Na MWC Barcelona 2024, telekomunikacijski giganti su formirali savez AI RAN sa svrhom promoviranja sposobnosti umjetne inteligencije. Ovaj savez je osnovan s ciljem uključivanja AI-ja u planove za naprednu mrežu pristupa radiju. Tijekom ovog velikog događaja, razne kompanije su predstavile inovativne proizvode i tehnologije. Nothing je predstavio svoj novi telefon Phone (2a) koji se ističe inovativnim dizajnom i recikliranim materijalima, dok je Lenovo predstavio koncept laptopa s transparentnim ekranom koji koristi mikro-LED tehnologiju. Xiaomi je najavio međunarodni dolazak svog najnovijeg telefona Xiaomi 14 Ultra, dok je OnePlus pokazao koncept svog novog flagship telefona OnePlus 11 s inovativnim sustavom hlađenja. Deutsche Telekom je implementirao sigurnosne mjere na mrežnoj razini za poslovne korisnike, dok je TikTok partnerirao s Open Gateway inicijativom kako bi olakšao registraciju i oporavak lozinke korisnicima. Ove su inovacije samo dio onoga što je bilo predstavljeno na MWC Barcelona 2024, dok su ostale kompanije poput Humane, Intel, Qualcomm, Lenovo i Motorola također iznijele svoje nove proizvode i tehnološke napretke.

Na MWC Barcelona 2024 formiran savez AI RAN za naprednu mrežu pristupa radiju

Na MWC Barcelona 2024

Telekomunikacijski giganti su se okupili na Mobile World Congress-u (MWC) u Barceloni 2024. godine kako bi tamo formirali savez za promoviranje sposobnosti umjetne inteligencije (AI). Ova inicijativa ima za cilj istražiti i implementirati umjetnu inteligenciju u telekomunikacijski sektor kako bi se unaprijedile pružene usluge i poboljšao korisnički doživljaj.

Formiranje saveza AI RAN

Jedna od glavnih inovacija koje je savez AI RAN predstavio jest uključivanje umjetne inteligencije u planove za naprednu mrežu pristupa radiju (RAN). Ova integracija omogućuje mreži da automatski upravlja i optimizira resurse u realnom vremenu, što rezultira boljom pokrivenošću i bržom mrežnom vezom za korisnike. Ovaj savez pruža platformu za suradnju među telekomunikacijskim kompanijama i omogućuje razmjenu znanja i iskustava kako bi se ubrzao razvoj AI RAN tehnologije.

Na MWC Barcelona 2024 formiran savez AI RAN za naprednu mrežu pristupa radiju

Novi telefon Phone (2a) od strane kompanije Nothing

Start-up kompanija Nothing je na MWC-u 2024. predstavila svoj novi telefon Phone (2a) koji se ističe inovativnim dizajnom i recikliranim materijalima. Ovaj telefon dolazi s minimalističkim dizajnom bez fizičkih tipki ili izreza, koristeći samo ekran na dodir i integrirane senzore za upravljanje. Također, kompanija Nothing se ističe svojim pristupom održivosti, koristeći reciklirane materijale za izradu telefona kako bi smanjila utjecaj na okoliš.

Koncept laptopa s transparentnim ekranom od strane Lenova

Lenovo je na MWC-u 2024. predstavio koncept laptopa s transparentnim ekranom. Ovaj laptop koristi mikro-LED tehnologiju koja omogućava prikazivanje slike na prozirnom ekranu. Ova tehnologija otvara nove mogućnosti za korisnike, kao što je primjena u industriji dizajna, medicinskim uređajima ili samo kao futuristički gadget. Lenovo se ističe kao inovator na području prijenosnih računala i ovaj koncept predstavlja njihovu viziju budućnosti.

Na MWC Barcelona 2024 formiran savez AI RAN za naprednu mrežu pristupa radiju

Najnoviji telefon Xiaomi 14 Ultra od strane Xiaomija

Xiaomi, jedan od najpoznatijih kineskih proizvođača mobilnih telefona, najavio je međunarodni dolazak svog najnovijeg telefona Xiaomi 14 Ultra. Ovaj telefon ima napredne karakteristike kao što su visokokvalitetni ekran, snažan procesor i izdržljiva baterija. Xiaomi je već stekao popularnost zbog svojih pristupačnih cijena i vrhunske kvalitete proizvoda, a Xiaomi 14 Ultra namjerava nastaviti taj trend.

Koncept flagship telefona OnePlus 11

OnePlus je na MWC-u 2024. predstavio koncept svog novog flagship telefona OnePlus 11. Ovaj telefon se ističe inovativnim sustavom hlađenja koji omogućava bolju učinkovitost i dulje trajanje baterije. OnePlus je poznat po svojim vrhunskim karakteristikama i pristupačnim cijenama, a ovaj koncept daje naslutiti ono što možemo očekivati od njih u budućnosti.

Na MWC Barcelona 2024 formiran savez AI RAN za naprednu mrežu pristupa radiju

Sigurnosne mjere Deutsche Telekoma na mrežnoj razini

Deutsche Telekom je na MWC-u 2024. najavio dodavanje sigurnosnih mjera na mrežnoj razini za svoje poslovne korisnike. Ove sigurnosne mjere imaju za cilj zaštititi osjetljive podatke i osigurati neprekidnost usluga. Deutsche Telekom je jedan od najvećih telekomunikacijskih operatora u Europi i ova dodatna sigurnost predstavlja njihovu predanost zaštiti korisničkih podataka.

Komercijalne usluge 5G mreže

Prema izvješću GSMA, 261 operator u 101 zemlji lansirao je komercijalne usluge 5G mreže do MWC-a 2024. Ovo je značajan korak u razvoju 5G tehnologije, koja omogućava brži i stabilniji pristup internetu. Očekuje se da će 5G mreža donijeti revoluciju u telekomunikacijskom sektoru, omogućavajući novim mogućnostima kao što su Internet of Things, virtualna i proširena stvarnost te autonomna vozila.

Na MWC Barcelona 2024 formiran savez AI RAN za naprednu mrežu pristupa radiju

Partnerstvo TikToka s Open Gateway inicijativom

TikTok, popularna društvena platforma za dijeljenje kratkih videozapisa, partnerirala je s Open Gateway inicijativom kako bi olakšala registraciju i oporavak lozinke korisnicima. Ova inicijativa ima za cilj poboljšati sigurnost korisnika i olakšati njihovo iskustvo korištenja aplikacije. TikTok je postao izuzetno popularan u proteklim godinama i ovo partnerstvo predstavlja nastojanje kompanije da se usredotoči na sigurnost i privatnost svojih korisnika.

Smart Connect od strane Lenova i Motorole

Lenovo i Motorola su na MWC-u 2024. predstavili Smart Connect, inovativno rješenje koje omogućava sinkronizaciju perifernih kontrola, obavijesti i dijeljenje datoteka između njihovih uređaja. Ova tehnologija olakšava korisnicima prelazak s jednog uređaja na drugi bez gubitka podataka i kontinuiteta. Lenovo i Motorola su poznati po svom inovativnom pristupu tehnologiji i ovaj Smart Connect je još jedan primjer njihove izvrsnosti u tom području.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.