Apple trenutno radi na razvoju umjetne inteligencije (AI) za iPhone. Kao kompanija poznata po svojim tehnološkim inovacijama, Apple eksperimentira s AI modelima za Siri, kao i u generiranju teksta, slika i video sadržaja. U trenutku kada se istražuje mogućnost razvoja konkurentske verzije ChatGPT, nazvane Apple GPT, ova tehnologija trenutno prolazi kroz testiranje kod AppleCare zaposlenika. Očekuje se da će AI inteligencija biti implementirana kako bi se unaprijedila funkcionalnost Sira i poboljšali različiti Apple programi. Uz to, postoje glasine da će iOS 18 donijeti inovativne AI aplikacije, a očekuje se da će Apple ove inovacije predstaviti tijekom WWDC-a u junu.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Apple, jedna od vodećih tehnoloških kompanija na svijetu, trenutno radi na razvoju AI umjetne inteligencije za svoje iPhone uređaje. Ova inovativna tehnologija predstavlja novi korak u razvoju pametnih telefona i ima potencijal da značajno poboljša korisničko iskustvo.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Apple eksperimentiše sa AI modelima za Siri i generisanje sadržaja

Apple je poznat po svojoj predanosti u razvoju i unapređivanju tehnologija, a AI je oblast u kojoj kompanija želi da nastavi da se ističe. Trenutno, Apple eksperimentiše sa AI modelima kako bi unaprijedio glasovnog asistenta Siri i omogućio generisanje teksta, slika i video zapisa.

Ovaj napredni AI sistem omogućava korisnicima da dobiju brze i tačne odgovore na svoja pitanja, kao i bolje preporuke za muziku, filmove i druge sadržaje. Apple takođe radi na razvoju algoritama koji mogu generisati različite medijske sadržaje, poput slika i video zapisa, na temelju korisničkih preferencija i interesa.

ChatGPT konkurencija pod imenom Apple GPT

Jedan od glavnih projekata na kojem Apple trenutno radi jeste razvoj konkurencije za popularni ChatGPT model, pod imenom Apple GPT. Ovaj model omogućava korisnicima da imaju produktivnije i prirodnije konverzacije sa AI asistentom.

Apple GPT je zasnovan na generativnim modelima koji se obučavaju na velikim količinama podataka kako bi stekli razumijevanje jezika i konteksta. Ovaj model će omogućiti Siri da bolje razumije korisnikove potrebe i pruži prilagođene odgovore.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Testiranje tehnologije sa AppleCare zaposlenicima

Apple je već započeo testiranje ove nove AI tehnologije sa svojim AppleCare zaposlenicima. Testiranje se provodi kako bi se identifikovali i ispravili eventualni bugovi i poboljšala ukupna funkcionalnost sistema prije nego što se omogući široka dostupnost korisnicima.

Ovo testiranje omogućava Appleu da prikupi povratne informacije od zaposlenika i unaprijedi AI sistem na temelju njihovih iskustava i preporuka. Kroz ovakav pristup, Apple će biti u mogućnosti da optimizuje funkcionalnosti AI umjetne inteligencije i pruži najbolje moguće korisničko iskustvo.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Unapređenje Siri i Apple aplikacija

Glavni cilj razvoja AI umjetne inteligencije za iPhone je unapređenje glasovnog asistenta Siri i različitih aplikacija kompanije Apple. Kroz najnovije AI modele, Siri će biti u mogućnosti da pruži proaktivne i personalizirane odgovore na korisnikova pitanja i zahtjeve.

Takođe, Apple planira da unaprijedi svoje aplikacije, poput Apple Muzike, Podcasta i Mapsa, koristeći AI umjetnu inteligenciju. Ovo će omogućiti korisnicima da dobiju bolje preporuke i prilagođene iskustvo prilikom korištenja ovih aplikacija.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Očekivanja o inovativnim AI aplikacijama u iOS 18

Postoje brojne glasine o mogućim inovativnim AI aplikacijama koje će biti uvedene u iOS 18. Na osnovu trenutnih aktivnosti i napora koji se ulažu u razvoj AI umjetne inteligencije, velika je vjerovatnoća da će Apple predstaviti neke revolucionarne funkcionalnosti u svojim novim operativnim sistemima.

Baš kao što je Siri promijenio način na koji koristimo glasovne asistente, očekuje se da će nova AI umjetna inteligencija unaprijediti iOS 18 i donijeti potpuno novo korisničko iskustvo. Korisnici mogu očekivati ​​naprednije prepoznavanje govora, bolje preporuke i personalizirane sadržaje koji su prilagođeni njihovim potrebama.

Apple radi na AI umjetnoj inteligenciji za iPhone

Očekivana prezentacija razvoja na WWDC-u u junu

Apple je poznat po organizovanju godišnje konferencije za razvoj WWDC (Worldwide Developers Conference), gdje predstavlja najnovije inovacije i tehnološke razvoje svojim programerima i širokoj javnosti. Očekuje se da će ove godine, tokom WWDC-a u junu, Apple predstaviti svoje najnovije razvoje u polju AI umjetne inteligencije.

Prezentacija razvoja AI umjetne inteligencije tokom WWDC-a će biti prilika da se detaljno upoznamo sa novim funkcionalnostima, mogućnostima i napretkom koji je Apple postigao u ovom području. Takođe, ovo će biti prilika da programeri dobiju uvid u nove alate i resurse koji su im na raspolaganju za razvoj AI aplikacija za iPhone i druge Apple uređaje.

U zaključku, Apple radi na razvoju AI umjetne inteligencije za iPhone kako bi unaprijedili glasovnog asistenta Siri i poboljšali performanse svojih aplikacija. Kroz testiranje, AppleCare zaposlenici pomažu u usavršavanju tehnologije, dok će iOS 18 donijeti nove inovativne AI aplikacije. Očekuje se da će detalje o ovim razvojima Apple predstaviti tokom WWDC-a u junu, pružajući programerima i korisnicima uvid u budućnost AI umjetne inteligencije na iPhone uređajima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.