Qi2 je novi standard za bežično punjenje koji omogućava snagu do 15W i ima jedinstvenu funkcionalnost identifikacije stranih objekata. Ovaj standard je nedavno predstavljen i već je privukao pažnju proizvođača mobilnih uređaja. Google Pixel 9 serija se očekuje da će podržavati Qi2 bežično punjenje, dok će iPhone 15 serija biti jedan od prvih uređaja koji će ga podržavati. Qi2 tehnologija je slična MagSafe tehnologiji koju koristi Apple, ali se očekuje da će Qi2 punjači biti jeftiniji. Prvi Qi2 proizvodi su trenutno u fazi testiranja i očekuje se da će uskoro biti dostupni na tržištu. Ova nova tehnologija donosi praktičnost i brzinu bežičnog punjenja, uz dodatnu sigurnost i mogućnost prepoznavanja stranih objekata na punjaču.

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Bežično punjenje je postalo sve popularnije sa sve većim brojem pametnih telefona koji podržavaju ovu tehnologiju. Qi2 je najnoviji standard za bežično punjenje koji je predstavljen ove godine. Ovaj standard omogućava brže punjenje i uključuje funkcionalnost za identifikaciju stranih objekata. Ovo znači da će se uređaji automatski isključiti ako se detektuje neki predmet koji nije kompatibilan ili koji može oštetiti uređaj.

Google Pixel 9 serija podržava bežično punjenje Qi2

Nedavno su procurele informacije da će Google Pixel 9 serija imati podršku za bežično punjenje Qi2. Ovo je odlična vest za korisnike Google Pixel telefona koji već dugo čekaju ovu funkcionalnost. Qi2 omogućava punjenje do 15W, što je brže od standardnog bežičnog punjenja. Osim toga, funkcionalnost za identifikaciju stranih objekata čini ovu tehnologiju sigurnijom i pouzdanijom.

Qi2 standard za bežično punjenje predstavljen ove godine

Qi2 standard za bežično punjenje je predstavljen ove godine i već je privukao pažnju mnogih proizvođača telefona i drugih uređaja. Ovaj standard omogućava brže punjenje i poboljšanu sigurnost. Qi2 bežično punjenje je slično MagSafe tehnologiji koju koristi Apple. Obe tehnologije koriste magnetsko polje za prenos energije sa punjača na uređaj. Međutim, Qi2 ima neke dodatne funkcionalnosti koje MagSafe nema.

Prvi Qi2 proizvodi su u završnoj fazi testiranja

Proizvođači su već u završnoj fazi testiranja svojih prvih Qi2 proizvoda. Očekuje se da će ovi proizvodi uskoro biti dostupni na tržištu. Qi2 punjači će biti kompatibilni sa uređajima koji podržavaju ovaj standard, kao što su Google Pixel 9 serija i iPhone 15 serija. Ovi punjači će omogućiti korisnicima da bežično pune svoje uređaje brže i sigurnije.

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Dolazak Qi2 punjača očekuje se uskoro

Dolazak Qi2 punjača se očekuje vrlo brzo. Kako se proizvodi trenutno nalaze u završnoj fazi testiranja, može se pretpostaviti da su proizvođači uspešno prošli sve potrebne testove i da su spremni da ih lansiraju na tržište. Ovaj trenutak je dugo očekivan od strane korisnika koji su željno iščekivali mogućnost brzog bežičnog punjenja. Qi2 punjači će omogućiti korisnicima da brže napune svoje telefone i druge uređaje bez potrebe za žicama i priključcima.

iPhone 15 serija podržava Qi2 punjenje

Apple je također odlučio podržati Qi2 standard za bežično punjenje. Prema procurelim informacijama, iPhone 15 serija će biti jedan od prvih uređaja koji će podržavati ovu tehnologiju. Ovo je odlična vest za korisnike iPhone telefona koji već dugo čekaju mogućnost brzog bežičnog punjenja. Qi2 punjači će omogućiti korisnicima da napune svoje iPhone uređaje bez upotrebe kablova i adaptera.

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Google Pixel 9 serija bi također mogla podržavati Qi2

Prema različitim izvorima, postoji mogućnost da će Google Pixel 9 serija podržavati Qi2 tehnologiju. Ovo bi bila odlična vest za ljubitelje Google Pixel telefona koji su već dugo čekali bežično punjenje. Qi2 omogućava snagu punjenja do 15W, što znači da će korisnici moći brže napuniti svoje telefone bez potrebe za kablovima i priključcima. Također, funkcionalnost za identifikaciju stranih objekata čini ovu tehnologiju sigurnijom i pouzdanijom.

Bežično punjenje s Qi2 omogućava snagu do 15W

Jedna od najvećih prednosti bežičnog punjenja s Qi2 tehnologijom je brzina punjenja. Qi2 omogućava punjenje do 15W, što je brže od standardnog bežičnog punjenja. Ovo znači da će korisnici moći brzo napuniti svoje telefone i druge uređaje bez potrebe za kablovima i adapterima. Osim toga, Qi2 punjači su kompatibilni sa različitim uređajima i ne zahtevaju posebne dodatke ili adaptere.

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Qi2 ima funkcionalnost za identifikaciju stranih objekata

Jedna od naprednih funkcionalnosti Qi2 tehnologije je funkcionalnost za identifikaciju stranih objekata. Ovo znači da će se uređaj automatski isključiti ako se detektuje neki predmet koji nije kompatibilan ili koji može oštetiti uređaj. Ova funkcionalnost čini bežično punjenje sigurnijim i pouzdanijim, štiteći uređaj od eventualnih oštećenja.

Qi2 punjači očekuju se da će biti jeftiniji od Apple-ovih MagSafe punjača

Jedna od prednosti Qi2 punjača je i njihova očekivana niža cena u poređenju sa Apple-ovim MagSafe punjačima. Qi2 punjači će biti dostupni od različitih proizvođača po povoljnijim cenama, što će omogućiti korisnicima da se opreme kvalitetnim punjačima po pristupačnoj ceni. Ovo je odlična vest za sve korisnike koji žele da iskoriste prednosti bežičnog punjenja bez da prazne svoje novčanike.

Qi2 omogućava bežično punjenje do 15W s funkcionalnošću za identifikaciju stranih objekata

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.