Xiaomi, jedan od najprepoznatljivijih brendova pametnih telefona, nedavno je objavio da će ukloniti popularnu funkciju koja je korisnicima omogućavala puštanje YouTube videozapisa u pozadini. Ova promjena će se odnositi na sve telefone koji koriste MIUI 12, MIUI 13, MIUI 14 i HyperOS. Međutim, slobodni korisnici ovih uređaja neće biti puno pogođeni jer će YouTube Premium korisnici i dalje moći koristiti videozapise u Picture-in-Picture modu ili samo slušati zvuk u pozadini. Odluka kompanije Xiaomi da ukloni ovu funkcionalnost je rezultat zahtjeva sukladnosti, ali također dolazi nakon što je YouTube pokušavao privući više pretplatnika na YouTube Premium. Ipak, korisnici Xiaomi uređaja s YouTube Premium pretplatom i dalje će moći koristiti PiP i pozadinski način reprodukcije videozapisa.

Xiaomi uklanja funkcionalnost pokretanja YouTube videozapisa u pozadini

Xiaomi uklanja popularnu funkcionalnost pokretanja YouTube videozapisa u pozadini

Odluka o uklanjanju popularne funkcionalnosti

Xiaomi je nedavno odlučio ukloniti funkcionalnost koja je omogućavala korisnicima da pokreću YouTube videozapise u pozadini. Ova popularna funkcionalnost omogućavala je korisnicima da slušaju samo zvuk ili video u pozadini dok su koristili druge aplikacije ili uređaj. Međutim, nedavna odluka Xiaomi-ja iznenadila je mnoge korisnike koji su redovito koristili ovu funkcionalnost.

Razlog uklanjanja funkcionalnosti

Kao razlog uklanjanja ove funkcionalnosti, Xiaomi navodi zahtjeve sukladnosti s određenim zakonima i propisima. U cilju zadovoljenja tih zahtjeva, Xiaomi je morao povući ovu funkcionalnost s MIUI operativnog sustava. Nedostatak kompatibilnosti funkcionalnosti s određenim zakonima mogao bi dovesti do mogućih pravnih posljedica za Xiaomi, stoga je odluka donesena kako bi se spriječile takve posljedice.

Xiaomi uklanja popularnu funkcionalnost pokretanja YouTube videozapisa u pozadini

Utjecaj na korisnike Xiaomi uređaja

Ova odluka će utjecati na sve korisnike Xiaomi uređaja koji su trenutno koristili funkcionalnost pokretanja YouTube videozapisa u pozadini. Sve verzije MIUI operativnog sustava, uključujući MIUI 12, MIUI 13 i MIUI 14, bit će pogođene ovom odlukom. Korisnici Xiaomi uređaja više neće moći pokretati YouTube videozapise u pozadini i bit će im potrebna alternativna rješenja za reprodukciju videozapisa.

Mogućnosti YouTube Premium korisnika

Dobra vijest je da korisnici YouTube Premiuma neće biti pogođeni ovom odlukom. YouTube Premium korisnici i dalje će moći koristiti Picture-in-Picture (PiP) mod za gledanje videozapisa u malom prozoru dok koriste druge aplikacije. Također će moći slušati samo zvuk videozapisa u pozadini bez gledanja videozapisa. Ova funkcionalnost će i dalje biti dostupna korisnicima sa YouTube Premium pretplatom.

Xiaomi uklanja popularnu funkcionalnost pokretanja YouTube videozapisa u pozadini

Cilj YouTube-a privući više pretplatnika na YouTube Premium

Ova odluka Xiaomi-ja može biti dio strategije YouTube-a da privuče više korisnika na pretplatu YouTube Premium. Uklanjanje funkcionalnosti pokretanja videozapisa u pozadini može biti način da se korisnici potaknu da se pretplate na ovu premium uslugu. YouTube Premium nudi dodatne pogodnosti i funkcionalnosti koje nisu dostupne korisnicima koji ne plaćaju pretplatu, stoga je ova odluka možda usmjerena na povećanje broja pretplatnika.

MIUI verzije koje će biti pogođene odlukom

Ovu odluku će osjetiti veliki broj korisnika Xiaomi uređaja, s obzirom na to da će sve verzije MIUI operativnog sustava biti pogođene. To uključuje MIUI 12, MIUI 13 i MIUI 14. Većina Xiaomi uređaja trenutno koristi jednu od ovih verzija operativnog sustava, stoga će mnogi korisnici biti pogođeni ovom odlukom.

Sveobuhvatna zamjena funkcionalnosti

Xiaomi planira zamijeniti funkcionalnost pokretanja videozapisa u pozadini drugim rješenjima. Trenutno se traže alternativni načini za korisnike koji su koristili tu funkcionalnost. Fokus će biti na pronalaženju rješenja koja će biti u skladu sa zakonima i propisima, kako bi se izbjegle moguće pravne posljedice. Korisnicima će biti ponuđene nove funkcionalnosti ili aplikacije koje će omogućiti reprodukciju videozapisa u pozadini.

Reakcije korisnika i javnosti

Odluka o uklanjanju ove popularne funkcionalnosti izazvala je negodovanje i nezadovoljstvo među mnogim korisnicima Xiaomi uređaja. Mnogi obožavatelji ove funkcionalnosti izrazili su svoje razočaranje na društvenim mrežama i forumima. Kritike su usmjerene prema Xiaomi-ju i YouTube-u, koji su zajedno odlučili ukloniti ovu funkcionalnost. Javnost također izražava razočaranje zbog gubitka ove funkcionalnosti koja je bila popularna među korisnicima.

Reklamacije korisnika i povrat funkcionalnosti

Mnogi korisnici su uputili reklamacije Xiaomi-u i izrazili svoju želju za povratom funkcionalnosti pokretanja YouTube videozapisa u pozadini. Također su izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom i zahtijevali da se pronađe rješenje koje će zadovoljiti njihove potrebe. Xiaomi je svjestan nezadovoljstva korisnika i razmatra mogućnost povratka funkcionalnosti u nekom od budućih ažuriranja MIUI operativnog sustava.

Alternativna rješenja za korisnike Xiaomi uređaja

Kako bi korisnici Xiaomi uređaja mogli i dalje koristiti pozadinski način reprodukcije YouTube videozapisa, morat će pronaći alternativna rješenja. Jedno od mogućih rješenja je korištenje drugih aplikacija koje omogućavaju reprodukciju videozapisa u pozadini, bez obzira na MIUI verziju. Postoje različite aplikacije dostupne na tržištu koje pružaju tu funkcionalnost. Također je moguće istražiti i druge načine za slušanje samo zvuka videozapisa, bez potrebe za gledanjem videozapisa.

Uklanjanje funkcionalnosti pokretanja YouTube videozapisa u pozadini za korisnike Xiaomi uređaja može biti izvor nezadovoljstva i frustracije za mnoge korisnike koji su često koristili tu funkcionalnost. Međutim, Xiaomi planira pronaći alternativna rješenja koja će zadovoljiti potrebe korisnika i biti u skladu sa zakonima i propisima. U međuvremenu, korisnici mogu istražiti druge načine za reprodukciju videozapisa u pozadini ili se odlučiti za YouTube Premium pretplatu koja nudi dodatne pogodnosti i funkcionalnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.