Planirate li uskoro na odmor? Umjesto da aktivirate način aviona tijekom vašeg leta, koristite ovu funkciju na svom Apple Watch-u!

Ponesite Apple Watch na putovanje

Ljeto je već u punom jeku, ali lijepo vrijeme posljednjih tjedana nažalost smo morali tražiti u inozemstvu. Kada putujete avionom u inozemstvo, uvijek postoje određene pripreme koje morate obaviti. Vaša putovnica i prtljaga, naravno, moraju biti spremni za polazak. No, to nije sve, jer i vaš iPhone, Apple Watch i možda čak i MacBook moraju biti spremni za put.

Saznajte također: Apple Watch Serija 9: Ovo čini novi dizajn kućišta tako posebnim

Prije puta je korisno unaprijed spremiti zrakoplovne karte u svoj Wallet i osigurati dovoljno slobodnog prostora za vaš omiljeni film ili seriju. Kad stignete na aerodrom, uređaj jednostavno stavite u način aviona. Barem to je ono što većina ljudi misli. Međutim, bolje je da tijekom vašeg leta avionom aktivirate drugu funkciju na svom Apple Watch-u: način štednje energije je puno učinkovitiji.

Način štednje energije na vašem satu

S Apple Watch-om, Apple je uveo način štednje energije putem watchOS-a 9. U ovom načinu se automatski isključuju WiFi i mobilni podaci. U osnovi je isto kao i način aviona, ali s dodatnim prednostima. Baterija Apple Watch-a će značajno dulje trajati u ovom načinu, jer će se isključiti više funkcija u pozadini.

U načinu štednje energije, primjerice, nećete dobivati podsjetnike da obavite trening i telefonski poziv može imati nešto kašnjenje. Također, zaslon koji je uvijek uključen se isključuje i obavijesti mogu stizati kasnije. Osim toga, nekoliko zdravstvenih funkcija je isključeno. To su sve funkcije koje ne koristite tijekom leta avionom, pa je bolje postaviti Apple Watch na način štednje energije. Evo kako to možete učiniti:

Otvorite kontrolni centar na vašem Apple Watch-u povlačenjem prema gore s dna ekrana na satu;

Dodirnite postotak vaše baterije;

Uključite prekidač pored opcije ‘Način štednje energije’;

Pomaknite se prema dolje i odaberite ‘Uključi’.

Kada aktivirate način štednje energije, vidjet ćete žuti krug na vrhu ekrana vašeg Apple Watch-a. To će osigurati da se Apple Watch tijekom vašeg leta avionom ne povezuje s mobilnom mrežom. Da biste isključili ovu funkciju, ponovno idite u kontrolni centar. Dodirnite postotak baterije i isključite ‘Način štednje energije’.

Na ovaj način će trajanje baterije vašeg Apple Watch-a biti znatno dulje. Apple Watch Serija 8 može trajati do 36 sati s uključenim načinom štednje energije, a Apple Watch Ultra čak do 60 sati. To je posebno korisno ako Apple Watch nosite sa sobom na putovanje, pogotovo ako dugo vremena provedete u zrakoplovu. Ranije smo već dali savjete kako produžiti trajanje baterije na vašem Apple Watch-u.

Ipak, budite oprezni, jer WiFi i mobilni podaci na vašem iPhone-u neće se automatski isključiti kad aktivirate način štednje energije. Zato tijekom leta avionom na vašem iPhone-u koristite način leta, a na svom Apple Watch-u uključite način štednje energije. Ovaj način je izdan prošle godine za Apple Watch i radi sa Serijom 4 ili novijim modelima. Ako imate stariji model i još uvijek tražite novi Apple Watch, budite sigurni da je ovaj način podržan.

2 thoughts on “Aktivirajte ovu funkciju Apple Watch-a za vaše sljedeće putovanje avionom

  1. Pingback: Predbilježba za nove Apple Watch satove već je započela - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: AirPods Pro će dobiti adaptivni zvuk - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.