U današnjem digitalnom dobu, Playstation 4 (PS4) je postao neizostavan deo života mnogih gejming entuzijasta. Sa popularnošću mobilne tehnologije, Sony je predstavio mogućnost igranja PS4 igara na Sony Xperia telefonima putem Remote Play funkcije. Kako koristiti ovu funkcionalnost? U ovom članku ćemo vam pružiti korake koje treba da pratite kako biste iskoristili sve prednosti Remote Play-a sa PS4 na vašem Sony Xperia telefonu.

Kako koristiti Remote Play sa PS4 na Sony Xperia telefonima

Kako koristiti Remote Play sa PS4 na Sony Xperia telefonima

Uvod u Remote Play

Remote Play je funkcija koja omogućava korisnicima da strimuju i igraju svoje omiljene PS4 igre na Sony Xperia telefonima, bez obzira na to gdje se nalaze. Ova tehnologija omogućava vlasnicima PS4 konzole da iskoriste svoj telefon kao bežični ekran i kontroler, što pruža mogućnost igranja igara na daljinu.

Koraci za postavljanje Remote Play-a

Da biste koristili Remote Play sa PS4 na Sony Xperia telefonu, potrebno je da slijedite određene korake za postavljanje. Evo detaljnog pregleda svih koraka:

Preuzimanje Remote Play aplikacije

Prvi korak je preuzimanje Remote Play aplikacije na vaš Sony Xperia telefon. Ovu aplikaciju možete pronaći u Play Store-u ili je preuzeti direktno sa Sonyjevog službenog web sajta. Nakon preuzimanja, instalirajte aplikaciju na telefon kako biste mogli da započnete postavljanje.

Provjerite kompatibilnost

Prije nego što započnete postavljanje Remote Play-a, provjerite da li je vaš Sony Xperia telefon kompatibilan sa ovom funkcijom. Sony je objavio listu telefona koji podržavaju Remote Play, pa provjerite da li se vaš model nalazi na tom spisku.

Povezivanje PlayStation računa

Slijedeći korak je povezivanje vašeg PlayStation računa sa Sony Xperia telefonom. Otvorite Remote Play aplikaciju i pratite uputstva koja će vam omogućiti da se prijavite na svoj PlayStation račun. Ovo je važno kako biste mogli pristupiti svojim igrama i postavkama na PS4 konzoli.

Preuzimanje PS4 Remote Play aplikacije

Nakon uspješnog povezivanja PlayStation računa, morate preuzeti i instalirati PS4 Remote Play aplikaciju na samu PS4 konzolu. Kada se aplikacija preuzme, automatski će se instalirati na konzolu i biti dostupna za korištenje.

Omogućite udaljeno igranje na vašoj PS4 konzoli

Sljedeći korak je omogućavanje udaljenog igranja na PS4 konzoli. Idite na postavke konzole i pronađite opciju „Udaljeno reproduciranje“. Uključite tu opciju kako biste omogućili vašem telefonu da se poveže s konzolom i strimuje igre.

Prijavite se na aplikaciju PS4 Remote Play

Nakon što je udaljeno igranje omogućeno na konzoli, otvorite PS4 Remote Play aplikaciju na Sony Xperia telefonu i prijavite se koristeći svoj PlayStation račun. Nakon što se prijavite, vaš telefon će se povezati s PS4 konzolom i prikazati vam početni ekran koji vam omogućava biranje igara i upravljanje konzolom.

Podešavanje postavki Remote Play-a

U okviru aplikacije Remote Play, imate opciju podešavanja postavki kako biste prilagodili iskustvo igranja. Možete promijeniti rezoluciju i framerate, konfigurisati daljinski upravljač, podešavati zvuk i mnogo više.

Korištenje javne Wi-Fi mreže

Kada koristite Remote Play na javnoj Wi-Fi mreži, bitno je da vodite računa o svojoj sigurnosti i povjerljivim informacijama. Preporučuje se korištenje VPN-a kako biste osigurali da su vaši podaci enkriptirani i zaštićeni od mogućih napada ili hakiranja.

Rješavanje uobičajenih problema

Uobičajeni problemi koji se mogu pojaviti prilikom korištenja Remote Play-a mogu biti loša veza, prekidi veze, problemi sa zvukom i slikom ili nemogućnost povezivanja na PS4 konzolu. Ukoliko se suočite s ovim problemima, postoji nekoliko rješenja koja možete da isprobate. Vrlo je važno da provjerite svoju internet konekciju i postavke na PS4 konzoli kako biste bili sigurni da sve funkcioniše kako treba.

Šta je Remote Play

Remote Play je funkcija koja omogućava vlasnicima PS4 konzole da strimuju i igraju svoje omiljene igre na svojim Sony Xperia telefonima. Ova tehnologija koristi bežičnu vezu i omogućava korisnicima da pristupe svojim igrama i postavkama na PS4 konzoli, čak i kada se fizički ne nalaze blizu konzole.

Kako koristiti Remote Play sa PS4 na Sony Xperia telefonima

Kako Remote Play radi sa PS4

Remote Play radi tako što koristi Wi-Fi vezu za povezivanje Sony Xperia telefona i PS4 konzole. Kada se korisnik prijavi na Remote Play aplikaciju na svom telefonu, aplikacija se povezuje sa konzolom putem interneta i prenosi sliku i zvuk sa konzole na telefon. Također se prenose i podaci sa kontrolera telefona na konzolu kako bi se omogućilo igranje igara.

Prednosti korištenja Remote Play-a

Korištenje Remote Play-a ima niz prednosti. Prvo, omogućava vam da igrate igre na velikom ekranu PS4 konzole čak i kada niste kod kuće. Također, ako imate više ljudi u kući koji žele igrati igre na konzoli, Remote Play vam omogućava da prenesete igru na svoj telefon i oslobodite mjesto na televizoru. Ova funkcija također pruža fleksibilnost i mobilnost, jer možete igrati igre dok ste na putu ili bilo gdje drugo gdje imate pristup internetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.