Android aplikacije mogu biti od velike koristi vozačima električnih automobila, olakšavajući njihovu vožnju na više načina. One pružaju podršku u navigaciji do najbližih stanica za punjenje, omogućavaju praćenje stanja baterije, i čak kontrolu vozila putem pametnog telefona. Preporučene aplikacije kao što su A Better Routeplanner, Chargemap, Tesla, BMW, Polestar i Volkswagen, nude širok spektar funkcionalnosti koje pomažu vozačima električnih automobila da imaju bezbrižno iskustvo vožnje. Pored toga, postoje i aplikacije kao što je Smoov, koja omogućuje jednostavno online plaćanje na punjačima za električne automobile, čime se dodatno olakšava proces punjenja vozila. U ovom članku ćemo istražiti neke od najkorisnijih Android aplikacija za vožnju električnih automobila.

Navigacijske aplikacije

Navigacijske aplikacije su neophodan alat za vozače električnih automobila kako bi pravilno planirali putovanja i izbjegli nedostatak energije na putu. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za navigaciju za električne automobile koje će vam pomoći u planiranju ruta i pronalaženju punjača duž vašeg putovanja.

Android aplikacije za olakšavanje vožnje električnih automobila

A Better Routeplanner

A Better Routeplanner (ABRP) je jedna od najpopularnijih i najpreciznijih aplikacija za planiranje ruta za električne automobile. Ova aplikacija uzima u obzir razne čimbenike poput brzine, topografije terena, temperature i potrošnje energije kako bi vam pružila najoptimalniju rutu za vaše putovanje. ABRP također uključuje informacije o dostupnim punjačima duž puta i vremenu punjenja koje je potrebno za svaki punjač. Ova aplikacija je kompatibilna s brojnim električnim automobilima i jednostavna je za korištenje.

Chargemap

Chargemap je još jedna vrlo korisna aplikacija za navigaciju električnih automobila. Ova aplikacija omogućuje vam pronalaženje najbližih punjača u vašoj blizini i pregled njihove dostupnosti i cijena. Chargemap također pruža detaljne informacije o svakom punjaču, uključujući brzinu punjenja i kompatibilnost s vašim automobilom. Aplikacija također ima veliku zajednicu korisnika koji dijele informacije o svojim iskustvima s različitim punjačima, što je vrlo korisno prilikom planiranja putovanja.

Google Maps

Google Maps je jedna od najpoznatijih i najkorištenijih navigacijskih aplikacija na svijetu. Ova aplikacija također podržava električne automobile i omogućuje vam pronalaženje punjača u vašoj blizini. Google Maps vam pruža informacije o brzini punjenja i dostupnosti punjača te vam omogućuje planiranje rute koja uključuje potrebne pauze za punjenje. Osim toga, Google Maps vam pruža detaljne informacije o prometu, povratku i alternativnim rutama, čineći vaše putovanje jednostavnijim i sigurnijim.

Aplikacije za punjenje

Jedan od najvažnijih aspekata vožnje električnih automobila je pronalaženje i korištenje punjača. Srećom, postoje brojne aplikacije koje vam mogu pomoći u pronalaženju, rezerviranju i plaćanju punjača za vaš električni automobil. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za punjenje električnih automobila koje su dostupne.

PlugShare

PlugShare je jedna od najvećih i najpoznatijih aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile. Ova aplikacija omogućuje vam pronalazak najbližih punjača u vašoj blizini i pregled njihove dostupnosti, cijena i brzine punjenja. PlugShare također pruža informacije o potrebnim adapterima za određeni punjač, što je vrlo korisno prilikom putovanja u inozemstvo. Osim toga, aplikacija vam omogućuje rezerviranje punjača i online plaćanje, čime se olakšava cijeli proces punjenja.

eCharge

eCharge je jedna od najinovativnijih aplikacija za punjenje električnih automobila. Ova aplikacija vam omogućuje pronalaženje najbližih punjača, ali također pruža informacije o njihovoj dostupnosti i brzini punjenja. Jedna od ključnih značajki eCharge-a je mogućnost rezervacije punjača unaprijed, što vam omogućuje da osigurate svoje mjesto prije dolaska na punjač. Ova aplikacija također nudi online plaćanje i mogućnost kreiranja korisničkog profila kako biste pratili svoje troškove punjenja.

