Dobro poznata web stranica za popravku, iFixit, danas je podijelila detaljan pregled i video pregled Apple Vision Pro, pružajući uvid u unutrašnjost headseta za miješanu stvarnost. Rastavljanje Vision Pro otkriva nekoliko unutarnjih komponenti, uključujući niz kamera i senzora, ventilatore, motore leća i još mnogo toga. Otvoriti i popraviti ovaj headset čini se teškim, ali Apple je zaslužio zasluge za zamjenjive zvučnike i bateriju koje olakšavaju popravak. Vision Pro je pokretan M2 čipom sa 8-jezgrenim CPU-om, 10-jezgrenom GPU-om, 16-jezgrenim Neural Engineom i 16 GB ujedinjene memorije. Ostale specifikacije uključuju do 1 TB memorije, te novi R1 čip koji „obrađuje ulaz iz 12 kamera, pet senzora i šest mikrofona kako bi se osiguralo da sadržaj izgleda kao da se pojavljuje pred korisnikovim očima“. Vision Pro je pokrenut u petak u SAD-u, a Apple je najavio da će headset biti dostupan i u drugim zemljama kasnije ove godine.

iFixit dijeli rastavljališe Apple Vision Pro

iFixit dijeli rastavljališe Apple Vision Pro

Uvod

Danas je poznati web sajt za popravke iFixit podijelio detaljan prikaz rastavljanja Apple Vision Pro, pružajući uvid u unutrašnjost ovog headseta za miješanu stvarnost.

Pregled dijelova i komponenti

Rastavljanje Vision Pro uređaja od strane iFixit-a otkriva nekoliko unutrašnjih komponenti, uključujući array kamera i senzora, ventilatore, motore za objektiv i još mnogo toga. Kao što se moglo očekivati, čini se da će otvaranje i popravka ovog headseta biti teški.

„EyeSight izgleda kao Ahilova peta za popravke – toliko tačaka kvara za malo zastrašujuću funkcionalnost,“ navedeno je od strane iFixit-a u e-mailu. „Ali moramo priznati da su zamjenjivi zvučnici i baterija velike prednosti u pogledu popravljivosti.“

iFixit dijeli rastavljališe Apple Vision Pro

Težak popravak

Postoje određeni problemi prilikom otvaranja Vision Pro uređaja, kao i složenost samog popravka. Kao rezultat toga, preporučuje se da se popravci ovog headseta vrše samo od strane stručnih tehničara.

Zamjenjivi zvučnici i baterija

Velika prednost Vision Pro headseta je da se zvučnici i baterija lako mogu zamijeniti. Ovo je važno jer korisnicima omogućava da sami zamijene ove komponente u slučaju kvara ili oštećenja, umjesto da moraju slati uređaj na popravak.

iFixit dijeli rastavljališe Apple Vision Pro

Detalji o hardverskim specifikacijama

Vision Pro je pokretan M2 čipom sa 8-jezgarnim CPU-om, 10-jezgarnim GPU-om, 16-jezgarnim Neural Engine-om i 16 GB zajedničke memorije. Ostale tehničke specifikacije uključuju do 1 TB prostora za pohranu i novi R1 čip koji „obradjuje ulazne informacije sa 12 kamera, 5 senzora i 6 mikrofona kako bi korisnicima stvarao dojam da se sadržaj pojavljuje pred njihovim očima“.

Nova R1 čip tehnologija

Nova R1 čip tehnologija omogućava korisnicima Vision Pro headseta da dožive još realističniju sliku okoline. Uređaj obrađuje ulazne podatke sa različitih uređaja za unos i senzora kako bi stvorio prikaz koji je što bliži stvarnosti.

Interni prikaz uređaja

Unutrašnjost Vision Pro uređaja ima kompleksan dizajn koji je rezultat pažljivog planiranja i inženjerskog rada. Komponente su postavljene na način koji omogućava optimalno korištenje prostora, dok su vodići i konektori postavljeni tako da su funkcionalni i pristupačni.

Dizajn za udobnost i stil

Vision Pro je dizajniran da bude udoban za nošenje i da ima moderan izgled. Korišteni su fleksibilni materijali i mekane teksture kako bi korisnici osjećali fizičku udobnost prilikom nošenja ovog headseta, ali i da uživaju u nošenju pred drugima.

Dostupnost i lansiranje

Vision Pro je lansiran u Sjedinjenim Američkim Državama, a Apple je najavio da će headset biti dostupan i u drugim zemljama kasnije ove godine. Korisnici širom svijeta će moći da kupe ovaj headset i iskoriste sve njegove funkcionalnosti.

Povezani članci i teme rasprave

Za dodatne informacije o Apple Vision Pro možete pročitati sljedeće članke i pridružiti se diskusijama na temu:

  • „Razbijanje Apple Vision Pro“
  • „Servisiranje uz pomoć iFixit“
  • „Specifikacije Vision Pro“
  • „Dizajn za udobnost“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.