Novi iOS 17 dolazi sa mnogo poboljšanja u aplikacijama koje koristite svakodnevno na svom iPhone-u. Telefonska aplikacija će sada biti još intuitivnija i korisnicima pružiti više mogućnosti za organizaciju kontakata i brze pozive. Poruka aplikacija će sada imati nove i poboljšane opcije za slanje poruka, uključujući animirane emojije i mogućnost pristupa poruke preko Siri glasovnog asistenta. FaceTime će takođe dobiti nadogradnju, omogućavajući korisnicima da koriste ove popularne video pozive u grupama sa više ljudi. Widgeti će biti poboljšani, nudeći više informacija i personalizaciju na početnom ekranu. Takođe, nova standby funkcija će produžiti vijek baterije vašeg uređaja obavljajući manje bitne zadatke u pozadini. Ovo su samo neka od poboljšanja koja možete očekivati sa dolaskom iOS-a 17. Sa izlaskom zakazanim za septembar ove godine, entuzijasti Apple proizvoda jedva čekaju da isprobaju ove nove funkcije.

Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

Telefon

iOS 17 donosi nekoliko poboljšanja u aplikaciji Telefona, uključujući korištenje eSIM kartica i mogućnost snimanja poziva.

Upotreba eSIM kartica

eSIM kartice omogućavaju korisnicima da aktiviraju i koriste mobilnu mrežu bez potrebe za fizičkom SIM karticom. To znači da više ne morate da koristite fizičku SIM karticu za aktivaciju vašeg telefona. Umjesto toga, možete jednostavno aktivirati i konfigurisati vašu eSIM karticu direktno na telefonu. Ovo omogućava lakše prebacivanje između različitih operatera ili korištenje više brojeva na istom uređaju.

Mogućnost snimanja poziva

Novost u iOS-u 17 je mogućnost snimanja poziva direktno iz aplikacije Telefona. Ova funkcija vam omogućava da snimate važne razgovore i kasnije ih pregledavate ili dijelite sa drugima. Snimljeni pozivi se čuvaju u vašem telefonskom sistemu i možete im pristupiti u bilo koje vrijeme. Ovo je korisna mogućnost za poslovne korisnike koji žele da imaju zapis razgovora ili za one koji žele da sačuvaju poseban trenutak sa porodicom ili prijateljima.

Poruke

Aplikacija Poruke također je dobila poboljšanja u iOS-u 17, koja pružaju obogaćeno i personalizirano iskustvo slanja poruka.

Obogatena i personalizirana iskustva slanja poruka

Nova verzija Poruka aplikacije donosi razne nove funkcije koje korisnicima omogućavaju da svoje poruke učine zabavnijim i zanimljivijim. Možete koristiti različite efekte, animacije i stikere da biste izrazili svoje emocije na kreativan način. Takođe, možete personalizirati poruke sa različitim temama i fontovima kako biste se izdvojili. Ove nove opcije omogućavaju vam da svoje poruke učinite još zabavnijim i da izrazite svoju jedinstvenu ličnost kroz komunikaciju sa svojim kontaktima.

Proširene mogućnosti deljenja sadržaja

iOS 17 donosi i nove mogućnosti za deljenje sadržaja putem aplikacije Poruke. Sada možete direktno dijeliti fotografije, video zapise i druge medijske datoteke bez potrebe za napuštanjem aplikacije. Takođe možete koristiti tematske kolekcije i kategorije da biste organizovali i lakše pronalazili svoje medijske datoteke. Ovo čini proces deljenja sadržaja bržim i jednostavnijim, a više nećete morati da prelazite između različitih aplikacija da biste podijelili svoje omiljene trenutke sa porodicom i prijateljima.

FaceTime

Aplikacija FaceTime je također dobila nova poboljšanja u iOS-u 17, koja unapređuju audio i video funkcije i uvode grupne audio pozive.

Napredni audio i video značajke

iOS 17 donosi poboljšane audio i video značajke u aplikaciji FaceTime. Sada možete uživati u još boljem kvalitetu zvuka i slike tokom video poziva. Novi algoritmi kompresije omogućavaju vam da dobijete jasniju sliku i čistiji zvuk tokom FaceTime poziva, čak i u uslovima slabog signala. Ovo je posebno korisno za korisnike koji često komuniciraju putem video poziva i žele imati najbolje moguće iskustvo u realnom vremenu.

Grupni audio pozivi

iOS 17 omogućava vam da napravite grupne audio pozive putem aplikacije FaceTime. Ova funkcija vam omogućava da se povežete sa više ljudi istovremeno i komunicirate bez ikakvih prepreka. Možete pozivati ​​članove porodice, prijatelje ili kolege na grupni audio poziv i lako se povezati i razgovarati sa svima zajedno. Ova mogućnost je idealna za sastanke, virtuelne događaje ili jednostavno za druženje sa grupom prijatelja.

