Vivo je uspješno završio četvrti kvartal tekuće godine s velikim tržišnim udjelom od 17 posto. Ove godine, isporuke pametnih telefona u Indiji su porasle za impresivnih 25 posto u četvrtom kvartalu. Xiaomi je ponovno zauzeo prvo mjesto na tržištu s udjelom od 18 posto, nakon što je bio pretekao u prošlom kvartalu. Međutim, Vivo je stekao drugo mjesto s udjelom od 17 posto, potvrđujući svoju prisutnost i konkurentnost. Uz to, segment premijum pametnih telefona je značajno porastao za 51 posto u četvrtom kvartalu, što predstavlja izvanredan rezultat. Samsung se istaknuo kao vodeći brand u 2023. godini sa ukupnim udjelom od 18 posto, dok su ukupne isporuke mobilnih telefona u Indiji ostale stabilne s 152 miliona jedinica. Ovi rezultati jasno ukazuju na uspješnu poziciju i rast tržišta pametnih telefona u Indiji.

Vivo završava četvrti kvartal sa 17 posto tržišnog udjela

Isporuke pametnih telefona u Indiji

Isporuke pametnih telefona u Indiji su porasle za 25 posto YoY (godina prema godini) u četvrtom kvartalu 2023. godine. Ovo je izvanredna vijest za industriju mobilnih telefona i potvrđuje rastuću potražnju za pametnim telefonima među indijskom populacijom.

Xiaomi

Xiaomi je ostvario značajan uspjeh u četvrtom kvartalu 2023. godine. Sa 18 posto udjela na tržištu, kompanija se vratila na prvo mjesto, što je prvi put od trećeg kvartala 2022. godine. Ovaj uspjeh je rezultat kvalitetnih proizvoda i konkurentnih cijena koje Xiaomi nudi svojim kupcima u Indiji. Njihov ponosan povratak na tron pokazuje da su i dalje lideri u industriji pametnih telefona u zemlji.

Vivo završava četvrti kvartal sa 17 posto tržišnog udjela

Vivo

Vivo je također ostvario značajan uspjeh u četvrtom kvartalu. S 17 posto tržišnog udjela, kompanija je završila kvartal na drugom mjestu. Ova indijska kompanija je dugi niz godina usmjerena na inovacije i pružanje vrhunskih proizvoda korisnicima. Njihov uspjeh u četvrtom kvartalu samo potvrđuje vrijednost koju Vivo donosi na tržište pametnih telefona u Indiji.

Segment premijum pametnih telefona

Segment premijum pametnih telefona je doživio impresivan rast od 51 posto u četvrtom kvartalu. To pokazuje da indijski potrošači pokazuju sve veći interes za pametne telefone visoke kvalitete s naprednim značajkama. Ovaj rast je odličan znak za proizvođače pametnih telefona koji žele osvojiti srca indijskih korisnika i pružiti im vrhunsko korisničko iskustvo.

Vivo završava četvrti kvartal sa 17 posto tržišnog udjela

Samsung

Samsung je držao vodeću poziciju na tržištu pametnih telefona u Indiji tokom 2023. godine, sa ukupnim udjelom od 18 posto. Ova svjetski poznata kompanija je uspjela održati svoj položaj i suočiti se s jakom konkurencijom. Njihova posvećenost inovacijama, pouzdanosti i kvaliteti proizvoda pridonijela je njihovom uspjehu na indijskom tržištu.

Ukupne isporuke mobilnih telefona u Indiji

Ukupne isporuke mobilnih telefona u Indiji ostale su ravne sa 152 miliona jedinica u 2023. godini. Ova stabilnost može biti posljedica zasićenosti tržišta i duže životne dobi pametnih telefona. Međutim, trend rasta isporuka pametnih telefona ukazuje na to da indijsko tržište i dalje predstavlja veliku priliku za proizvođače koji žele ostvariti uspjeh u zemlji.

U zaključku, industrija pametnih telefona u Indiji doživljava značajan rast i promjene u tržišnom udjelu. Xiaomi, Vivo i Samsung su lideri na tržištu pametnih telefona u Indiji, svaki sa svojim jedinstvenim kvalitetama i ponudom proizvoda. Premijum segment pametnih telefona bilježi poseban rast, što ukazuje na to da korisnici u Indiji traže visokokvalitetne uređaje s naprednim značajkama. Sveukupno, Indija ostaje važno tržište za proizvođače pametnih telefona, a njihova konkurencija i inovacije pokazuju da se tu borba za korisnike i dalje nastavlja.

Vivo završava četvrti kvartal sa 17 posto tržišnog udjela

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.