Mark Zuckerberg, CEO of Meta, has once again criticized Apple’s Vision Pro headset, claiming that Meta’s Quest 3 is the superior product. This comes after an analyst stated that the Vision Pro was up to five years ahead of Meta’s offering. Zuckerberg argues that if Meta’s devices were to have the same weight, motion blur, and lack of precision inputs as the Vision Pro in the future, it would be a significant regression. He believes that a higher resolution should not come at the expense of ergonomics and motion blur. This ongoing rivalry between Meta and Apple highlights the competition in the growing market of mixed reality headsets.

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro, kaže da je Quest 3 bolji

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta kompanije, nedavno je izrazio kritike prema Apple Vision Pro headsetu. Ovo je drugi put da Zuckerberg kritikuje ovaj proizvod, a tvrdi da je njihov Meta Quest 3 headset superiorniji. Ova izjava dolazi kao odgovor na tvrdnje analitičara da je Apple Vision Pro headset ispred Meta Quest 3 i da će biti dostupan za 3-5 godina. Zuckerberg ističe da je Quest 3 bolji proizvod i da je kontrast između cijene dva headseta značajan faktor koji treba uzeti u obzir.

Kaže da je Quest 3 ‘bolji’

Prema Zuckerbergu, Quest 3 je bolji proizvod od Vision Pro headseta. On tvrdi da će, ako njihovi uređaji budu težili isto kao što Vision Pro headset, ili ako budu imali istu motion blur kao Vision Pro, to predstavljati značajan korak unazad za njih. Zuckerberg navodi da je Apple morao napraviti mnoge kompromise zbog veće rezolucije koju pruža Vision Pro headset.

Analitičar tvrdi da je Vision Pro ispred Meta Quest-a

Benedict Evans, analitičar, tvrdi da je Vision Pro headset ispred Meta Quest-a i da će biti dostupan za 3-5 godina. On smatra da je Vision Pro headset ono što Meta želi postići za nekoliko godina. Međutim, VR inženjeri iz Meta kompanije tvrde da su oba headseta vrlo slična i da nema velike razlike između njih.

Zuckerbergov odgovor na tvrdnje analitičara

Zuckerberg je odgovorio na tvrdnje analitičara ističući da je Quest 3 bolji od Vision Pro headseta. On je kritikovao ergonomiju i motion blur Vision Pro headseta, tvrdeći da to nisu kompromisi koji bi trebalo da se naprave radi veće rezolucije. Zuckerberg naglašava važnost ergonomije i motion blura, ističući da rezolucija ne bi trebala biti prioritet.

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro, kaže da je Quest 3 bolji

Visoka rezolucija Vision Pro headseta

Evans tvrdi da veća rezolucija Vision Pro headseta ima mogućnosti koje su korisne za više od samo gaminga. Međutim, Zuckerberg je istakao da većina top aplikacija za Quest 3 su socijalne aplikacije. On je naglasio da je kvaliteta rezolucije na Quest 3 već vrlo dobra i da treba voditi računa o ergonomiji i motion blur-u.

Nove informacije o headsetovima

Meta Quest 3 i Apple Vision Pro headsetovi imaju različite specifikacije. Quest 3 ima LCD displeje sa rezolucijom 2.064×2.208 piksela i osvježavanjem od 120Hz, dok Vision Pro ima rezoluciju 2.160×3.840 piksela sa ukupno 23 miliona piksela. Takođe, Vision Pro nudi praćenje očiju i ruku, dok Meta headset nudi praćenje ruku i njihove Touch Plus kontrolere. Quest 3 teži 513g, dok Vision Pro može težiti do 650g.

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro, kaže da je Quest 3 bolji

Meta Quest 3 i Apple Vision Pro kao konkurencija

Meta Quest 3 i Apple Vision Pro headsetovi su konkurencija jedan drugom. Oba headseta imaju pancake leće, praćenje pokreta i kontrolere. Iako su slični, postoji razlika u rezoluciji i težini između ta dva headseta.

Mogućnosti Apple Vision Pro headseta

Apple Vision Pro headset ima mogućnost proširenja funkcionalnosti izvan samo gaminga. Zuckerberg je naglasio da tri od sedam najpopularnijih aplikacija za Quest 3 su socijalne aplikacije, što ukazuje na to da i Meta Quest 3 nudi slične mogućnosti. Zuckerberg je takođe naglasio kvalitetu rezolucije na Quest 3 i istakao da rezolucija ne bi trebala biti prioritet, već da je važno pružiti sveobuhvatno iskustvo korisnicima.

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro, kaže da je Quest 3 bolji

Dopuštanje kompromisa radi rezolucije

Zuckerberg je istakao da rezolucija ne bi trebala biti prioritet ako to znači da treba napraviti kompromise u ergonomiji i motion blur-u. On smatra da je važnije pružiti korisnicima kvalitetno iskustvo koje obuhvata sve potrebne faktore.

Zaključak

Mark Zuckerberg preferira Meta Quest 3 kao bolji proizvod u odnosu na Apple Vision Pro headset. On naglašava važnost kvaliteta rezolucije, ergonomije i dodirnih ulaza. Zuckerberg je ponovno kritikovao Vision Pro headset zbog nedostatka ergonomije i motion blura.

Mark Zuckerberg ponovo kritikuje Apple Vision Pro, kaže da je Quest 3 bolji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.