U svijetu telefona, Apple uvijek pomno proučava potrebe i želje svojih korisnika kako bi donio dizajn i tehničke karakteristike koje će nadmašiti očekivanja. Najnoviji izvještaj otkriva detalje o budućoj liniji iPhone 15 serije, koja se očekuje da će biti predstavljena 12. septembra na ‘Wonderlust’ događaju. Prema procurjelim informacijama, iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg modela, sa smanjenjem težine od čak 7,91 posto. Ovaj novi model, zajedno sa iPhone 15 Pro, koristit će inovativnu titanijumsku konstrukciju, dok će osnovni modeli iPhone 15 i 15 Plus biti izrađeni od aluminijuma. Pored smanjenja težine, iPhone 15 će također imati kompaktnije dimenzije koje će mu omogućiti da se još lakše prilagodi korisničkom iskustvu. S ovom najnovijom predstavom, Apple potvrđuje svoju posvećenost stvaranju jedinstvenog i tehnološki naprednog telefona koji će zadovoljiti potrebe modernih korisnika.

iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

Dimenzije i težina iPhone 15

Dimenzije iPhone 15

Novi iPhone 15 je spreman da zadivi svijet svojim modernim dizajnom i kompaktnim dimenzijama. Prema izvještaju, ovo izdanje će imati dimenzije 147.6×71.6×7.8 mm, što je slično kao i prethodni modeli. Ove dimenzije čine iPhone 15 pristupačnim i udobnim za korištenje jednom rukom, što je idealno za sve korisnike koji preferiraju manje uređaje.

Težina iPhone 15

Pored dimenzija, težina iPhone 15 također je od suštinskog značaja za korisnike. Ovaj model će imati težinu od 171 grama, što ga čini izuzetno laganim i praktičnim za nošenje. Bez obzira da li ga koristite za svakodnevne zadatke ili za profesionalne svrhe, lagana težina iPhonea 15 osigurava komfor tokom korištenja i olakšava njegovo nošenje u džepu ili torbi.

Lakši iPhone 15 Pro

Specifikacije iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro je sve što biste mogli poželjeti od vrhunskog pametnog telefona. Sa svojim impresivnim performansama i naprednim funkcijama, ovaj model osvaja srca svojih korisnika. Prema izvještaju, iPhone 15 Pro će biti 8,73 posto lakši od svog prethodnika, iPhonea 14 Pro. Ovo je impresivan napredak u smanjenju težine, što dovodi do poboljšane prenosivosti i praktičnosti.

Težina iPhone 15 Pro

Težina iPhonea 15 Pro je zaista impresivna. Ovaj model će težiti manje nego ikad prije, čime će korisnicima omogućiti lakoću korištenja i udobnost tokom cijelog dana. Sa samo nekoliko unosa težine, korisnici će moći da uživaju u sveobuhvatnom iskustvu koje pruža iPhone 15 Pro, bez osjećaja opterećenja.

Procenat smanjenja težine u odnosu na prethodnika

Smanjenje težine iPhonea 15 Pro u odnosu na njegovog prethodnika je veliki korak naprijed. Kako izvještaj otkriva, iPhone 15 Pro će biti 8,73 posto lakši od iPhonea 14 Pro. Ovaj znatni pad težine ne samo da pruža poboljšano iskustvo korisnicima, već takođe predstavlja tehnički napredak u proizvodnji i dizajnu telefona. Apple je uspio smanjiti težinu iPhonea 15 Pro bez žrtvovanja njegove izdržljivosti ili performansi.

iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

Lakši iPhone 15 Pro Max

Specifikacije iPhone 15 Pro Max

Ako tražite nešto veće, snažnije i sa još više izdržljivosti, iPhone 15 Pro Max je pravi izbor za vas. Ovaj model ima sve što nudi iPhone 15 Pro, ali sa povećanim mogućnostima. Prema izvještaju, iPhone 15 Pro Max će biti 7,91 posto lakši od Pro Max modela iz 2022. Ovo je još jedan korak naprijed u smanjenju težine i pružanju vrhunskog iskustva korisnicima.

