Samsung je jedan od najvažnijih igrača na tržištu smartfona, a njegova predanost stalnom ažuriranju uređaja je vidljiva i ovog tjedna. Prema pregledu Android ažuriranja za tjedan 47 koji je objavio Android Planet, Samsung je pružio najviše ažuriranja za svoje uređaje. Ovaj pregled nam donosi popis uređaja koji će vjerojatno primiti najnoviju verziju Android operativnog sistema – Android 14, ali isto tako prikazuje i sigurnosna ažuriranja za razne Samsung uređaje. Ako se vaš telefon ne nalazi na ovom popisu, ne očajavajte, moguće je da će dobiti ažuriranje u budućnosti.

Samsung najviše ažurirao svoje uređaje ovaj tjedan

Pregled Android ažuriranja za tjedan 47

Android Planet je izdao pregled Android ažuriranja za tjedan 47, pružajući korisnicima pregled najnovijih ažuriranja za njihove Android uređaje. Ovaj tjedan je Samsung bio vodeći proizvođač koji je najviše ažurirao svoje uređaje, a pregled je također sadržavao informacije o uređajima koji će najvjerojatnije primiti Android 14 ažuriranje. Osim toga, pružene su i informacije o sigurnosnim ažuriranjima za razne Samsung uređaje, kao i budućim ažuriranjima za telefone koji nisu na popisu.

Samsungov ažurirani popis uređaja

Samsung je ovaj tjedan proveo niz ažuriranja na svojim uređajima. Na popisu ažuriranih uređaja nalaze se:

 • Galaxy S20
 • Galaxy Note 20
 • Galaxy Z Fold2
 • Galaxy S21
 • Galaxy A51
 • Galaxy A71
 • Galaxy A52
 • Galaxy A72
 • Galaxy S10
 • Galaxy Note 10

Ovi uređaji su primili najnovija ažuriranja koja donose poboljšanja performansi, novu funkcionalnost i sigurnosne nadogradnje.

Ostali proizvođači s ažuriranim uređajima

Osim Samsunga, i drugi proizvođači poput Googlea, OnePlusa, Xiaomija, Sonyja i LG-a provode ažuriranja na svojim uređajima. Iako Samsung prednjači u ovom pregledu, važno je napomenuti da i drugi proizvođači aktivno provode ažuriranja kako bi poboljšali korisničko iskustvo i osigurali sigurnost svojih uređaja.

Android 14 ažuriranje

U pregledu su također navedene informacije o nadolazećem Android 14 ažuriranju. Iako još uvijek nije poznato točno kada će biti lansirano, očekuje se da će Android 14 donijeti nove značajke i poboljšanja za Android korisnike.

Predviđeni datum izdanja

Službeni datum izdanja Android 14 ažuriranja još nije objavljen, ali se očekuje da će biti dostupno u idućoj godini.

Nove značajke i poboljšanja

Android 14 ažuriranje će donijeti brojne nove značajke i poboljšanja za korisnike. Iako konkretni detalji nisu objavljeni, očekuje se da će ovo ažuriranje unaprijediti sigurnost, performanse i funkcionalnost Android uređaja.

Koje uređaje će podržavati

Detalji o tome koje će uređaje Android 14 ažuriranje podržavati nisu još dostupni. Međutim, obično se nova ažuriranja pružaju na novijim modelima uređaja, a stariji modeli možda neće dobiti ažuriranje zbog hardverskih ograničenja ili politike proizvođača.

Samsung najviše ažurirao svoje uređaje ovaj tjedan

Sigurnosna ažuriranja

Sigurnost je važan aspekt svakog operativnog sustava, pa tako i Androida. U pregledu ažuriranja pružene su informacije o sigurnosnim ažuriranjima za Samsung uređaje.

Važnost sigurnosnih ažuriranja

Sigurnosna ažuriranja su ključna za održavanje sigurnosti vašeg uređaja. Ona ispravljaju sigurnosne propuste i ranjivosti, čime se smanjuje mogućnost napada hakera i zaštiti vaši podaci.