Sposobnost planiranja FaceTime poziva

Uz iOS 17, možete unaprijed planirati FaceTime pozive. To vam omogućava da odredite datum, vrijeme i učesnike svog poziva unaprijed, tako da možete biti sigurni da svi mogu da se pridruže na vrijeme. Ova funkcija je korisna kada želite da organizujete sastanak ili događaj putem FaceTime-a i olakšava organizaciju i koordinaciju svih učesnika.

Widgeti

iOS 17 donosi veći izbor widgeta za prilagođeno iskustvo na ekranima uređaja, kao i interaktivne widgete.

Veći izbor widgeta za prilagođeno iskustvo

Nova verzija iOS-a uključuje veći izbor widgeta za prilagođeno iskustvo na vašem ekranu. Sada možete odabrati između različitih veličina i oblika widgeta, kao i prilagoditi njihov izgled i sadržaj prema svojim preferencama. Na taj način možete organizovati svoje informacije, aplikacije i funkcije na način koji vam najbolje odgovara i pristupiti im na jednostavan način sa početnog ekrana.

Interaktivni widgeti

Novost u iOS-u 17 su interaktivni widgeti, koji vam omogućavaju da obavljate određene radnje direktno sa početnog ekrana. Umjesto da otvarate cijelu aplikaciju, možete koristiti widgete za brzi pristup određenim funkcijama ili informacijama. Na primjer, možete se povezati sa svojim omiljenim kontaktima, pokrenuti određene akcije ili provjeriti važne podatke bez napuštanja početnog ekrana. Ovo čini rad sa vašim uređajem još bržim i efikasnijim.

Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

Standby funkcija

Standby funkcija u iOS-u 17 je unaprijeđena kako bi korisnicima pružila nove načine upotrebe i personalizacije.

Novi načini upotrebe Standby funkcije

Novi iOS donosi nove načine upotrebe Standby funkcije. Sada možete koristiti Standby za praćenje različitih aspekata vašeg života, kao što su zdravlje, produktivnost ili spavanje. Možete odabrati koje informacije želite da vidite tokom Standby-a, kao i postaviti ciljeve i pratiti svoj napredak. Ova mogućnost vam omogućava da bolje upravljate vremenom, postignete svoje ciljeve i živite produktivnije i zdravije živote.

Personalizovanje prioriteta aplikacija

iOS 17 vam omogućava personalizaciju prioriteta aplikacija prilikom korištenja Standby funkcije. Možete odabrati koje aplikacije želite da budu vidljive i dostupne tokom Standby-a, kao i postaviti prioritete za njihovu upotrebu. Na taj način možete prilagoditi Standby funkciju svojim potrebama i preferencijama, i osigurati da imate brz i jednostavan pristup aplikacijama koje najviše koristite.

AirDrop

AirDrop je još jedna funkcija koja je poboljšana u iOS-u 17, uz brže i lakše dijeljenje sadržaja i mogućnost dijeljenja sa svim Apple uređajima.

Brže i lakše dijeljenje sadržaja

Nova verzija iOS-a donosi brže i lakše dijeljenje sadržaja putem AirDrop-a. Možete jednostavno odabrati datoteku koju želite podijeliti, odabrati uređaje sa kojima želite podijeliti i brzo prebaciti datoteku sa jednog uređaja na drugi. Ovaj postupak je pojednostavljen i omogućava vam da brzo i bez muke dijelite fotografije, video zapise, dokumente i druge datoteke sa svojim kontaktima.

Mogućnost dijeljenja sa svim Apple uređajima

Sa iOS-om 17 možete dijeliti sadržaj sa svim Apple uređajima. Bez obzira da li koristite iPhone, iPad ili Mac, možete lako podijeliti datoteke i informacije između različitih uređaja. Ovo omogućava bolju povezanost i fleksibilnost u radu, i olakšava vam da pristupite svojim datotekama sa bilo kojeg uređaja i u bilo koje vrijeme.

Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

Uređivanje PDF dokumenata

iOS 17 donosi mogućnost dodavanja, brisanja i izmjene sadržaja u PDF dokumentima, kao i izmjenu rasporeda stranica.

Dodavanje, brisanje i izmjena sadržaja u PDF dokumentima

iOS 17 vam omogućava da uredite sadržaj PDF dokumenata direktno na svom uređaju. Možete lako dodavati tekst, slike ili slikovne elemente na postojeće PDF dokumente ili ih brišete. Takođe možete izmijeniti postojeći sadržaj ili ga premještati na druge stranice dokumenta. Ovo vam daje veću fleksibilnost i kontrolu nad PDF dokumentima, i olakšava vam da prilagodite dokumente prema svojim potrebama.

