno radi na pripremi najnovijeg ažuriranja svog operativnog sustava za mobilne uređaje – iOS 18. Ovo ažuriranje se najavljuje kao najveće dosad za iPhone i donosi brojne značajne promjene i poboljšanja.

Najveće ažuriranje iPhonea u godinama

iOS 18 predstavlja najveće ažuriranje iPhonea u godinama, s obzirom na brojne inovativne značajke koje će biti implementirane. Apple je željan pružiti svojim korisnicima nevjerojatno korisno iskustvo te uvodi niz funkcionalnosti koje će značajno poboljšati svakodnevnu upotrebu njihovih uređaja.

Razgovori između Applea i Googlea o AI-tehnologijama

Jedna od ključnih tema koja se provlači kroz rasprave o iOS-u 18 je suradnja između Applea i Googlea u području umjetne inteligencije (AI). Prema izvorima, Apple je u tijeku razgovora s Googleom o mogućnosti korištenja njihovih AI-tehnologija za unaprjeđenje svog operativnog sustava.

Moguća integracija Googleovog chatbota Gemini u iOS 18

Jedan od konkretiziranih rezultata tih razgovora je moguća integracija Googleovog chatbota, poznatog kao Gemini, u iOS 18. Ova integracija bi omogućila korisnicima da koriste Gemini chatbota izravno putem svojih iPhone uređaja, pružajući im naprednu razinu interaktivnosti i pomoći.

Apple priprema iOS 18, najveću ažuriranje iPhonea u godinama

Apple radi na vlastitom chatbotu

Unatoč razgovorima s Googleom, Apple također radi na razvoju vlastitog chatbota. Međutim, u ovom trenutku Apple želi iskoristiti Googlovu tehnologiju kako bi privremeno obogatio svoj vlastiti chatbot. Ovo bi omogućilo Appleu da unaprijedi svoje AI mogućnosti dok istovremeno radi na daljnjem razvoju vlastitog chatbota.

Apple želi privremeno koristiti Googleovu tehnologiju

U cilju pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, Apple je odlučio privremeno koristiti Googleovu tehnologiju kako bi dodatno poboljšao interakciju korisnika s njihovim uređajima. Ova privremena suradnja omogućava Appleu da koristi već postojeće tehnologije i znanja Googlea dok se fokusiraju na daljnji razvoj vlastite AI-platforme.

Apple priprema iOS 18, najveću ažuriranje iPhonea u godinama

Očekivane AI-funkcije u iOS 18

iOS 18 će donijeti širok spektar AI-funkcija koje će transformirati način na koji koristimo naše iPhone uređaje. Očekuje se da će AI biti snažno integriran u aplikacije poput Pages, Keynote, Numbers i Gezondheid-app. To znači da će korisnici moći iskoristiti AI za poboljšanje produktivnosti, stvaranje kvalitetnijih prezentacija i analizu vlastitog zdravlja.

Implementacija AI-funkcija u aplikacije poput Pages, Keynote, Numbers i Gezondheid-app

Jedna od najvažnijih promjena koje donosi iOS 18 je implementacija AI-funkcija u aplikacije poput Pages, Keynote, Numbers i Gezondheid-app. Ove aplikacije će postati još moćnije i inteligentnije, omogućujući korisnicima jednostavniju i bržu manipulaciju sadržajem, stvaranje visokokvalitetnih prezentacija i pružanje detaljnih analiza zdravlja.

Apple priprema iOS 18, najveću ažuriranje iPhonea u godinama

Pregovori između Applea i OpenAI o korištenju njihove tehnologije

Osim suradnje s Googleom, Apple također vodi pregovore s OpenAI o korištenju njihove AI-tehnologije. OpenAI je poznata organizacija koja se bavi istraživanjem i razvojem umjetne inteligencije, a suradnja s Appleom bi mogla rezultirati unaprjeđenjem AI-mogućnosti njihovih uređaja.

Planovi Applea za razvoj vlastitog chatbota

Apple, iako privremeno koristi Googlovu tehnologiju za svoj chatbot, ima dugoročne planove za razvoj vlastitog chatbota. Uvjereni u važnost AI-a i sposobnosti chatbota da pruži personalizirano i korisno iskustvo, Apple planira uložiti resurse u razvoj vlastite AI-platforme koja će biti intuitivna, inteligentna i skladno integrirana s njihovim proizvodima.

U zaključku, iOS 18 predstavlja veliko ažuriranje iPhonea s brojnim AI-funkcijama koje će poboljšati iskustvo korisnika. Suradnja s Googleom i potencijalna integracija Gemini chatbota donose nove mogućnosti interakcije, dok pregovori s OpenAI otvaraju vrata naprednim AI-tehnologijama. Apple, unatoč trenutnom korištenju Googlove tehnologije, ima vlastite planove za razvoj chatbota. Sve u svemu, Apple ostaje vodeći inovator u području mobilnih tehnologija te je iOS 18 samo još jedan dokaz njihove predanosti pružanju vrhunski korisničkog iskustva.

Apple priprema iOS 18, najveću ažuriranje iPhonea u godinama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.