Apple iCloud je platforma za skladištenje i pružanje usluga u oblaku. Ova usluga korisnicima omogućava korištenje sigurnih i izrazito pouzdanih funkcionalnosti oblaka za skladištenje i dijeljenje raznih vrsta datoteka, pronalaženje izgubljenih uređaja i sinkronizaciju informacija na više uređaja. iCloud uključuje različite značajke i komponente poput iCloud Drive-a, iCloud Storage Planova (dodatno skladištenje datoteka), iCloud Photo Library-a (skladištenje fotografija u oblaku), Family Sharinga (dijeljenje računa i resursa), Safari i iCloud Keychain usluga te mnoge druge. Saznajte više o Apple iCloud-u u ovom besplatnom PDF preuzimanju s TechRepublic-a. U preuzimanju ćete pronaći informacije o tome što je iCloud, zašto je iCloud važan, koga iCloud utječe, kada je iCloud pušten i još mnogo toga!

Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF)

Apple iCloud je platforma za skladištenje datoteka i usluga u oblaku. Ova usluga omogućava korisnicima korištenje sigurnih i izuzetno pouzdanih mogućnosti računalstva u oblaku za skladištenje i dijeljenje različitih vrsta datoteka, pronalaženje izgubljenih uređaja i sinkronizaciju informacija na više uređaja. Apple iCloud uključuje mnoge funkcije i komponente. Među njima su iCloud Drive, iCloud Storage Plans (dodatno skladištenje datoteka), iCloud Photo Library (spremanje fotografija u oblaku), Family Sharing (dijeljenje računa i resursa), Safari i iCloud Keychain usluge i mnoge druge.

U ovom besplatnom PDF-u možete saznati više o Apple iCloudu. U PDF-u su sadržane informacije kao što su: Šta je iCloud? Zašto je iCloud bitan? Kome se iCloud odnosi? Kada je iCloud pušten u rad? I mnoge druge informacije!

Apple iCloud

Šta je iCloud?

iCloud je usluga u oblaku koja je razvijena i omogućena od strane kompanije Apple. Ova usluga korisnicima pruža mogućnost da sigurno skladište, dijele i sinkroniziraju različite vrste datoteka poput slika, video zapisa, dokumenata i ostalih datoteka putem interneta.

Zašto je iCloud bitan?

iCloud je vrlo bitan jer omogućava korisnicima da svoje datoteke sigurno pohrane u oblak i pristupe im putem različitih uređaja. Također omogućava korisnicima da jednostavno dijele datoteke s drugim korisnicima i sinkroniziraju podatke na više uređaja.

Kome se iCloud odnosi?

iCloud se odnosi na sve korisnike Apple uređaja poput iPhonea, iPada, Mac računara i Apple Watcha. Ova usluga je dostupna svim korisnicima koji koriste Apple ID.

Kada je iCloud pušten u rad?

iCloud je pušten u rad u oktobru 2011. godine. Od tada se neprekidno razvija i poboljšava sa dodavanjem novih funkcija i komponenti.

Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF)

iCloud funkcionalnosti

iCloud Drive

iCloud Drive je funkcija koja omogućava korisnicima da sigurno pohrane, organiziraju i dijele svoje datoteke u oblaku. Korisnici mogu pristupiti svojim datotekama s bilo kojeg uređaja koji podržava iCloud.

iCloud Storage Plans

iCloud Storage Plans su dodatni planovi za skladištenje datoteka koji korisnicima omogućavaju da prošire svoj prostor za pohranu u oblaku. Korisnici mogu odabrati između različitih planova ovisno o njihovim potrebama.

iCloud Photo Library

iCloud Photo Library je funkcija koja omogućava korisnicima da sigurno pohrane svoje fotografije u oblaku. Ova funkcija također omogućava korisnicima da pristupe svojim fotografijama s bilo kojeg uređaja i da ih jednostavno dijele s drugim korisnicima.

Family Sharing

Family Sharing je funkcija koja omogućava članovima obitelji da dijele svoje račune, kupovine, fotografije, kalendare i ostale sadržaje. Ova funkcija olakšava dijeljenje resursa među članovima obitelji.

Safari i iCloud Keychain usluge

Safari i iCloud Keychain usluge omogućavaju korisnicima da sigurno pohrane svoje lozinke, podatke o kreditnim karticama i druge osobne informacije. Ova usluga štiti korisničke podatke od neovlaštenog pristupa i omogućava korisnicima jednostavno korištenje tih podataka na različitim uređajima.

i ostalo

Osim ovih funkcionalnosti, iCloud također nudi druge korisne usluge kao što su Find My iPhone (Pronađi moj iPhone) usluga koja korisnicima omogućava praćenje izgubljenih uređaja, kao i Backup (Sigurnosna kopija) usluga koja omogućava korisnicima da sigurno pohrane i povrate svoje podatke.

iCloud Drive

iCloud Drive je funkcionalnost koja omogućava korisnicima da svoje datoteke pohrane i organiziraju u oblaku. Korisnici mogu jednostavno dodavati, brisati, mjenjati ili premještati datoteke između različitih mapa na iCloud Driveu. Ova funkcionalnost također omogućava korisnicima da svoje datoteke dijele s drugim korisnicima putem poziva za suradnju ili slanjem poveznice.

Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF)

iCloud Storage Plans

iCloud Storage Plans su dodatni planovi za skladištenje datoteka u oblaku. Ovi planovi omogućavaju korisnicima da prošire svoj prostor za pohranu i da imaju više prostora za svoje datoteke. Korisnici mogu odabrati između različitih planova ovisno o količini prostora koji im je potreban.

iCloud Photo Library

iCloud Photo Library je funkcionalnost koja omogućava korisnicima da svoje fotografije sigurno pohrane u oblak. Ova funkcionalnost automatski sinkronizira sve fotografije s korisnikovih uređaja i čuva ih u oblaku. Korisnici mogu pristupiti svojim fotografijama s bilo kojeg uređaja koji podržava iCloud i jednostavno ih dijeliti s drugim korisnicima.

Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF)

Family Sharing

Family Sharing je funkcionalnost koja omogućava članovima obitelji da dijele svoj iCloud račun i resurse. Svi članovi obitelji mogu pristupiti istim sadržajima kao što su aplikacije, igre, filmovi, glazba, kalendari, fotografije i još mnogo toga. Ova funkcionalnost olakšava dijeljenje resursa i suradnju unutar obitelji.

Safari i iCloud Keychain usluge

Safari i iCloud Keychain usluge pružaju sigurno pohranjivanje i upravljanje lozinkama, podacima o kreditnim karticama i drugim osobnim informacijama. Safari pamti korisničke lozinke i podatke o kreditnim karticama te ih sinkronizira na svim uređajima koji koriste iCloud. Ova usluga štiti korisničke podatke od neovlaštenog pristupa i olakšava njihovo korištenje na različitim uređajima.

Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF)

Dodatne informacije o Apple iCloudu

Šta je iCloud?

iCloud je usluga u oblaku koja omogućava korisnicima pohranu, dijeljenje i sinkronizaciju datoteka putem interneta.

Zašto je iCloud bitan?

iCloud je bitan jer omogućava korisnicima sigurnu pohranu i pristup svojim datotekama s različitih uređaja.

Koje su prednosti iClouda?

Prednosti iClouda uključuju sigurno pohranjivanje datoteka, jednostavnu sinkronizaciju podataka na više uređaja te mogućnost dijeljenja datoteka s drugim korisnicima.

Kako koristiti iCloud?

Da biste koristili iCloud, morate imati Apple uređaj i Apple ID. Nakon što ste se prijavili na iCloud sa svojim Apple ID-om, možete početi pohranjivati, dijeliti i sinkronizirati svoje datoteke.

Kako pristupiti iCloudu sa različitih uređaja?

iCloud je dostupan na različitim uređajima kao što su iPhone, iPad, Mac računala i Apple Watch. Da biste pristupili iCloudu sa svog uređaja, samo se prijavite sa svojim Apple ID-om i otvorite aplikaciju iCloud.

Kako podijeliti datoteke putem iClouda?

Da biste podijelili datoteke putem iClouda, samo odaberite datoteku koju želite podijeliti, odaberite opciju „Share“ i odaberite metodu dijeljenja kao što su slanje poveznice ili pozivanje drugih korisnika na suradnju.

Kako sigurno koristiti iCloud?

Da biste sigurno koristili iCloud, preporučuje se da koristite snažnu lozinku i dvofaktornu autentifikaciju. Također je važno redovito ažurirati svoje uređaje i provjeriti postavke privatnosti za iCloud.

Kako upravljati iCloud Storage Planovima?

Da biste upravljali iCloud Storage Planovima, samo idite na postavke svog iCloud računa i odaberite opciju „Manage Storage“. Ovdje možete vidjeti koliko prostora ste iskoristili i upravljati svojim planovima za skladištenje datoteka.


Ovaj članak je pružio sveobuhvatne informacije o Apple iCloudu i njegovim funkcionalnostima. iCloud je moćan alat za skladištenje i dijeljenje datoteka u oblaku koji korisnicima omogućava sigurno pohranjivanje i pristup datotekama sa svih njihovih uređaja. Pruža mnoge korisne usluge kao što su iCloud Drive, iCloud Storage Plans, iCloud Photo Library, Family Sharing, Safari i iCloud Keychain usluge. iCloud je neophodan za sve korisnike Apple uređaja i pruža im jednostavan i siguran način upravljanja svojim podacima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.