Jedan od najnovijih modela kompanije OnePlus, OnePlus 12R, dostupan je za globalna tržišta. Ovaj model ima impresivne specifikacije kao što je Snapdragon 8 Gen 2 čip, baterija kapaciteta 5500 mAh sa brzim punjenjem od 100 W, Gorilla Glass Victus za dodatnu zaštitu ekrana, i još mnogo toga. Sa svojim aluminijumskim i staklenim kućištem, kao i karakterističnim okruglim modulom kamere, OnePlus 12R ima moderan izgled koji će vam se verovatno svideti. Ekran ovog modela ima dinamičku brzinu osvežavanja do 120 Hz, visoku svetlinu od 4500 nita, Dolby Vision HDR 10+ podršku i podršku za 10-bitni kolorni gamut. Oxygen OS 14 nudi prilagođavanje, specijalne funkcije i glatke performanse, mada ima nekoliko nedostataka kao što su problemi sa osvežavanjem aplikacija u pozadini. Baterija od 4500 mAh pruža izuzetnu trajnost, a kamera je zadovoljavajuća za uređaj te cenovne kategorije. OnePlus 12R je dobar izbor u cenovnom rangu od 500 dolara, ali je preporučljivo sačekati i videti šta konkurencija nudi pre donošenja odluke.

U pregledu OnePlusa 12R, 9to5Google pruža uvid u karakteristike ovog modela i njegovu vrednost za novac. Uz Snapdragon 8 Gen 2 čip, snažnu bateriju, impresivne kamere i prilagodljiv Oxygen OS 14, OnePlus 12R se ističe kao snažan uređaj po pristupačnoj ceni. Iako ima nekoliko nedostataka poput nedovoljnog kvaliteta ultra-širokokutne i makro kamere, OnePlus 12R se može smatrati dobro izbalansiranim i pouzdanim izborom za budžetiranog kupca. Međutim, pre donošenja odluke, preporučuje se razmotriti i alternative na tržištu.

Specifikacije OnePlus 12R

OnePlus 12R je dostupan za globalna tržišta i nudi impresivne specifikacije po pristupačnoj ceni od 500 dolara. Evo šta možete očekivati od ovog uređaja:

Snapdragon 8 Gen 2

OnePlus 12R je pokretan procesorom Snapdragon 8 Gen 2, što je trenutno jedan od najmoćnijih procesora na tržištu. Ovaj procesor omogućava brze performanse i glatko multitasking iskustvo.

5500 mAh baterija

Baterija od 5500 mAh omogućava odličnu trajnost baterije, što je posebno korisno za korisnike koji provode puno vremena na svom telefonu ili koji često putuju.

Brzo punjenje od 100 W

Brzo punjenje od 100 W omogućava vam da brzo napunite svoj telefon i da se manje brinete o trajanju baterije. Za samo 31 minutu, vaš telefon može biti napunjen do 100%.

4500 nita maksimalne svetline

OnePlus 12R ima vrlo svetao ekran sa maksimalnom svetlinom od 4500 nita. Ovo znači da ćete moći jasno videti sliku čak i na direktnom sunčevom svetlu.

Gorilla Glass Victus

OnePlus 12R koristi Gorilla Glass Victus za zaštitu ekrana od ogrebotina i oštećenja. Ovo staklo je izuzetno izdržljivo i pruža pouzdanu zaštitu za vaš telefon.

Dizajn OnePlus 12R

Dizajn OnePlus 12R je moderan i elegantan. Uređaj ima aluminijumsko i stakleno kućište, što mu daje premium izgled i osećaj. Takođe, karakterističan okrugli modul kamere dodaje dodatnu dozu originalnosti.

OnePlus 12R dostupan za globalna tržišta

This image is property of i.ytimg.com.

Ekran OnePlus 12R

Ekran OnePlus 12R je jedna od najvećih prednosti ovog telefona. Evo šta morate znati o ekranu:

Dinamička brzina osvežavanja do 120 Hz

Ekran OnePlus 12R ima dinamičku brzinu osvežavanja do 120 Hz, što znači da će se slike na ekranu prikazivati glatko i bez zamućenja. Ovo je posebno korisno prilikom gledanja video sadržaja ili igranja igara.

4500 nita maksimalne svetline

Ekran OnePlus 12R ima maksimalnu svetlinu od 4500 nita, što omogućava jasnu vidljivost čak i na jakom svetlu.

