U skorijoj budućnosti korisnici iPhone uređaja će biti obadareni novim izdanjem operativnog sistema koji donosi obilje korisnih i inovativnih funkcija. iOS 17 donosi velika poboljšanja u mnogim ključnim aplikacijama, kao što su Stand-by, AirDrop, Safari i Health. Ova nova verzija operativnog sistema donosi dodatne mogućnosti za bolje upravljanje kamerom, omogućavajući korisnicima da snimaju savršeno uspravne ili vodoravne fotografije. Osim toga, prebacivanje između različitih formata fotografija je olakšano, uključujući i RAW format. Pored toga, aplikacije poput Telefona, FaceTime-a i Poruka su ažurirane za poboljšanje korisničkog iskustva. Sve ove promjene čine iOS 17 značajan korak naprijed u poboljšavanju funkcionalnosti i performansi iPhone uređaja.

Poboljšanje funkcija Stand-by

Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17

Optimizacija potrošnje baterije

U iOS 17, poboljšane su funkcionalnosti Stand-by moda kako bi se optimizirala potrošnja baterije. Sada, kada aktivirate Stand-by mod, vaš uređaj će trošiti minimalnu količinu energije, čime se produžuje trajanje baterije. Ova optimizacija je vrlo korisna kada je vaš uređaj u neaktivnom stanju ili ga ne koristite duže vremensko razdoblje, poput noći ili kada ste na putovanju.

Poboljšanje učinka i brzine

iOS 17 donosi poboljšanje učinka i brzine u Stand-by modu. Sada možete očekivati brže pokretanje aplikacija i poboljšane performanse prilikom multitaskinga. Također, primijetit ćete da se uređaj brže budi iz Stand-by moda, što će vam omogućiti da brže i efikasnije obavljate zadatke.

Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17

Novi način aktivacije

Jedna od novih funkcija u iOS 17 je i novi način aktivacije Stand-by moda. Sada možete jednostavno aktivirati Stand-by mod dodirivanjem određenih prečaca na zaključanom ekranu ili putem kontrolnog centra. Ova nova funkcija olakšava aktiviranje Stand-by moda bez potrebe da otključavate svoj uređaj ili tražite opciju u postavkama. Samo jednostavno dodirnite prečac i vaš uređaj će preći u Stand-by mod.

Poboljšanje funkcija AirDropa

Brže dijeljenje datoteka

AirDrop je već odličan način za dijeljenje datoteka s drugim iOS uređajima u blizini. U iOS 17, ova funkcija je dodatno poboljšana kako bi omogućila još brže dijeljenje datoteka. Sada možete očekivati da će vaše datoteke biti prenesene još brže, bez obzira na njihovu veličinu. Ova optimizacija će vam uštedjeti vrijeme prilikom dijeljenja fotografija, video zapisa, dokumenata i drugih vrsta datoteka.

Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17

Poboljšano korisničko sučelje

Korisničko sučelje funkcije AirDrop je također redizajnirano u iOS 17 kako bi omogućilo još jednostavnije i intuitivnije korištenje. Sada, kada želite dijeliti datoteke putem AirDropa, dobit ćete novi interfejs koji će vam omogućiti brži pristup funkcijama i opcijama, kao i bolju vidljivost uređaja u blizini. Ovaj novi dizajn će vam olakšati dijeljenje datoteka s drugim iOS uređajima.

Veća podrška za različite uređaje

iOS 17 donosi i veću podršku za različite uređaje putem funkcije AirDrop. Sada možete dijeliti datoteke s drugim iOS uređajima, Mac računalima i čak nekim Android uređajima koji podržavaju AirDrop. Ova veća podrška omogućit će vam da još lakše komunicirate i dijelite sadržaje s drugim korisnicima, bez obzira na to koji uređaj koriste.