Težina iPhone 15 Pro Max

Težina iPhonea 15 Pro Max je impresivna s obzirom na njegove veće dimenzije i dodatne funkcije. Sa smanjenjem težine od 7,91 posto u odnosu na prošlogodišnji model, korisnici će moći da uživaju u svim prednostima iPhonea 15 Pro Max bez osjećaja da nose težak i nezgrapan uređaj. Ova smanjena težina omogućuje korisnicima da uživaju u praktičnosti i prenosivosti koju pruža ovaj model.

Procenat smanjenja težine u odnosu na prošlogodišnji model

Smanjenje težine iPhonea 15 Pro Max u odnosu na prošlogodišnji model je značajna promjena. Prema izvještaju, ovaj novi model je 7,91 posto lakši od prethodne verzije. Ovo je značajno smanjenje težine koje Apple postiže kroz inovativne tehnologije i materijale. Smanjenje težine iPhonea 15 Pro Max poboljšava ukupno iskustvo korisnika i omogućuje im da uživaju u svim prednostima ovog modela sa još većom udobnošću.

iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

Korištenje titanijumske konstrukcije

Titanijumska konstrukcija za iPhone 15 Pro i Pro Max

Jedna od najznačajnijih novosti koje će donijeti iPhone 15 serija je korištenje titanijumske konstrukcije za modele Pro i Pro Max. Titanijum je jedan od najjačih i najlakših metala koji se koriste u industriji, što ga čini idealnim izborom za pametne telefone. Titanijumska konstrukcija pruža čvrstoću i izdržljivost, istovremeno smanjujući ukupnu težinu uređaja. Ovo je vrhunski dodatak iPhoneu 15 Pro i Pro Max koji korisnicima omogućava da uživaju u vrhunskoj izdržljivosti i lakšem dizajnu.

Aluminijumska konstrukcija za iPhone 15 i 15 Plus

Dok modeli Pro i Pro Max koriste titanijumsku konstrukciju, modeli iPhone 15 i 15 Plus imaju aluminijumsku konstrukciju. Aluminijum je također lagani metal koji se često koristi u izradi pametnih telefona. Iako nije toliko jak kao titanijum, aluminijum osigurava izdržljivost i lakoću. Aluminijumska konstrukcija iPhonea 15 i 15 Plus omogućava korisnicima da iskoriste sve prednosti ovog modela sa smanjenom težinom, pružajući izvanredno iskustvo korištenja.

iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

Očekivani datum predstavljanja

Datum predstavljanja iPhone 15 serije

Svi ljubitelji iPhonea nestrpljivo čekaju predstavljanje nove iPhone 15 serije. Prema informacijama dostupnim u izvještaju, očekuje se da će se ovo izdanje predstaviti 12. septembra. Ovaj datum je značajan jer Apple tradicionalno koristi „Wonderlust“ događaj da bi predstavio najnovije modele iPhonea. Očekuje se da će ovogodišnje predstavljanje donijeti nova poboljšanja, inovacije i napredne funkcije koje korisnici diljem svijeta nestrpljivo očekuju.

U zaključku, iPhone 15 serija dolazi sa impresivnim smanjenjem težine i elegantnim dizajnom koji će osvojiti srca korisnika. Modeli Pro i Pro Max će koristiti titanijumsku konstrukciju, dok će modeli iPhone 15 i 15 Plus imati aluminijumsku konstrukciju. Očekuje se da će iPhone 15 serija biti predstavljena 12. septembra, na „Wonderlust“ događaju. S obzirom na sve ove informacije, jedva čekamo da vidimo šta nas Apple priprema i vjerujemo da će nova iPhone 15 serija ponuditi nezaboravno iskustvo korisnicima širom svijeta.

iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

2 thoughts on “iPhone 15 Pro Max će biti lakši od prošlogodišnjeg Pro Max modela

  1. Pingback: Povlačenje s tržišta prethodnih serija iPhone-a 14 i Apple Watch Series 8. - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: A17 Bionic čipset sa poboljšanim performansama za iPhone 15 Pro i Pro Max - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.