U posljednjih nekoliko godina, streaming platforme postale su popularan način za gledanje filmova i serija. Međutim, kada je riječ o filmovima snimljenim u Indiji prije neovisnosti 1947. godine, ponuda je izuzetno ograničena. Samo nekoliko filmova dostupno je za streaming na OTT platformama. JioCinema i SheemarooMe su platforme koje imaju najveći broj filmova iz ovog povijesnog razdoblja. Većina ovih klasika snimljena je u formatu 4:3, a teme koje dominiraju su mitologija, povijest i patriotizam. JioCinema nudi besplatno gledanje mnogih ovih filmova, ali s neugodnim reklamama na početku, dok SheemarooMe također nudi veliki broj filmova iz tog vremena, ali s nekoliko reklama. YouTube nema mnogo filmova za najam ili kupovinu, ali postoje određeni kanali poput Ultra Movies i Shemaroo koji su objavili kompletne filmove. S druge strane, Amazon Prime nudi add-on uslugu za Eros Now, koja ima mnogo naslova iz tog razdoblja. Odabrani filmovi koji su dostupni za streaming su „Bhakta Pralhad“ (1926), „Dharmatma“ (1935), „Pukar“ (1939), „Kismet“ (1943), „Prithvi Vallabh“ (1943) i „Humayun“ (1944).

Samo nekoliko filmova snimljenih u Indiji prije neovisnosti 1947. godine dostupno je za streaming na OTT platformama.

JioCinema i SheemarooMe

Samo nekoliko filmova snimljenih u Indiji prije neovisnosti 1947. godine dostupno je za streaming na OTT platformama. Međutim, JioCinema i SheemarooMe se ističu kao platforme s najvećim brojem filmova iz tog razdoblja.

Većina filmova iz tog vremena snimljena je u formatu 4:3, koji je karakterističan za starije filmske produkcije. JioCinema i SheemarooMe nude impresivan broj filmova iz tog vremenskog razdoblja, što je izvanredno za ljubitelje klasika i povijesnih filmova.

Mitologija, povijest i patriotizam

Kada je riječ o temama, mitologija, povijest i patriotizam dominiraju filmovima iz tog razdoblja. Ovi filmovi često su inspirirani epovima, legendama i povijesnim događajima, a njihova prezentacija često ima cilj ojačati osjećaj nacionalne pripadnosti i ponosa.

Samo nekoliko filmova snimljenih u Indiji prije neovisnosti 1947. godine dostupno je za streaming na OTT platformama.

JioCinema

JioCinema je poznata platforma koja nudi besplatno gledanje mnogih filmova iz razdoblja prije 1947. godine. Ova usluga je izuzetno popularna među korisnicima koji žele istražiti filmsku povijest i uživati u klasikima besplatno. Međutim, važno je napomenuti da JioCinema ima prisutne reklame, što može biti malo neugodno za neke korisnike.

SheemarooMe

SheemarooMe je još jedna platforma koja nudi veliki broj filmova iz tog vremena. Korisnici mogu pristupiti raznovrsnom izboru filmova koji datiraju prije 1947. godine. Iako SheemarooMe također ima nekoliko reklama, njihov broj je manji u usporedbi s JioCinema. Ova platforma je odličan izbor za ljubitelje klasika koji preferiraju manje prekida tijekom gledanja.

Samo nekoliko filmova snimljenih u Indiji prije neovisnosti 1947. godine dostupno je za streaming na OTT platformama.

YouTube

YouTube nije platforma koja se često koristi za streaming filmova iz tog vremenskog razdoblja. Iako postoji nekoliko filmova dostupnih za najam ili kupovinu, broj naslova je ograničen. Međutim, postoje i neki kanali na YouTubeu koji nude kompletne filmove, poput Ultra Movies i Shemaroo, čime pružaju korisnicima priliku da uživaju u klasikima besplatno.

Amazon Prime

Amazon Prime nudi add-on uslugu za Eros Now, što je odlična vijest za ljubitelje filmova iz tog vremenskog razdoblja. Eros Now ima mnogo naslova koji datiraju prije 1947. godine, što pruža korisnicima širok izbor filmova iz tog razdoblja.

Odabrani filmovi za streaming

  1. Bhakta Pralhad (1926) Bhakta Pralhad je jedan od najstarijih filmova dostupnih za streaming. Ovaj film je inspiriran hinduističkom mitologijom i prati priču o Pralhadu, velikom bhakti (vjerniku) božanstva Višnua. Ovo je pravi klasik koji se mora pogledati za sve ljubitelje indijske kinematografije.

  2. Dharmatma (1935) Dharmatma je još jedan klasik iz tog razdoblja koji je dostupan za streaming. Ovaj film se temelji na indijskom epu Mahabharati i ističe se svojim epskim prikazom mitoloških događaja. Dharmatma je nezaobilazan film za sve koji žele razumjeti bogatu indijsku mitologiju i kulturu.

  3. Pukar (1939) Pukar je još jedan značajan film iz prvog razdoblja indijskog filma. Ovaj film, koji prati priču o ljubavi između princeze i vladara jedne države, ističe se svojom slikovitošću i emocionalnim nabojem. Pukar je klasična melodrama koja će vas sigurno dirnuti.

  4. Kismet (1943) Kismet je jedan od najvećih hitova tog vremena. Ovaj film prati priču o zločincu koji kroz određene događaje vodi do svoje sudbine. Kismet je ostvario veliki uspjeh zbog svog intrigantnog zapleta i zanimljivih likova. To je film koji jednostavno morate pogledati ako želite istražiti povijest indijskog filma.

  5. Prithvi Vallabh (1943) Prithvi Vallabh je još jedan film koji se ističe iz tog vremenskog razdoblja. Ovaj film je povijesna drama smještena u srednjovjekovnu Indiju i donosi priču o silovitim borbama za vlast. Prithvi Vallabh je izuzetno dobro napravljen film koji donosi povijest na veliki ekran.

  6. Humayun (1944) Humayun je biografska drama koja ispričava priču o velikom Mughal vođi Humayunu. Ovaj film je stilizirani prikaz povijesnih događaja i ističe se svojom grandioznošću i dojmljivim vizualima. Humayun je pravi spektakl koji svakako trebate pogledati.

Ukratko, JioCinema i SheemarooMe su vodeće platforme za streaming filmova iz razdoblja prije 1947. godine. Ove platforme nude impresivan broj filmova koji ističu indijsku mitologiju, povijest i patriotizam. Dok JioCinema nudi besplatno gledanje mnogih filmova, SheemarooMe također predstavlja sjajan izbor s manje reklama. YouTube i Amazon Prime također su dostupne opcije, iako imaju manje naslova iz tog razdoblja. Odabrani filmovi za streaming pružaju uvid u bogatu baštinu indijske kinematografije prije neovisnosti. Uživajte u istraživanju ovih klasika i uronite u čarobni svijet indijskog filma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.