Electromaps

Electromaps je još jedna korisna aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile. Ova aplikacija vam omogućuje pronalaženje najbližih punjača na mapi i pruža informacije o dostupnosti, brzini punjenja i cijenama za svaki punjač. Electromaps također vam omogućuje rezervaciju punjača i online plaćanje kako biste izbjegli nepotrebne zastoje na putu. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno punjenje vašeg električnog vozila.

Aplikacije za kontrolu automobila

Kontrola automobila putem pametnog telefona postaje sve popularnija među vlasnicima električnih automobila. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija koje vam omogućuju kontrolu vašeg automobila i praćenje stanja baterije.

Android aplikacije za olakšavanje vožnje električnih automobila

Tesla

Tesla je jedan od najpoznatijih proizvođača električnih automobila i nudi vlastitu aplikaciju za kontrolu automobila. Ova aplikacija omogućuje vam pregled stanja baterije, punjenje automobila, upravljanje klima uređajem i zaključavanje/otključavanje vrata. Također možete pristupiti informacijama o vašem putovanju, uključujući statistiku potrošnje energije i pregled nedavnih vožnji. Tesla aplikacija je posebno korisna za vlasnike Tesla automobila, ali je također kompatibilna s određenim drugim markama električnih automobila.

BMW

BMW također nudi svoju vlastitu aplikaciju za kontrolu automobila za vlasnike električnih automobila. Ova aplikacija omogućuje vam upravljanje punjenjem, pregled stanja baterije i zaključavanje/otključavanje vrata. Također možete kontrolirati postavke klima uređaja i provjeriti status automobila u stvarnom vremenu. BMW aplikacija je posebno dizajnirana za vlasnike BMW električnih automobila i pruža vam sve potrebne informacije za kontrolu i praćenje vašeg vozila.

Polestar

Polestar je nova marka električnih automobila koja je nedavno izašla na tržište. Oni također nude vlastitu aplikaciju za kontrolu automobila koja vam omogućuje praćenje stanja baterije, punjenje automobila, upravljanje postavkama klima uređaja i zaključavanje/otključavanje vrata. Polestar aplikacija je vrlo intuitivna i jednostavna za korištenje, a pruža vam sve potrebne informacije o vašem električnom vozilu.

Android aplikacije za olakšavanje vožnje električnih automobila

Volkswagen

Volkswagen također nudi svoju vlastitu aplikaciju za kontrolu automobila, koja je kompatibilna s njihovim električnim modelima. Ova aplikacija omogućuje vam pregled stanja baterije, upravljanje punjenjem, zaključavanje/otključavanje vrata i praćenje vašeg vozila u stvarnom vremenu. Volkswagen aplikacija je jednostavna za korištenje i pruža vam sve bitne informacije o vašem električnom vozilu na jednom mjestu.

Aplikacije za online plaćanje

Plaćanje na punjačima za električne automobile može biti jednostavno i praktično putem odgovarajućih aplikacija za online plaćanje. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za online plaćanje koje vam omogućuju jednostavno i sigurno plaćanje na punjačima.

Smoov

Smoov je jedna od najpopularnijih aplikacija za online plaćanje na punjačima za električne automobile. Ova aplikacija omogućuje vam jednostavno i sigurno plaćanje na punjačima, bez potrebe za gotovinom ili kreditnim karticama. Svoje podatke plaćanja možete jednostavno unijeti u aplikaciju Smoov i koristiti ih za brzo i jednostavno plaćanje na punjačima. Aplikacija također pruža detaljne informacije o naplati i pregled vaše potrošnje energije.

ChargePoint

ChargePoint je još jedna popularna aplikacija za online plaćanje na punjačima za električne automobile. Ova aplikacija podržava širok spektar punjača i omogućuje vam brzo i sigurno plaćanje na svim kompatibilnim punjačima. ChargePoint aplikacija također vam pruža informacije o trenutno dostupnim punjačima, brzini punjenja i cijenama, čineći vaše putovanje još jednostavnijim i praktičnijim.