Nove sigurnosne značajke

Pored ispravaka sigurnosnih propusta, sigurnosna ažuriranja mogu donijeti i nove sigurnosne značajke koje poboljšavaju zaštitu vašeg uređaja. To može uključivati bolje upravljanje dozvolama aplikacija, poboljšanu detekciju zlonamjernog softvera ili unaprijeđene postavke privatnosti.

Koje modele uređaja pokrivaju

Sigurnosna ažuriranja su dostupna za razne modele Samsung uređaja. U pregledu su navedeni neki od ažuriranih uređaja, ali je važno napomenuti da će ažuriranja biti dostupna i za druge modele. Redovito provjeravajte ažuriranja putem postavki svog uređaja kako biste osigurali da dobivate najnovija sigurnosna ažuriranja.

Uputstva za ažuriranje Samsung uređaja

Ako posjedujete Samsung uređaj, važno je znati kako provjeriti i instalirati ažuriranja. U nastavku su navedeni koraci koje trebate slijediti.

Kako provjeriti dostupna ažuriranja

 1. Otvorite Postavke na svom Samsung uređaju.
 2. Pomaknite se prema dolje i dodirnite opciju „O uređaju“ ili „O telefonu“.
 3. Dodirnite opciju „Ažuriranja softvera“ ili „Ažuriranje sustava“.
 4. Dodirnite opciju „Provjeri ažuriranja“ kako biste provjerili ima li dostupnih ažuriranja za vaš uređaj.
 5. Ako su dostupna ažuriranja, slijedite upute na zaslonu kako biste preuzeli i instalirali ažuriranje.

Kako preuzeti i instalirati ažuriranja

 1. Nakon provjere dostupnih ažuriranja, dodirnite opciju „Preuzmi“ ili „Preuzmi i instaliraj“ ako je dostupno ažuriranje.
 2. Pričekajte dok se ažuriranje preuzima na vaš uređaj. Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o veličini ažuriranja i brzini povezivanja.
 3. Nakon preuzimanja, dodirnite opciju „Instaliraj“ ili „Instaliraj sada“ kako biste pokrenuli postupak instalacije.
 4. Vaš uređaj će se automatski ponovno pokrenuti kako bi završio instalaciju ažuriranja.

Najbolje prakse za ažuriranje

Prilikom ažuriranja vašeg Samsung uređaja, preporučuje se da slijedite nekoliko najboljih praksi:

 • Povežite uređaj na pouzdan izvor napajanja tijekom postupka ažuriranja.
 • Osigurajte dovoljno slobodnog prostora na uređaju za preuzimanje i instalaciju ažuriranja.
 • Back up your device before performing an update to ensure that your data is safe in case of any issues during the update process.

Samsung najviše ažurirao svoje uređaje ovaj tjedan

Mogući problemi prilikom ažuriranja

Pri ažuriranju Android uređaja mogu se pojaviti neki problemi. Važno je biti svjestan tih mogućih problema i znati kako ih riješiti.

Gubitak podataka

Neki korisnici možda primijete gubitak podataka tijekom ažuriranja. Da biste to izbjegli, preporučuje se stvaranje sigurnosne kopije svih važnih podataka prije nego što započnete ažuriranje. Na taj način, ako dođe do bilo kakvih problema tijekom procesa ažuriranja, moći ćete vratiti svoje podatke s sigurnosne kopije.

Spora brzina

Neki korisnici mogu primijetiti sporu brzinu uređaja nakon ažuriranja. Ovo se može dogoditi zbog kompatibilnosti ažuriranja s hardverom uređaja ili zbog drugih faktora. U tom slučaju, preporučuje se pokretanje uređaja ponovnim pokretanjem, a ako se problem nastavi, kontaktiranje podrške proizvođača uređaja.