Izmjena rasporeda stranica

Novost u iOS-u 17 je mogućnost izmjene rasporeda stranica u PDF dokumentima. Sada možete jednostavno preurediti stranice u dokumentu, pomjeriti ih ili promijeniti njihov redoslijed. Ova funkcija vam omogućava da organizujete dokumente na način koji vam najbolje odgovara i olakšava vam rad sa složenijim dokumentima.

Sigurnost i privatnost

iOS 17 je unaprijedio funkcije sigurnosti i privatnosti, uključujući unaprijeđenu enkripciju podataka i jaču kontrolu nad aplikacijama i njihovim pristupom podacima.

Unaprijeđena enkripcija podataka

iOS 17 uvodi unaprijeđenu enkripciju podataka kako bi zaštitio vaše informacije od neovlaštenog pristupa. Vaši lični podaci, kao što su poruke, fotografije i zdravstveni podaci, su enkriptovani i čuvaju se na siguran način. Ovo znači da samo vi imate pristup vašim podacima i smanjuje rizik od curenja ili zloupotrebe informacija.

Jača kontrola nad aplikacijama i njihovim pristupom podacima

Nova verzija iOS-a omogućava vam da imate veću kontrolu nad aplikacijama i njihovim pristupom podacima. Možete prilagoditi dozvole koje dajete aplikacijama i odabrati koje informacije i funkcije mogu pristupiti. Takođe možete pregledati i upravljati dozvolama koje ste već dali aplikacijama, kako bi se osigurali da vaši podaci budu zaštićeni i koriste se samo na način koji vi odobravate.

Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

Upravljanje šiframa

iOS 17 donosi nove alate za upravljanje šiframa, uključujući automatsko generisanje i upravljanje sigurnim lozinkama.

Novi alati za upravljanje šiframa

Nova verzija iOS-a nudi bolje alate za upravljanje šiframa. Možete koristiti aplikaciju Passcode za generisanje i čuvanje sigurnih lozinki koje automatski prepoznaje i upotrebljava prilikom prijavljivanja na različite aplikacije i web stranice. Ovo vam omogućava da ne morate pamteiti i unositi lozinke svaki put kada pristupate svojim računima, a istovremeno osigurava da su vaše lozinke sigurne i teško za probijanje.

Automatsko generisanje i upravljanje sigurnim lozinkama

Novost u iOS-u 17 je mogućnost automatskog generisanja i upravljanja sigurnim lozinkama. Kada pravite novi račun ili mijenjate postojeću lozinku, iOS 17 vam može ponuditi generisanje sigurne lozinke koju možete koristiti. Ova funkcija štedi vrijeme i olakšava vam kreiranje jakih i sigurnih lozinki, koje su manje podložne hakiranju ili zloupotrebi.

Passkey

Passkey je siguran način autentifikacije koji je uveden u iOS 17 kao jednostavnija i bezbednija alternativa lozinkama.

Uvođenje Passkeya kao sigurnog načina autentifikacije

Passkey je nova funkcija koja omogućava korisnicima da koriste siguran i jednostavan način autentifikacije umjesto tradicionalnih lozinki. Umjesto da upisujete i pamteite lozinke, možete koristiti Passkey koji se pamti na vašem uređaju. Takođe, možete koristiti biometrijske podatke kao što su otisak prsta ili prepoznavanje lica za brzu i jednostavnu autentifikaciju. Ovaj pristup osigurava vaše podatke i istovremeno smanjuje potrebu za pamćenjem i upisivanjem lozinki.

Jednostavnija i bezbednija alternativa lozinkama

Passkey je jednostavnija i bezbednija alternativa tradicionalnim lozinkama. Umjesto da se brinete o sigurnosti i pamćenju lozinki, Passkey funkcija vam omogućava da brzo i sigurno pristupate svojim uređajima i računima. Ova funkcija je korisna za sve korisnike koji žele pojednostaviti proces prijave i istovremeno osigurati da su njihovi podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa.

Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

4 thoughts on “Novine u iOS-u 17 uključuju poboljšanja u aplikacijama poput Telefona, Poruka, FaceTime, Widgeta i Standby funkcije

  1. Pingback: Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Istražite brži i energetski učinkovitiji Apple Watch Series 9 - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  3. Pingback: Apple Vision Pro 2 dostupan tek za nekoliko godina - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  4. Pingback: Test baterije za iPhone 15 - koja verzija ima najdulji vijek trajanja baterije - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.