A recent issue has emerged concerning BMW’s wireless charging and its potential to damage the NFC chip in the iPhone 15, consequently affecting its Apple Pay functionality. Multiple BMW owners have reported that their iPhone 15’s NFC chip stops working after charging the device using the vehicle’s wireless charging pad. Users have observed that their iPhones enter data recovery mode with a white screen, and upon reboot, the NFC chip becomes non-functional. The NFC chip is essential for features such as Apple Pay and digital car keys, and affected users receive an error message when attempting to set up Apple Pay. Apple has replaced some devices with faulty NFC chips, but the same issue persists, leaving no permanent solution. While the problem has been known among iPhone 15 Pro and iPhone 15 Pro Max users, caution is advised for all iPhone 15 models until a resolution is found. The cause and scope of the issue, as well as the specific BMW models affected, remain unknown.

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost.

Potencijalni problemi sa bežičnim punjenjem BMW-a

Posjedovanje iPhone 15 uređaja i vožnja BMW vozila može rezultirati problemima sa bežičnim punjenjem. Korisnici su primijetili da se NFC čip iPhone-a 15 više ne koristi nakon što su punili uređaj putem bežičnog punjenja u vozilu. Ovaj problem je izazvao probleme sa Apple Pay funkcionalnošću na uređaju.

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

Prijave oproblemima na MacRumors forumima

Korisnici su započeli raspravu o ovom problemu na MacRumors forumima. Neki korisnici su izvijestili da im se nakon punjenja uređaja bežičnim putem u BMW vozilu pojavi bijeli ekran, a NFC čip prestaje raditi nakon što se uređaj ponovno pokrene.

NFC čip i njegova uloga u iPhone-u

NFC čip je važan dio iPhone-a 15 jer omogućava funkcije poput Apple Pay-a i digitalnih ključeva za vozila. Kada NFC čip prestane raditi, korisnici primaju poruku o grešci „Could Not Set Up Apple Pay“ u aplikaciji Wallet. Trenutno ne postoji način za rješavanje ovog problema, što dodatno otežava korisnicima korištenje Apple Pay funkcionalnosti.

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

Poteškoće sa Apple Pay funkcionalnošću

Korisnici se suočavaju sa nemogućnošću korištenja Apple Pay-a nakon što se NFC čip ošteti prilikom punjenja u BMW vozilu. Niti jedno trenutno rješenje ne uspijeva trajno riješiti problem. Korisnici su doznali da je Apple zamijenio njihove oštećene uređaje, ali su zamjenski uređaji također pokazali isti problem, što ukazuje na postojanje temeljnog problema koji nije još uvijek riješen.

Nedostatak trajnog rješenja

Iako je Apple zamijenio oštećene iPhone uređaje, zamjenski uređaji su također oštećeni na isti način. Trenutno ne postoji trajno rješenje za problem sa oštećenjem NFC čipa prilikom bežičnog punjenja u BMW vozilu. Ovo je vrlo frustrirajuće za korisnike koji se suočavaju s ovim problemom.

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

Moguće pogođeni modeli iPhone-a 15

Prema izvješćima, problemi s oštećenjem NFC čipa zbog bežičnog punjenja pojavljuju se kod modela iPhone-a 15 Pro i iPhone-a 15 Pro Max. Međutim, nije isključeno da problem utječe i na modele iPhone 15 i iPhone 15 Plus. S obzirom na ove informacije, vlasnicima svih modela iPhone-a 15 se savjetuje oprez pri punjenju u BMW vozilima.

Nepoznat uzrok problema

Još uvijek nije poznat točan uzrok problema s oštećenjem NFC čipa prilikom bežičnog punjenja u BMW vozilima. Korisnici su iznenađeni ovim problemom i nisu sigurni što je dovelo do oštećenja. Također je nepoznato koji su točno modeli BMW vozila pogođeni ovim problemom. Potrebna su daljnja istraživanja i informacije kako bi se razumio uzrok problema i razvila adekvatna rješenja.

Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

Nepoznat broj oštećenih iPhone-a

Kako trenutno nema dovoljno informacija o ovom problemu, nije poznat točan broj korisnika koji su iskusili oštećenje NFC čipa zbog punjenja u BMW vozilima. Nedostatak informacija o opsegu problema otežava razumijevanje ozbiljnosti situacije i donošenje odgovarajućih mjera.

Poziv za komentar od strane Apple-a

Kako bi razjasnio situaciju, objavljeno je kako je Apple kontaktiran za komentar i dodatne informacije o ovom problemu. Za sada nema službenog komentara iz Apple-a o oštećenju NFC čipa zbog bežičnog punjenja u BMW vozilima. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor od Apple-a koji će pružiti dodatne informacije o ovom problemu i planovima za rješavanje istog.

Zaključak

Ako posjedujete iPhone 15 i koristite BMW vozilo, oprez je neophodan prilikom bežičnog punjenja u vozilu. Korištenje bežičnog punjenja u BMW vozilima trenutno može oštetiti NFC čip iPhone-a 15, što rezultira nemogućnosti korištenja Apple Pay funkcionalnosti. Iako je Apple zamijenio oštećene uređaje, trenutno ne postoji trajno rješenje za problem. Potrebno je daljnje istraživanje kako bi se razumjeli uzroci problema i razvila odgovarajuća rješenja. Očekujemo da će Apple pružiti dodatne informacije o ovom problemu i planiranim koracima za njegovo rješavanje.

2 thoughts on “Upozorenje: BMW bežično punjenje može oštetiti NFC čip iPhone 15 i Apple Pay funkcionalnost

  1. Pingback: Ova 5-u-1 bežična stanica za punjenje sada je samo 84 dolara - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Test baterije za iPhone 15 - koja verzija ima najdulji vijek trajanja baterije - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.