Očekuje se da će Apple predstaviti iPhone 15 seriju na događaju u utorak, 12. septembra, a nadogradnje kamere na uređajima će biti „zvezda večeri“, prema izveštaju danas objavljenom od strane taiwanske istraživačke kompanije TrendForce. Nadogradnje se navode kao „ključni faktor“ koji „može prelomiti listu potencijalnih kupaca“. Prema prethodnim glasinama, TrendForce tvrdi da će kako standardni iPhone 15, tako i iPhone 15 Plus biti opremljeni slojevito utvrđenim senzorom kamere od strane kompanije Sony. Prethodni izveštaji ukazuju da će ovaj senzor moći da snimi više svetla, a istraživačka firma je navela da će to omogućiti poboljšani dinamički raspon u fotografijama. Također se potvrđuje glasina da će iPhone 15 Pro Max biti opremljen periskop telefoto objektivom koji poboljšava optički zum uređaja. Očekuje se da će ovaj objektiv omogućiti do 5x ili 6x optičkog zooma u poređenju sa trenutnim ograničenjem od 3x na iPhone 14 Pro modelima. Na kraju, istraživačka firma tvrdi da će sva četiri modela iPhone 15 biti opremljena USB-C priključkom i „Dynamic Island“ tehnologijom, kao što je široko glasina. Ova tehnologija zamenjuje „notch“ na iPhone 14 Pro modelima prošle godine i obuhvata prednju kameru i senzore Face ID-a, prikazuje informacije kao što su sistemski upozorenja i Live Activities. Očekuju se i dodatne funkcionalnosti za Pro modele, uključujući lakši titanijumski okvir, prilagođivo dugme za akcije, A17 Bionic čip, podršku za Wi-Fi 6E i više. Za više detalja, pročitajte naše temeljne pregled modele iPhone 15 i iPhone 15 Pro.

Nadogradnje kamere iPhone 15 će biti ‘zvijezda večeri’ na Apple događaju

Apple se sprema da predstavi svoju dugo očekivanu seriju iPhone 15 na događaju u utorak, 12. septembra. Prema izvještaju tajvanske istraživačke firme TrendForce, nadogradnje kamere na uređajima će biti „zvijezda večeri“. Ove nadogradnje se očekuju da budu ključni faktor koji bi mogao prevagnuti za potencijalne kupce.

Kao što se već ranije špekulisalo, i standardni iPhone 15 i iPhone 15 Plus će biti opremljeni složenim senzorom kamere isporučenim od strane Sonyja. Navodno, ovaj senzor je sposoban da zabilježi više svjetla, što rezultira poboljšanom dinamičkom rasponu u fotografijama. To znači da korisnici mogu očekivati bolji kvalitet i živopisnije slike, posebno u izazovnim svjetlosnim uslovima.

Još jedan uzbudljiv dodatak seriji iPhone 15 je periskopski telefoto objektiv na iPhone 15 Pro Max. Ovaj objektiv će znatno poboljšati optičke mogućnosti zumiranja uređaja. Appleov analitičar Ming-Chi Kuo je ranije spomenuo da će ovaj objektiv omogućiti do 5x ili 6x optičkog zumiranja, u poređenju s ograničenjem od 3x kod iPhone 14 Pro modela. Ovom nadogradnjom, korisnici će moći uhvatiti detaljne slike čak i iz daljine.

Pored nadogradnji kamere, sva četiri modela serije iPhone 15 će imati USB-C port i Dynamic Island. Dynamic Island je karakteristika koja zamjenjuje notch na iPhone 14 Pro modelima. Okružuje prednju kameru i Face ID senzore, prikazuje sistemsku obavještenja i Live aktivnosti. Ova dizajnerska promjena doprinosi boljem korisničkom iskustvu.

Očekuje se i da će iPhone 15 Pro modeli imati niz dodatnih funkcija. To uključuje lakši titanijumski okvir, prilagodljivo dugme za akciju, moćni A17 Bionic čip i podršku za Wi-Fi 6E. Ove nadogradnje dalje unapređuju ukupnu performansu i funkcionalnost uređaja.

S ovim nadogradnjama kamere i dodatnim funkcijama, Apple pozicionira seriju iPhone 15 kao privlačan izbor za zaljubljenike u pametne telefone. Poboljšanja u tehnologiji kamere sigurno će privući entuzijaste za fotografiju koji prioritet daju visokokvalitetnim slikama. Nadograđeni telefoto objektiv i mogućnosti optičkog zumiranja posebno će privući one koji vole snimati detaljne slike iz daljine.

Kao i sa svakim novim izdanjem iPhonea, postoji velika anticipacija oko događaja lansiranja. Fanovi s nestrpljenjem očekuju kako će Appleove najnovije inovacije unaprijediti korisničko iskustvo i postaviti nove standarde u industriji. Nadogradnje kamere iPhonea 15 se očekuju kao vrhunac događaja, prikazujući Appleovu posvećenost pružanju tehnologije najvišeg nivoa i pomeranju granica fotografije pametnih telefona.

Zaključno, serija iPhone 15 je spremna impresionirati sa nadogradnjama kamere koje će sigurno ukrasti svjetla reflektora na Apple događaju. S poboljšanim dinamičkim rasponom, unaprijeđenim optičkim mogućnostima zumiranja i elegantnim dizajnom sa Dynamic Islandom, modeli iPhone 15 su spremni da budu prvi izbor za entuzijaste za fotografiju i tehnološke zaljubljenike. Ostanite u toku za službenu premijeru i budite spremni da svjedočite budućnosti fotografije pametnih telefona.“

4 thoughts on “Camera nadogradnje iPhone 15 bit će ‘zvezda večeri’ na Apple događaju

  1. Pingback: Ima ultrawide kameru i Face ID sustav za otključavanje - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: U iOS 17 se može koristiti kamera Game Boy kao web kamera - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  3. Pingback: Vlada Francuske zabranjuje prodaju iPhone 12 zbog elektromagnetne zračenja - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  4. Pingback: Apple iCloud: Cheat sheet (besplatan PDF) - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.