Članak „OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra – cijene i vrijednost za novac“ donosi pregled tehnoloških specifikacija i karakteristika ovih dvaju vrhunskih pametnih telefona. Oba uređaja nude izuzetne performanse zahvaljujući Snapdragon 8 Gen 3 procesoru, 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu. Međutim, ključne razlike se nalaze u zaslonu, kamerama, bateriji, i softverskoj podršci. Samsung Galaxy S24 Ultra impresionira sa svojim 6,8-inčnim OLED zaslonom, dok OnePlus 12 ima zaslon sa blago zaobljenim rubovima. Kada je riječ o kamerama, obe kompanije nude visokokvalitetne opcije snimanja, ali se ističe Samsungova 200-megapikselna glavna kamera. OnePlus 12 se izdvaja po većem kapacitetu baterije i brzom punjenju od 100W. Softverska podrška također je bitna razlika, sa Samsungom koji pruža sedmogodišnju podršku ažuriranjima, dok OnePlus nudi četiri godine. Najznačajnija razlika je u cijeni, sa Samsung Galaxy S24 Ultra koji je skuplji od OnePlus 12, ali obećava pružanje vrhunske vrijednosti za svoju cijenu.

Specifikacije

OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra - cijene i vrijednost za novac.

Procesor i RAM

Oba OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra su vrhunski smartphone uređaji koji donose brzinu i performanse. Oba telefona pokreće Snapdragon 8 Gen 3 procesor, koji je poznat po svojoj moćnoj obradi podataka i energetskoj efikasnosti. Uz to, oba uređaja imaju impresivnih 12GB RAM-a, što im omogućava da se multitaskiraju bez ikakvih prekida ili usporavanja.

Prostor za pohranu

Kada je riječ o prostoru za pohranu, oba uređaja nude veliki kapacitet. OnePlus 12 dolazi s 256GB prostora za pohranu, koji je dovoljan za čuvanje velikog broja slika, videozapisa i aplikacija. Samsung Galaxy S24 Ultra također pruža istu količinu prostora za pohranu, što omogućava korisnicima da imaju dovoljno mjesta za sve svoje datoteke.

Zaslon

Najveća razlika između ovih telefona je u zaslonu. Samsung Galaxy S24 Ultra ima ravan 6,8-inčni OLED zaslon koji pruža žive boje i izuzetnu oštrinu slike. Ovaj zaslon je savršen za gledanje filmova, igranje igara i pregledavanje sadržaja. S druge strane, OnePlus 12 ima zaslon s blago zaobljenim rubovima, što mu daje elegantan izgled i istovremeno pruža širu sliku.

Kamere

Kada je riječ o kamerama, oba uređaja imaju visokokvalitetne kamere koje pružaju jasne i oštre fotografije. Samsung Galaxy S24 Ultra se ističe svojim impresivnim mogućnostima snimanja. Dolazi s 200-megapikselnom glavnom kamerom koja omogućava snimanje fotografija vrhunske kvalitete čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Također ima 12-megapikselnu širokokutnu kameru koja omogućava snimanje širokih pejzaža i grupnih fotografija s više detalja.

OnePlus 12 također ima visokokvalitetne kamere koje pružaju oštre slike. Ima 50-megapikselnu glavnu kameru koja omogućava snimanje fotografija visoke rezolucije s puno detalja i živih boja. Oba uređaja također imaju prednje kamere za snimanje selfija visoke kvalitete.

OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra - cijene i vrijednost za novac.

Baterija

Kapacitet baterije je važna specifikacija za mnoge korisnike smartphonea. OnePlus 12 dolazi s impresivnom baterijom kapaciteta 5400 mAh, što omogućava dugotrajno korištenje telefona bez brige o potrebi za punjenjem. Također podržava brzo punjenje do 100W, što znači da možete brzo napuniti bateriju i nastaviti s korištenjem telefona.

Samsung Galaxy S24 Ultra ima nešto manju bateriju od 5000 mAh. Iako ima nešto slabiju bateriju, to mu nije mana jer je Samsung poznat po optimizaciji potrošnje baterije i mogućnosti produžetka vijeka trajanja baterije. Također ima sporije punjenje, što znači da će punjenje trajati nešto dulje u usporedbi s OnePlus 12.

Podrška za softver

Softverska podrška je važan faktor prilikom odabira smartphonea. Samsung Galaxy S24 Ultra pruža izvanrednu podršku za softver, jer nudi sedmogodišnje ažuriranje. Ovo znači da će korisnici imati pristup najnovijim sigurnosnim nadogradnjama i ažuriranjima operativnog sustava tijekom dugog vremenskog perioda. Ovo je posebno važno za one koji drže svoje telefone dulje vrijeme.

OnePlus 12 nudi četiri godine ažuriranja softvera, što je također impresivno razdoblje i osigurava da će korisnici imati pristup novim funkcijama i poboljšanjima softvera tijekom tog perioda.

OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra - cijene i vrijednost za novac.

Cijene

Kada je riječ o cijenama, postoje razlike između ovih uređaja. Samsung Galaxy S24 Ultra je skuplji telefon i kreće se od 1449 eura. Ova cijena odražava vrhunsku izvedbu, kvalitetu izrade i premium značajke koje dolaze s ovim uređajem.

S druge strane, OnePlus 12 ima nižu cijenu i košta 949 eura. Unatoč nižoj cijeni, ovaj telefon i dalje pruža izvrsne performanse, visokokvalitetne kamere i dovoljno prostora za pohranu za većinu korisnika.

Uzimajući u obzir specifikacije, zaslon, kamere, bateriju, podršku za softver i cijene, oba OnePlus 12 i Samsung Galaxy S24 Ultra su sjajni izbori za one koji traže vrhunski smartphone s visokim performansama i naprednim značajkama. Vaš izbor će ovisiti o vašim individualnim preferencijama i proračunu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.