Apple je pokrenuo prijave za svoj godišnji izazov za studente Swift, globalno takmičenje namenjeno studentima koji žele postati programeri. Takmičenje zahteva od učesnika da pokažu svoje veštine kodiranja i kreativnost kroz aplikacije. Svake godine, ovaj tehnološki gigant priznaje 350 dobitnika među učesnicima. Međutim, ove godine će Apple izabrati 50 izuzetnih prijava između tih 350 dobitnika i ti učesnici će biti pozvani u sedište kompanije u Kupertinu. Učesnici bi trebalo da imaju 13 godina ili više u SAD-u i 16 godina ili više u Evropskoj uniji. Prijave za izazov su otvorene do 25. februara, a dobitnici će dobiti jednogodišnje članstvo u Apple Developer Programu, mogućnost da polažu ispiti za sertifikaciju razvoja aplikacija sa Swift-om i poklon od Apple-a.

Swift Student Challenge 2024

Apple otvara prijave za izazov za studente Swift 2024: Datum, kvalifikacije, nagrade

Datum prijave

Prijava za Swift Student Challenge 2024 je već otvorena i traje do 25. februara. Ovo je prilika za studente širom sveta da pokažu svoje programerske veštine i kreativnost kroz izgradnju interaktivne scene.

Kvalifikacije za izazov

Da biste se kvalifikovali za Swift Student Challenge, morate ispuniti određene kriterije. U Sjedinjenim Američkim Državama, morate biti stariji od 13 godina, dok u Evropskoj uniji morate biti stariji od 16 godina. U drugim regionima važe relevantni pravni uslovi.

Takođe, kandidati se moraju ili upisati u akreditiranu akademsku instituciju ili zvaničnu školu kod kuće, biti upisani u STEM organizaciju ili akademski program, biti polaznici Apple Developer Akademije ili biti nedavno diplomirali srednju školu ili neki ekvivalent, a čekaju da budu prihvaćeni ili su već prihvaćeni u akreditiranu akademsku instituciju.

Apple otvara prijave za izazov za studente Swift 2024: Datum, kvalifikacije, nagrade

Nagrade

Ove godine će biti izabrano 350 pobednika između prijavljenih studenata. Svi pobednici će dobiti jednogodišnje članstvo u Apple Developer Programu, vaučer koji će im omogućiti da polažu ispit za sertifikaciju iz razvoja aplikacija uz pomoć Swifta, kao i poklon od strane Apple-a.

Pored toga, Apple će takođe izabrati 50 izuzetnih prijava kao „Distinguished Winners“ i njih će pozvati da posete svoje sedište u Cupertinu. Tokom trodnevnog putovanja, izabrani pobednici će imati priliku da komuniciraju sa Apple stručnjacima i inženjerima, učestvuju u raznim aktivnostima i još mnogo toga. Troškove putovanja i smeštaja će snositi Apple.

Putovanje za ‘Distinguished Winners’

Distinguished Winners, odnosno izuzetni pobednici, će biti nagrađeni trodnevnim putovanjem u Cupertinu, sedište Apple-a. Ovo će biti prilika za njih da se sretnu sa Apple stručnjacima i inženjerima, učestvuju u raznim interaktivnim aktivnostima i još mnogo toga. Apple će snositi sve troškove putovanja i smeštaja za ove izabrane pobednike.

Apple otvara prijave za izazov za studente Swift 2024: Datum, kvalifikacije, nagrade

Krajnji rok za prijave

Krajnji rok za prijave na Swift Student Challenge 2024 je 25. februar. Svi zainteresovani studenti imaju vremena da prijave svoje aplikacije i pokažu svoje programerske veštine i kreativnost kroz izgradnju interaktivne scene.

Uputstva za prijavu

Da biste se prijavili na Swift Student Challenge 2024, pratite sledeća uputstva:

  1. Izgradite interaktivnu scenu u Swift Playgrounds ili Xcode, na temu po vašem izboru.
  2. Swift Playgrounds je dostupan za početnike u kodiranju, dok je Xcode namenjen za one koji su već vješti u kodiranju.
  3. Izgrađenu aplikaciju sačuvajte u app playground formatu (.swiftpm) u ZIP datoteku.
  4. ZIP datoteka treba da bude reproduktivna i sadrži sve neophodne resurse.
  5. Veličina ZIP datoteke ne sme prelaziti 25MB.
  6. Aplikacija treba da bude izgrađena i pokretana na Swift Playgrounds 4.4 ili novijem, koji zahteva iPadOS 16 ili macOS 13.5 ili novije ili Xcode 15 na macOS 13.5 ili novije.

Slijedite ova uputstva kako biste se prijavili na Swift Student Challenge i imali priliku da osvojite nagrade.

Apple otvara prijave za izazov za studente Swift 2024: Datum, kvalifikacije, nagrade

Prethodni pobednici

Kroz godine, mnogi studenti su se takmičili na Swift Student Challenge i osvojili prestižne nagrade. Prethodni pobednici su pokazali svoje izvanredne programerske veštine i kreativnost kroz izgradnju interaktivnih scena. Ove pobednike pronalazimo širom sveta i oni predstavljaju budućnost razvoja aplikacija.

Popularnost izazova

Swift Student Challenge je postao veoma popularan izazov među studentima širom sveta. Svake godine sve više i više studenata se prijavljuje da pokaže svoje veštine i kreativnost kroz izgradnju interaktivnih scena. Ovaj izazov pruža jedinstvenu priliku za studente da se istaknu i dobiju priznanje od Apple-a.

Apple otvara prijave za izazov za studente Swift 2024: Datum, kvalifikacije, nagrade

Utjecaj izazova na studente

Swift Student Challenge ima značajan uticaj na studente koji učestvuju u ovom takmičenju. Kroz izgradnju interaktivnih scena, studenti stiču dragoceno iskustvo u programiranju i razvoju aplikacija. Ovo takmičenje takođe pruža platformu za povezivanje sa Apple stručnjacima i inženjerima, što može otvoriti vrata za mentorske odnose i profesionalne prilike u budućnosti.

Swift Student Challenge 2024 je odlična prilika za studente da se pokažu i dobiju priznanje za svoje programerske veštine i kreativnost. Prijavite se na ovaj izazov i iskoristite priliku da se istaknete u svetu razvoja aplikacija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.