Nespojivost aplikacija

Nakon ažuriranja, neke aplikacije na uređaju možda neće biti kompatibilne s novom verzijom Androida. Proizvođači aplikacija često izdaju ažuriranja kako bi osigurali kompatibilnost s najnovijom verzijom Androida, pa je važno redovito provjeravati ažuriranja aplikacija putem trgovine aplikacija.

Baterijska potrošnja

Nakon ažuriranja, neki korisnici mogu primijetiti povećanu potrošnju baterije. To se može dogoditi zbog promjena u pozadinskim procesima ili optimizaciji baterije. Ako primijetite značajan pad vijeka trajanja baterije nakon ažuriranja, preporučuje se optimizacija postavki baterije ili ponovno kalibriranje baterije.

Budite sigurni i ažurirani

Kako biste osigurali sigurnost i optimalno iskustvo korištenja Android uređaja, važno je redovito provjeravati dostupna ažuriranja i instalirati ih. Ovdje su neke najbolje prakse koje treba slijediti:

Redovito provjeravajte ažuriranja

Postavite automatsku provjeru ažuriranja na svom uređaju kako biste bili sigurni da ne propuštate važna ažuriranja. Redovito provjeravajte ažuriranja putem postavki svog uređaja kako biste osigurali da uvijek koristite najnoviju verziju operativnog sustava.

Koristite samo pouzdane izvore ažuriranja

Kada preuzimate ažuriranja, uvijek koristite pouzdane izvore. Preuzimanje ažuriranja s neovlaštenih web stranica može predstavljati sigurnosni rizik i dovesti do problema s uređajem. Preporučuje se preuzimanje ažuriranja putem službenih trgovina aplikacija ili izravno iz postavki uređaja.

Slijedite upute proizvođača za ažuriranje

Svaki proizvođač može imati specifične upute za ažuriranje svojih uređaja. Obavezno slijedite upute proizvođača kako biste ispravno instalirali ažuriranja i izbjegli moguće probleme. Proizvođači često pružaju korisne resurse i podršku kako bi olakšali proces ažuriranja.

Samsung najviše ažurirao svoje uređaje ovaj tjedan

Budućnost ažuriranja Samsung uređaja

Samsung je i dalje posvećen pružanju ažuriranja za svoje uređaje i planira nastaviti s poboljšanjima i novim značajkama. U pregledu su prikazana planirana ažuriranja za sljedeću godinu, kao i nove značajke koje će se implementirati s tim ažuriranjima.

Planirana ažuriranja za sljedeću godinu

Samsung planira provesti ažuriranja na svojim uređajima i tijekom sljedeće godine. Detalji o planiranim ažuriranjima i rasporedu izdanja bit će objavljeni kako se ažuriranja budu približavala.

Nove značajke koje će stići s ažuriranjima

Očekuje se da će Samsungova buduća ažuriranja donijeti nove značajke i poboljšanja za korisnike. Detalji o tim značajkama još nisu dostupni, ali se očekuje da će Samsung nastaviti inovirati i unaprjeđivati svoje uređaje kako bi zadovoljio potrebe korisnika.

Koje modele uređaja će podržavati

Detalji o tome koje modele Samsung uređaja će podržavati buduća ažuriranja još nisu dostupni. Međutim, Samsung obično podržava svoje najnovije modele uređaja najmanje nekoliko godina, pružajući ažuriranja kako bi korisnici mogli iskoristiti najnovije značajke i poboljšanja.

Ukratko, pregled Android ažuriranja za tjedan 47 pružio je detaljan pregled ažuriranja za razne Android uređaje, s naglaskom na Samsung uređaje. Prikazani su ažurirani popis Samsung uređaja, kao i informacije o nadolazećem Android 14 ažuriranju, sigurnosnim ažuriranjima, uputstvima za ažuriranje Samsung uređaja i budućim ažuriranjima Samsung uređaja. Važno je redovito provjeravati ažuriranja i slijediti najbolje prakse kako biste osigurali da uvijek koristite najnoviju i najsigurniju verziju Android operativnog sustava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.