Aplikacije za pregled stanja baterije

Praćenje stanja baterije vrlo je važno za vozače električnih automobila kako bi pravovremeno planirali putovanja i izbjegli nedostatak energije. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za pregled stanja baterije koje vam mogu pomoći u praćenju potrošnje energije vašeg električnog vozila.

Android aplikacije za olakšavanje vožnje električnih automobila

Battery Widget Reborn

Battery Widget Reborn je jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje stanja baterije na Android uređajima. Ova aplikacija vam omogućuje pregled trenutnog stanja baterije, kao i detaljniju statistiku potrošnje energije u prošlom vremenskom razdoblju. Možete dodati widget na početni zaslon svog telefona kako biste uvijek imali uvid u stanje baterije svog vozila.

AccuBattery

AccuBattery je još jedna vrlo korisna aplikacija za praćenje stanja baterije. Ova aplikacija vam omogućuje praćenje stanja baterije vašeg vozila u stvarnom vremenu i pruža detaljne informacije o potrošnji energije i vremenu punjenja. AccuBattery također ima alarme koji vam mogu pomoći u praćenju stanja baterije i upozoravanju na potencijalne probleme.

Battery Doctor

Battery Doctor je sveobuhvatna aplikacija koja vam pruža sve potrebne informacije o stanju baterije vašeg električnog vozila. Ova aplikacija vam omogućuje praćenje trenutnog stanja baterije, potrošnje energije i trajanja baterije. Također možete postaviti upozorenja koja će vas obavijestiti kada je vrijeme za punjenje ili kada je stanje baterije nisko. Battery Doctor je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve informacije koje vam mogu pomoći u upravljanju energijom vašeg električnog vozila.

Aplikacije za planiranje ruta

Planiranje ruta može biti izazovno kada vozite električni automobil, jer morate uzeti u obzir raspoloživost punjača i potrebne pauze za punjenje. Srećom, postoje brojne aplikacije koje vam mogu pomoći u planiranju ruta koje odgovaraju vašim potrebama. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za planiranje ruta za električne automobile.

Android aplikacije za olakšavanje vožnje električnih automobila

Waze

Waze je jedna od najpopularnijih aplikacija za planiranje ruta i navigaciju. Ova aplikacija omogućuje vam pronalaženje najoptimalnije rute za vaše putovanje, uzimajući u obzir promet, uvjete na cesti i potrebne pauze za punjenje. Waze aplikacija također ima veliku zajednicu korisnika koji dijele informacije o prometu i drugim čimbenicima koji mogu utjecati na putovanje. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno planiranje i navigaciju vašeg putovanja.

HERE WeGo

HERE WeGo je još jedna popularna aplikacija za planiranje ruta koja je kompatibilna s električnim automobilima. Ova aplikacija omogućuje vam pronalaženje najkraće ili najbrže rute za vaše putovanje, uzimajući u obzir potrebne pauze za punjenje. HERE WeGo aplikacija također vam pruža informacije o prometu, alternativnim rutama i detaljnim uputama za navigaciju. Ova aplikacija je vrlo pouzdana i jednostavna za korištenje, što je čini idealnom za planiranje ruta električnih automobila.

Sygic

Sygic je vrlo popularna aplikacija za planiranje ruta koja je dostupna za Android i iOS uređaje. Ova aplikacija omogućuje vam pronalaženje najoptimalnije rute za vaše putovanje, uzimajući u obzir faktore poput prometa, uvjeta na cesti i ponuda punjača. Sygic aplikacija također ima brojne dodatne značajke poput upozorenja o brzoj vožnji i mogućnosti spremanja omiljenih ruta. Ova aplikacija je jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno planiranje i navigaciju vašeg putovanja.

Aplikacije za pronalazak punjača

Pronalaženje punjača za električne automobile može biti izazovno, pogotovo ako putujete u nepoznatom području. Srećom, postoje brojne aplikacije koje vam mogu pomoći u pronalaženju najbližih punjača i pružiti vam sve potrebne informacije o njihovoj dostupnosti, brzini punjenja i cijenama. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile.

