Dobre vijesti za korisnike Samsung Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro. Za pametne satove je dostupno značajno ažuriranje koje donosi razne nove mogućnosti.

Ažuriranje za Samsung Galaxy Watch 5 sada je dostupno za preuzimanje

Samsung je objavio značajno ažuriranje za Galaxy Watch 5 i Watch 5 Pro, popularne pametne satove iz prošle godine. Radi se o One UI 5 Watch verziji, koja je sada dostupna za preuzimanje u Nizozemskoj i Belgiji. Ovaj softver se također već nalazi na novom Galaxy Watch 6 i Watch 6 Classic.

Ažuriranje ima veličinu od 1,7GB i može se preuzeti i instalirati. Ažuriranje svog Samsung sata je jednostavno i može se obaviti na dva načina. Možete to uraditi putem Galaxy Wearable aplikacije ili direktno na satu. Slijedite korake u nastavku da biste ažurirali Watch 5 (Pro).

Otvorite postavke na svom Samsung Galaxy Watch satu;

Ovo možete učiniti tako da povučete prstom prema dolje s početnog ekrana i dodirnete zupčanik;

Povucite sve dole dok ne vidite „Ažuriranje softvera“;

Pritisnite „Preuzmi i instaliraj“ da biste provjerili ima li ažuriranja.

Veliko Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) ažuriranje sada je dostupno

Nova verzija će se automatski prikazati na ekranu, nakon čega možete pokrenuti proces ažuriranja. Može proći neko vrijeme dok se Galaxy Watch 5 ažurira; datoteka za ažuriranje je dosta velika. Također, pobrinite se da vaš pametni sat ima dovoljno baterije.

U Wearable aplikaciji je relativno jednostavno: otvorite aplikaciju, dodirnite „Postavke sata > Ažuriranje softvera sata > Preuzmi i instaliraj“ i možete pokrenuti proces. Ako ne uspije, javite nam u komentarima ispod, pomoći ćemo vam dalje.

Napomena, neki „pločici“ koji su radili na prethodnoj verziji One UI, više neće raditi nakon ažuriranja. To se odnosi na Google Fit pločicu, što smo također spomenuli u našoj recenziji Samsung Galaxy Watch 6.

One UI 5 Watch

Sa One UI 5 dobijate nove watchface-ove i pločice za dodavanje na vaš Samsung pametni sat. Također, tu je nova pločica koja vam omogućava provjeru statusa baterije vašeg pametnog sata i drugih uređaja. Osim toga, dobijate više informacija o tome kako dobro ste spavali i kako možete eventualno poboljšati svoj san.

Također, postoji više opcija za bolju sigurnost vašeg Galaxy Watch 5 (Pro), putem postavljanja PIN koda koji će raditi i nakon resetiranja (na tvorničke postavke). Naposljetku, lakše je premjestiti vaš pametni sat na drugi telefon.

7 thoughts on “Veliko Samsung Galaxy Watch 5 (Pro) ažuriranje sada je dostupno

  1. Pingback: Recenzija Samsung Galaxy A54 5G - Odličan izbor! - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Recenzija Samsung Galaxy S23 pametnog telefona - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  3. Pingback: Samsung Galaxy A55 je u fazi internog testiranja. - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  4. Pingback: Ažuriranja sadrže sigurnosne popravke za zakrpanje ranjivosti - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  5. Pingback: Recenzija Samsung Galaxy S22 Ultra SM-S908B - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  6. Pingback: Samsungova flagship serija Galaxy S23 donosi poboljšanja u odnosu na prethodnika. - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  7. Pingback: Recenzija Samsung Galaxy A54 5G - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.