Green Friday 2023 je inicijativa koja promoviše održive alternative tokom Black Friday prodaja. U vremenima kada je potrebno više pažnje posvetiti zaštiti životne sredine, sve veći broj ljudi traži načine da svoje kupovine budu ekološki prihvatljive. U ovom članku ćemo predstaviti neke od najboljih ponuda za održive alternative tokom Black Friday prodaja. Ovi popusti uključuju refurbished uređaje kao što su iPhone, iPad i MacBook, sa povoljnim cijenama i dodatnim pogodnostima. Pored toga, različite kompanije nude popuste na Apple uređaje, kamere i čak usluge popravke. Takođe, ističemo mogućnost trgovine ili popravke starih uređaja umjesto kupovine novih, kao i aplikacije koje olakšavaju održivu životnu stilu. Otkrijte održive alternative tokom Black Friday prodaja i učinite pravi izbor za sebe i za planetu.

Green Friday 2023 - održive alternative tokom Black Friday prodaja

Green Friday 2023

Inicijativa koja promoviše održive alternative tokom Black Friday prodaja

Green Friday 2023 je inicijativa koja naglašava važnost održivog načina života i promoviše održive alternative tokom tradicionalnih Black Friday prodaja. Umjesto da se fokusira na masovnu potrošnju i konzumerizam, Green Friday promoviše svijest o zaštiti životne sredine i podstiče ljude da razmisle o svom uticaju na planetu prilikom kupovine i korištenja elektronskih uređaja.

Refurbished uređaji kao održiva alternativa

Sve popularniji izbor

Povoljnija opcija za kupovinu iPhone-a, iPad-a ili MacBook-a

Refurbished uređaji su postali sve popularniji izbor među potrošačima koji žele imati prijenosne elektronske uređaje visokog kvaliteta, ali po povoljnijim cijenama. Refurbished uređaji su obnovljeni i provjereni od strane certificiranih stručnjaka kako bi se osigurala njihova funkcionalnost i performanse. Oni su odlična alternativa za one koji žele imati Apple uređaje poput iPhone-a, iPad-a ili MacBook-a po pristupačnijim cijenama, a istovremeno doprinose održivom načinu života.

Green Friday 2023 - održive alternative tokom Black Friday prodaja

Popusti na refurbished iPhone uređaje

Fixje – Popust od do 100 eura i besplatan poklon

Mobico – Povoljne cijene za iPhone 12 mini i iPhone 8 Plus

Swappie – Popust na refurbished iPhone 13

Na Green Friday 2023, nekoliko prodavnica pruža odlične popuste na refurbished iPhone uređaje. Fixje nudi popust od do 100 eura i besplatan poklon uz svaku kupnju refurbished iPhone uređaja. Mobico takođe ima povoljne cijene za iPhone 12 mini i iPhone 8 Plus uređaje, pružajući potrošačima priliku da uštede prilikom kupovine. Swappie također nudi popust na refurbished iPhone 13 uređaje, što može biti privlačna opcija za one koji žele najnoviji model po povoljnijoj cijeni.

Popusti na refurbished iPhone i iPad uređaje

Partly – Povoljne ponude

Leapp – Jeftini MacBook modeli

Backmarket – Visoki popusti na iPhone SE 2022 i iPhone 12 Pro

Partly je jedna od prodavnica koja nudi popuste na refurbished iPhone i iPad uređaje. Njihove ponude mogu biti vrlo povoljne za potrošače koji žele imati Apple uređaje po prihvatljivim cijenama. Leapp također nudi jeftine MacBook modele, uključujući MacBook Pro 2019 i MacBook Air 2018 modele. Ova prodavnica je odličan izbor za one koji žele kvalitetan prijenosni uređaj po povoljnijoj cijeni. Backmarket je još jedna opcija koja pruža visoke popuste na iPhone SE 2022 i iPhone 12 Pro uređaje, omogućavajući potrošačima da uštede prilikom kupovine najnovijih Apple uređaja.

Green Friday 2023 - održive alternative tokom Black Friday prodaja

Popusti na Apple Watch uređaje

Rebuy – Ponude na Apple Watch Series 8 i Series 7

Rebuy je jedna od prodavnica koja nudi popuste na Apple Watch uređaje. Tokom Green Friday 2023, Rebuy će pružati atraktivne ponude na modele kao što su Apple Watch Series 8 i Series 7. Ovo je odlična prilika za ljubitelje pametnih satova da nabave najnoviji model po povoljnijoj cijeni.

Popusti na kamere i usluge popravke

Kamera-Express – Ponude na kamere i usluge popravke

Kamera-Express je prodavnica koja se specijalizuje za prodaju kamera i pružanje usluga popravke. Tokom Green Friday 2023, Kamera-Express će pružati atraktivne popuste na širok izbor kamera, kao i usluge popravke za postojeće kamere. Ovo je odlična prilika za ljubitelje fotografije da nabave visokokvalitetnu kameru ili poprave svoju postojeću po povoljnijoj cijeni.

Green Friday 2023 - održive alternative tokom Black Friday prodaja

Trgovanje i popravka starih uređaja

Alternativa kupovini novih uređaja

Mogućnost trgovine ili popravke starih uređaja

Trgovanje ili popravka starih elektronskih uređaja može biti odlična alternativa kupovini novih uređaja. Umjesto da se riješite starih uređaja i kupite nove, razmotrite mogućnost da ih trampite ili popravite. Postoje specijalizovane prodavnice i servisi koji nude usluge trgovanja ili popravke starih uređaja, pružajući vam priliku da produžite životni vijek svojih uređaja i doprinesete održivosti.

Aplikacije za održiv životni stil

Vinted – Aplikacija za prodaju i kupovinu rabljene odjeće

Too Good To Go – Aplikacija za spašavanje hrane

Peerby – Aplikacija za dijeljenje predmeta sa susjedima

Pored kupovine održivih elektronskih uređaja, postoje i druge aplikacije koje mogu pomoći u održivom načinu života. Vinted je aplikacija koja omogućava prodaju i kupovinu rabljene odjeće, pružajući vam mogućnost da doprinesete recikliranju i smanjenju otpada odjeće. Too Good To Go je aplikacija koja omogućava spašavanje hrane iz restorana, kafića i prodavnica koje bi inače završila u smeću. Ova aplikacija vam omogućava da kupite hranu po sniženim cijenama i smanjite količinu hrane koja se baca. Peerby je aplikacija koja olakšava dijeljenje predmeta sa susjedima, omogućavajući vam da koristite stvari koje vam privremeno trebaju umjesto da ih kupujete.

Green Friday 2023 nudi brojne održive alternative tokom Black Friday prodaja. Od refurbished elektronskih uređaja koji su povoljnija opcija za kupovinu iPhone-a, iPad-a ili MacBook-a, do mogućnosti trgovine ili popravke starih uređaja umjesto kupovine novih, svako može pronaći načine da doprinese očuvanju životne sredine i smanjenju potrošnje. Aplikacije poput Vinted, Too Good To Go i Peerby također olakšavaju održiv životni stil, pružajući vam mogućnost da reciklirate odjeću, spašavate hranu i dijelite stvari sa susjedima. Green Friday 2023 je prilika da se promoviše svijest o održivom načinu života i da se donose odluke koje imaju pozitivan utjecaj na planetu.

Green Friday 2023 - održive alternative tokom Black Friday prodaja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.