Poboljšanje funkcija Safarija

Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17

Brže učitavanje web stranica

U iOS 17, funkcija Safarija je optimizirana kako bi se omogućilo brže učitavanje web stranica. Sada možete očekivati da će se web stranice otvarati znatno brže, što će vam uštedjeti vrijeme i omogućiti bolje iskustvo surfanja internetom. Ova optimizacija je rezultat poboljšane tehnologije koja radi iza Safarija i omogućava vam da uživate u glatkom i brzom pregledavanju weba.

Unaprijeđena sigurnost

iOS 17 donosi i poboljšanu sigurnost prilikom korištenja Safarija. Sada Safari koristi naprednije tehnologije zaštite privatnosti i sprečava praćenje vaših aktivnosti na webu. Ova poboljšanja će vam omogućiti da sigurnije pregledavate internet, bez straha da će vaši podaci biti zloupotrijebljeni. Sve ove nove sigurnosne funkcije rade iza kulisa i neće vam smetati prilikom korištenja Safarija.

Poboljšanje funkcija Stand-by, AirDropa, Safarija i Health aplikacije u iOS 17

Dodatne mogućnosti prilagodbe

U iOS 17, Safari je dobio nove funkcionalnosti prilagodbe koje će vam omogućiti da još bolje prilagodite pregledavanje weba prema svojim potrebama. Sada možete prilagođavati izgled Safarija, kontrolirati prikazivanje reklama, upravljati postavkama kolačića i još mnogo toga. Ove dodatne mogućnosti prilagodbe će vam omogućiti da imate još veću kontrolu nad svojim pregledavanjem weba i da stvorite svoje idealno iskustvo surfanja.

Poboljšanje funkcija Health aplikacije

Dodatne opcije za praćenje zdravlja

U iOS 17, Health aplikacija je ažurirana s dodatnim opcijama za praćenje zdravlja. Sada možete pratiti nove aspekte svog zdravlja, kao što su krvni pritisak, razina šećera u krvi, kvaliteta sna i još mnogo toga. Ove dodatne opcije će vam omogućiti da imate sveobuhvatniji uvid u svoje zdravlje i da bolje razumijete svoje navike i obrasce.

Bolje integriranje s drugim aplikacijama

iOS 17 donosi i bolje integriranje Health aplikacije s drugim zdravstvenim aplikacijama. Sada možete jednostavno sinhronizirati podatke iz drugih aplikacija s Health aplikacijom i imati sve relevantne podatke na jednom mjestu. Ovo će vam omogućiti lakše praćenje vašeg zdravlja i brže donošenje informiranih odluka o svom životnom stilu. Također, ova poboljšana integracija će vam omogućiti da iskoristite specifične funkcionalnosti drugih aplikacija za još bolje praćenje i upravljanje zdravljem.

Poboljšana analitika i izvještaji

U iOS 17, Health aplikacija je ažurirana s poboljšanom analitikom i izvještajima. Sada možete dobiti detaljnije izvještaje o svojim zdravstvenim podacima i bolje razumjeti trendove i promjene. Također, možete koristiti napredne analitičke alate kako biste praćenje zdravlja učinili još jednostavnijim i efikasnijim. Ovi izvještaji će vam omogućiti da imate bolji uvid u svoje zdravlje i da ga bolje pratite i održavate.

Kroz poboljšanje funkcija Stand-by moda, AirDropa, Safarija i Health aplikacije, iOS 17 donosi brojne prednosti za korisnike iPhone uređaja. Od optimizacije potrošnje baterije i poboljšanja učinka, do bržeg dijeljenja datoteka i bolje sigurnosti na webu, ove nove funkcionalnosti će vam omogućiti da uživate u još boljem iskustvu korištenja svog iPhone uređaja. Također, dodatne opcije za praćenje zdravlja i poboljšana analitika u Health aplikaciji će vam omogućiti da bolje razumijete svoje zdravlje i da donosite informirane odluke o svom životnom stilu. Sve ove promjene su dizajnirane kako bi vam olakšale svakodnevne zadatke i omogućile vam da budete bolje povezani i informirani.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.