Dolby Vision HDR 10+ podrška

OnePlus 12R podržava Dolby Vision HDR 10+, što znači da ćete moći da uživate u bogatim bojama i detaljima kada gledate HDR sadržaj.

Podrška za 10-bitni kolorni gamut

OnePlus 12R podržava 10-bitni kolorni gamut, što znači da može prikazati široki spektar boja sa većom preciznošću i dubinom.

Oxygen OS 14

OnePlus 12R radi na Oxygen OS 14, korisničkom interfejsu baziranom na Androidu. Ovaj softver nudi sledeće prednosti:

Prilagođavanje

Oxygen OS 14 omogućava vam da prilagodite izgled i podešavanja vašeg telefona prema svojim potrebama. Možete promeniti ikonice, teme, animacije i još mnogo toga.

Specijalne funkcije

Oxygen OS 14 ima i neke specijalne funkcije koje možete iskoristiti. Na primer, ima Hyper Boost Gaming Engine koji optimizuje performanse igara i pruža vam detaljne informacije o GPU temperaturi i latenciji. Takođe ima i Zen Mode koji vam može pomoći da se opustite i poboljšate mentalnu klaritet tokom zauzetog dana.

Glatke performanse

Oxygen OS 14 pruža glatko iskustvo korišćenja telefona. Zahvaljujući Trinity engine-u, uređaj će raditi brzo i odzivno čak i pri multitaskingu ili pokretanju zahtevnih aplikacija.

Nedostaci – problemi sa osvežavanjem aplikacija u pozadini

Ipak, postoje i neki nedostaci Oxygen OS 14. Jedan od njih su problemi sa osvežavanjem aplikacija u pozadini. OnePlus je vrlo agresivan u sprečavanju aplikacija da osvežavaju podatke u pozadini kako bi štedeo bateriju. To može dovesti do određenih ograničenja u radu određenih aplikacija.

OnePlus 12R dostupan za globalna tržišta

This image is property of images.unsplash.com.

Baterija OnePlus 12R

Baterija je jedna od najvažnijih karakteristika svakog telefona, a OnePlus 12R nudi odlično iskustvo kada je u pitanju trajnost baterije. Evo šta treba da znate:

Kapacitet od 4500 mAh

OnePlus 12R ima snažnu bateriju kapaciteta 4500 mAh, što je više nego dovoljno za većinu korisnika. Možete provesti čitav dan uz telefon bez brige o trajanju baterije.

Brzo punjenje od 100 W

Jedna od najimpresivnijih karakteristika OnePlus 12R je brzo punjenje od 100 W. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, možete brzo napuniti svoj telefon za samo 31 minutu.

Izuzetna trajnost baterije

Zahvaljujući velikoj bateriji i efikasnom upravljanju energijom, OnePlus 12R pruža izuzetnu trajnost baterije. Možete ga koristiti tokom celog dana bez brige o punjenju.

Kamera OnePlus 12R

Kamera je jedan od najbitnijih faktora pri odabiru telefona, a evo šta možete očekivati od kamere OnePlus 12R:

Zadovoljavajuća za uređaj tog cenovnog ranga

Primarna kamera OnePlus 12R, sa 50 megapiksela i otvorom blende f/1.8, može pružiti zadovoljavajuće rezultate, posebno za uređaj tog cenovnog ranga. Udobno snima fotografije u dobrom svetlu, sa pristojnim detaljima.

Problemi sa ultra-širokokutnom kamerom

Međutim, problemi počinju kada koristite ultra-širokokutnu kameru. Ova kamera od 8 megapiksela često pruža mekane, zasićene slike sa dosta šuma, čak i u idealnim uslovima osvetljenja.

Problemi sa makro kamerom

Makro kamera na OnePlus 12R ima rezoluciju od samo 2 megapiksela, što rezultira slikama sa malo detalja i slabom oštrinom. Ako vam je makro fotografija važna, možda ćete biti malo razočarani performansom kamere.

OnePlus 12R dostupan za globalna tržišta

This image is property of images.unsplash.com.

Ocena OnePlus 12R

OnePlus 12R je dobar izbor u cenovnom rangu od 500 dolara, posebno zbog svojih snažnih specifikacija, odlične baterije i prilagodljivog softvera. Međutim, ovo je izuzetno konkurentno tržište i potrebno je sačekati i videti šta će ponuditi konkurencija pre donošenja konačne odluke. U svakom slučaju, OnePlus 12R je vredan pažnje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.