Dana kada olovka postane prekratka i sužena da bi se koristila je zaista tužan dan. Baš kao osoba, započinju visoke i sjajne, a onda ih život iznošenjem pretvara u ništa drugo do ispraznu koru. Jednom sam imala olovku, nazvat ćemo je „Uni“. Oh, Uni je bio ljubav mog života, savršen na svaki način, sve dok jednog dana, kratka kao zrno graha, više ga nije bilo moguće koristiti. Bol u srcu je bio stvaran. 💔 Ali onda je viteza u sjajnom oklopu došao u pomoć: veliki, divan produživač olovke. Udahnuo je novi život Uni-ju, i zajedno smo ponovno stvarali, crtkajući cijeli dan. Sada, ako ste ikada osjetili sličan prazan prostor u svom životu veličine olovke, ovaj vodič za najbolje produživače olovaka je baš za vas. Pripremite se da proširite svoju olovku (i um!). 🤯

Najbolji ekstenderi za olovke koji produžavaju život drvenim olovkama

Šta je ekstender za olovku i zašto vam je potreban?

Najbolji produživači olovaka za duže trajanje drvenih olovaka

Stedićev držač za olovke

Stedićev ekstender „The Miser“

Najbolji produživači olovaka za duže trajanje drvenih olovaka

Set ekstendera za olovke Derwent

Koh-I-Noor univerzalni produživač za olovku

Najbolji produživači olovaka za duže trajanje drvenih olovaka

Set od 5 ekstendera za olovke Art-n-Fly

Kako napraviti sopstveni ekstender za olovku

Najbolji produživači olovaka za duže trajanje drvenih olovaka

Zaključak

Resursi


Najbolji produživači olovaka za duže trajanje drvenih olovaka

Šta je ekstender za olovku i zašto vam je potreban?

Na osnovnom nivou, ekstender za olovku je uređaj koji se pričvršćuje na kraju skraćene olovke kako bi pružio udobnije prianjanje. Ali nije samo u udobnosti stvar. Umjetnici vole ekstendere za olovke jer mogu produžiti vijek trajanja svojih omiljenih olovki, čak i kada su skoro potrošene. Još jedna prednost? Što duže olovka traje, manje novca morate potrošiti na zamjenu. Nemojte bacati, nećete požaliti. Umjetnici koji koriste olovke u boji također mogu koristiti ekstendere za olovke kako bi maksimalno produžili vijek trajanja svojih omiljenih nijansi. Zamislite da vaša omiljena nijansa karmoazina ostane još malo duže – vrijedno olakšanje, zar ne? Sada kada smo probudili vašu radoznalost, skočimo u 5 najboljih ekstendera za olovke koje treba uzeti u obzir. Ove selekcije smo odabrali na osnovu reputacije njihovih marki, recenzija korisnika i cijene: Kao partner Amazon-a, možemo zaraditi malu proviziju od vaše kupovine. To pomaže podršci Mega Olovke bez dodatnih troškova za vas. 🙂


Stedićev držač za olovke

Stalno pouzdani Stedićev držač za olovke ne razočarava sa ovim naprednim ekstenderom. Zaobljeni metalni hvat čini ga izuzetno lako držati, plus rotirajući okidač može se postaviti na težinu olovke (2H-4B). Ali najveća prednost je što je ovo jedini ekstender koji dolazi sa svojom zamjenjivom gumicom. Korisna osobina s obzirom na to da većina ekstendera potpuno prekriva gumicu same olovke. Moram reći, nije loš ni na izgled.


Stedićev ekstender „The Miser“

Nema srama u tome da budete štedljivi, ili „škrti“ kako bi to neki mogli reći. To je ime koje je dugovječni proizvođač olovaka, Stedić, odabrao za svoj popularni ekstender za olovku. Mizer dobro radi za obične šestougaone i okrugle olovke. Njegov rustični izgled metala i drva je također dobar dodir.


Set ekstendera za olovke Derwent

Set ekstendera za olovke Derwent nudi jedan ekstender za standardne olovke od 7 mm i jedan za deblje olovke od 8 mm. Ako ste obožavatelj Derwent-ovih Inktense, Lightfast ili ChromaFlow olovaka u boji, ovi ekstenderi su idealni.


Koh-I-Noor univerzalni produživač za olovku

Koh-I-Noor je još jedan umjetnički brend koji je stekao sjajan ugled u proteklih 100 godina. Njihov „univerzalni produživač za olovku“ može imati smiješno ime, ali ima veoma visoke ocjene među poznavateljima olovaka. Koh-I-Noor-ov produživač odgovara okruglim i šestougaonim olovkama sa kliznim prstenom koji drži olovku na mjestu. Klasičan dizajn veoma je sličan Mizeru, ali je crn umjesto drvene teksture.


Set od 5 ekstendera za olovke Art-n-Fly

Iako nam je ova marka nova, nismo mogli zanemariti njihove oduševljene recenzije. Prodaju se u setu od pet, ovi ekstenderi rade sa olovkama manjim od 8 mm, uključujući Faber-Castell polihrome i Prismacolor premijer. Mramorne šare duž olovke ne samo da izgledaju šik, već ih je i lako razlikovati. Po cijeni od samo 2.40 dolara po ekstenderu, oni su također najjeftiniji na našoj listi.


Kako napraviti sopstveni ekstender za olovku

Ako ste vješti sa ručnim radom i radije sami napravite stvari, zapravo postoji nekoliko načina da napravite sopstveni ekstender za olovku. Ovaj video sa kanala Bonnita Doodles objašnjava nekoliko metoda koristeći uobičajene kućne potrepštine:


Zaključak

I eto ga – vodič za produžetak života vaših omiljenih olovaka, i vašeg mira. Zapamtite, najbolji ekstender za olovku ne samo da vam omogućava da iskoristite svaki poslednji crtež, crticu ili iskrenu poruku iz vaše omiljene olovke, već takođe osigurava da budete ljubazni prema novčaniku i okolini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.