PlugShare

PlugShare je jedna od najvećih i najpopularnijih aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile. Ova aplikacija omogućuje vam pronalazak najbližih punjača u vašoj blizini, pregled njihove dostupnosti i vrste priključaka koje podržavaju. PlugShare također pruža informacije o brzini punjenja i cijenama za svaki punjač, kao i korisničke recenzije i ocjene. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno punjenje vašeg električnog vozila.

ChargePoint

ChargePoint je još jedna popularna aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile. Ova aplikacija vam omogućuje pronalaženje najbližih punjača u vašoj blizini i pregled njihove dostupnosti, brzine punjenja i cijena. ChargePoint aplikacija također vam omogućuje rezervaciju punjača i online plaćanje, čime se olakšava cijeli proces punjenja. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno pronalaženje i korištenje punjača.

eCharge

eCharge je jedna od novijih aplikacija za pronalaženje punjača za električne automobile. Ova aplikacija vam omogućuje pronalazak najbližih punjača na karti i pruža detaljne informacije o njihovoj dostupnosti, brzini punjenja i cijenama. eCharge aplikacija također vam omogućuje rezervaciju punjača i online plaćanje, što je vrlo praktično pri putovanju. Ova aplikacija je jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za pronalaženje i korištenje punjača na jednom mjestu.

Aplikacije za praćenje potrošnje energije

Praćenje potrošnje energije vašeg električnog vozila može biti korisno kako biste bolje razumjeli svoje navike vožnje i optimizirali potrošnju energije. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za praćenje potrošnje energije koje će vam pomoći u praćenju performansi vašeg električnog vozila.

JuiceDefender

JuiceDefender je jedna od najpopularnijih aplikacija za praćenje potrošnje energije na Android uređajima. Ova aplikacija pruža informacije o trenutnoj potrošnji energije vašeg električnog vozila i pruža vam savjete za optimizaciju potrošnje energije. JuiceDefender također ima brojne dodatne značajke poput upravljanja podacima, blokiranja poziva i upravljanja pozadinskim aplikacijama koje mogu poboljšati trajanje baterije vašeg uređaja.

BatteryGuru

BatteryGuru je sveobuhvatna aplikacija za praćenje potrošnje energije i upravljanje baterijom. Ova aplikacija pruža detaljne informacije o potrošnji energije vašeg električnog vozila i predlaže prilagodbe postavki kako biste optimizirali trajanje baterije. BatteryGuru također vam omogućuje praćenje korištenja baterije po aplikacijama, upravljanje aplikacijama u pozadini i automatsko upravljanje potrošnjom energije.

Greenify

Greenify je još jedna popularna aplikacija za praćenje potrošnje energije na Android uređajima. Ova aplikacija vam omogućuje praćenje performansi vašeg električnog vozila i pruža vam savjete za optimizaciju trajanja baterije. Greenify također ima dodatne značajke poput hibernacije aplikacija, upravljanja GDPR-om i praćenja korištenja baterije po aplikacijama. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za praćenje i optimizaciju potrošnje energije.

Aplikacije za upravljanje punjenjem

Upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila može biti vrlo korisno kako biste optimizirali punjenje i smanjili troškove. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za upravljanje punjenjem koje vam mogu pomoći u optimizaciji punjenja vašeg električnog vozila.

ChargePoint

ChargePoint aplikacija, osim što omogućuje pronalaženje punjača i online plaćanje, također vam omogućuje upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila. Ova aplikacija vam omogućuje postavljanje rasporeda punjenja, ograničavanje punjenja na određenim satima i praćenje ukupne potrošnje energije. Također možete primati obavijesti o završetku punjenja i ostale informacije o punjenju.

