Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia objavio je da je potpisao sporazum o unakrižnom licenciranju patenata za 5G tehnologiju sa kineskim proizvođačem pametnih telefona Oppo kako bi riješili patentne sporove koji se odnose na plaćanja patenata. Prema sporazumu, Oppo će plaćati Nokia-i licence te nadoknade za periode nepoštivanja ugovora. Sporazum je uspio ukloniti sve nerešene sporove između dvije kompanije te postaviti temelj za daljnju suradnju u budućnosti.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Oppo i Nokia, dvije velike tehnološke kompanije, konačno su riješile sve svoje nerešene patente putem sporazuma o unakrižnoj licenciranju. Ovaj sporazum označava kraj dugogodišnjeg sporazuma u vezi s patentima i donosi financijsku naknadu za obje strane.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Oppo i Nokia rješavaju sporove u vezi s patentima putem sporazuma o unakrižnoj ​​licenciranju

Sporovi u vezi s patentima između Oppa i Nokije mučili su ove dvije kompanije dugi niz godina. Međutim, sada su odlučili riješiti sve svoje nesuglasice putem sporazuma o unakrižnoj licenciranju. Ovaj sporazum omogućuje objema stranama da koriste patente jedne druge te da izbjegnu daljnje pravne postupke.

Nokia je potpisala sporazum o unakrižnoj ​​licenciranju sa Oppom

Nokia, finska kompanija za telekomunikacijsku opremu, objavila je da je potpisala sporazum o unakrižnoj ​​licenciranju s Oppom, kineskim proizvođačem pametnih telefona. Ovaj sporazum ima za cilj riješiti sve patentne sporove između dviju kompanija i omogućiti im da koriste jedni druge patente.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Sporazum obuhvata plaćanje naknada za patente

Kao dio sporazuma o unakrižnoj ​​licenciranju, Oppo će platiti naknadu Nokiji za korištenje njenih patenata. Ova naknada obuhvaća i plaćanja za razdoblja neplaćanja u prošlosti. Ovime se osigurava da Nokija dobije pravednu novčanu kompenzaciju za korištenje njenih patentiranih tehnologija.

Oppo će platiti naknadu Nokia za njene patente

Iako je u prošlosti bilo nesuglasica između Oppa i Nokije u vezi s patentima, sada je Oppo pristao platiti naknadu za korištenje Nokijinih patenata. Ovaj sporazum osigurava da Nokija dobije pravednu financijsku kompenzaciju za korištenje njenih inovacija i tehnologija.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Pregovori o licenciranju su trajali dulje nego što se očekivalo

Pregovori o sporazumu o unakrižnoj ​​licenciranju između Oppa i Nokije trajali su dulje nego što su mnogi očekivali. Međutim, obje su kompanije bile predane rješavanju svojih nesuglasica i postizanju sporazuma koji je prihvatljiv za obje strane. Nakon dugih pregovora, konačno su postigli sporazum koji je zadovoljavajući za obje strane.

Oppo i Nokia su riješili sva sporna pitanja u vezi s patentima

Sporazum o unakrižnom licenciranju između Oppa i Nokije obuhvaća rješavanje svih spornih pitanja u vezi s patentima. Ovime se osigurava da obje kompanije mogu mirno nastaviti s razvojem svojih proizvoda i tehnologija, bez straha od pravnih postupaka i daljnjih sporova.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Razmjena licenci obuhvaća sve jurisdikcije

Sporazum o unakrižnom licenciranju između Oppa i Nokije obuhvaća licenciranje patenata u svim jurisdikcijama. Ovo osigurava da obje kompanije imaju pravo koristiti patente jedne druge širom svijeta, bez obzira na to u kojoj su zemlji registrirani.

Nokia je nedavno potpisala sporazum o licenciranju s Honorom

Nokia je nedavno potpisala sporazum o licenciranju s Honorom, kineskim proizvođačem pametnih telefona. Ovaj sporazum omogućuje Honoru da koristi Nokijine patente za svoje proizvode. Ovaj sporazum pokazuje da Nokia ima jaku suradnju s različitim kompanijama u industriji mobilnih uređaja.

Oppo i Nokia rješavaju sve nerešene patenti s sporazumom o unakrižnoj ​​licenciranju

Investitori su očekivali sporazum između Oppa i Nokije

Mnogi investitori u industriji mobilnih uređaja očekivali su sporazum između Oppa i Nokije u vezi s patentima. Ovaj sporazum donosi stabilnost i sigurnost oba proizvođača, čime se povećava povjerenje investitora. Očekuje se da će ovaj sporazum imati pozitivan utjecaj na poslovanje obje kompanije.

Nokia se nada sklapanju sporazuma s Vivom

Nokia se nadala da će uspješno riješiti sve svoje sporove u vezi s patentima, uključujući i pregovore s Vivom. Kao vodeća tvrtka u industriji telekomunikacijske opreme, Nokia nastoji surađivati ​​s različitim kompanijama i postići sporazume o licenciranju koji će omogućiti korištenje njenih patenata.

Sporazum o unakrižnom licenciranju između Oppa i Nokije predstavlja važan korak u rješavanju sporova u vezi s patentima i omogućava obje kompanije da mirno nastave s razvojem svojih proizvoda i tehnologija. Ovaj sporazum donosi financijsku naknadu za obje strane i osigurava da patenti budu pravedno korišteni. Nokia se nadala da će sklopiti sporazum s Vivom i dalje surađivati ​​s različitim kompanijama u industriji mobilnih uređaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.