EVgo

EVgo je vrlo popularna mreža punjača za električne automobile i nudi vlastitu aplikaciju za upravljanje punjenjem. Ova aplikacija vam omogućuje rezerviranje punjača i upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila. Možete postaviti raspored punjenja, upravljati brzinom punjenja i primati obavijesti o stanju punjenja i završetku punjenja. EVgo aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije za uspješno upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila.

eMotorWerks

eMotorWerks je još jedna popularna mreža punjača za električne automobile koja nudi aplikaciju za upravljanje punjenjem. Ova aplikacija vam omogućuje praćenje i upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila, uključujući postavljanje rasporeda punjenja, upravljanje brzinom punjenja i praćenje potrošnje energije. eMotorWerks aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne alate za uspješno upravljanje punjenjem vašeg električnog vozila.

Aplikacije za pregled statistike putovanja

Pregled statistike putovanja može vam pomoći u boljem razumijevanju vaših navika vožnje i optimizaciji potrošnje energije. U nastavku ćemo istražiti neke od najboljih aplikacija za pregled statistike putovanja koje će vam pomoći u pratiti performanse vašeg električnog vozila.

Volta

Volta je jedna od najpopularnijih aplikacija za pregled statistike putovanja električnih vozila. Ova aplikacija vam omogućuje pregled detaljne statistike putovanja, uključujući potrošnju energije, trajanje vožnje i prosječnu brzinu. Volta aplikacija također pruža informacije o emisiji CO2 i uštedama u usporedbi s tradicionalnim vozilima. Ova aplikacija je vrlo jednostavna za korištenje i pruža vam sve potrebne informacije o vašim putovanjima.

EV Notify

EV Notify je dodatak za Android uređaje koji vam omogućuje praćenje statistike putovanja vašeg električnog vozila. Ovaj dodatak prikazuje informacije o vašoj vožnji, uključujući potrošnju energije, brzinu, raspon i prosječnu potrošnju. EV Notify također ima brojne dodatne značajke poput upozorenja o preostaloj bateriji, grafičkih prikaza i mogućnosti izvoza podataka. Ovaj dodatak je vrlo koristan za vlasnike električnih automobila koji žele pratiti performanse svog vozila.

Electric Miles

Electric Miles je još jedan dodatak za Android uređaje koji vam omogućuje praćenje statistike putovanja. Ovaj dodatak prikazuje informacije o vašem putovanju, uključujući potrošnju energije, brzinu, raspon i troškove goriva. Electric Miles ima preglednu sučelje i omogućuje vam praćenje vaše vožnje na jednostavan način. Ovaj dodatak je posebno koristan za vlasnike električnih automobila koji žele pratiti i analizirati svoje putovanje.


U ovom članku smo istražili neke od najboljih aplikacija za navigaciju, punjenje, kontrolu automobila i praćenje stanja baterije električnih vozila. Navigacijske aplikacije poput A Better Routeplanner, Chargemap i Google Maps omogućuju vam lakše planiranje ruta i pronalaženje punjača duž vašeg putovanja. Aplikacije za kontrolu automobila poput Tesla, BMW, Polestar i Volkswagen omogućuju vam upravljanje automobilom i praćenje stanja baterije putem pametnog telefona. Aplikacije za online plaćanje poput Smoov i ChargePoint olakšavaju vam plaćanje na punjačima za električne automobile. Aplikacije poput Battery Widget Reborn, AccuBattery i Battery Doctor vam omogućuju praćenje stanja baterije i optimizaciju trajanja baterije vašeg vozila. Aplikacije za planiranje ruta poput Waze, HERE WeGo i Sygic pomažu vam u pronalaženju najoptimalnije rute za vaše putovanje. Aplikacije za pronalaženje punjača poput PlugShare, ChargePoint i eCharge olakšavaju vam pronalaženje punjača duž puta. Aplikacije za praćenje potrošnje energije poput JuiceDefender, BatteryGuru i Greenify vam pomažu bolje razumjeti vaše navike vožnje i optimizirati potrošnju energije. Aplikacije za upravljanje punjenjem poput ChargePoint, EVgo i eMotorWerks vam omogućuju da prilagodite punjenje svog vozila prema svojim potrebama. Na kraju, aplikacije za pregled statistike putovanja poput Volta, EV Notify i Electric Miles vam pomažu pratiti performanse vašeg električnog vozila i analizirati svoje putovanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.