Instagram testira novu opciju na iOS-u koja će omogućiti korisnicima da gledaju Reels videozapise u aplikaciji u prirodnom sučelju, čak i ako nemaju preuzetu aplikaciju. Ova funkcionalnost se realizuje kroz App Clips, mogućnost koja je dodata u iPhone sa iOS 14 ažuriranjem 2021. godine. App Clips su vrsta pregleda gdje korisnici mogu koristiti određenu funkciju prije nego odluče preuzeti punu aplikaciju. Sličnu mogućnost već ima i TikTok koji omogućava nekorisnicima da gledaju njihov sadržaj kratkih videozapisa. Ove informacije dolaze iz izvještaja 9to5Mac-a koji je pronašao App Clip u verziji Instagram aplikacije 319.0.2, koja je dostupna beta testeri preko TestFlight platforme. App Clip omogućava korisnicima iOS-a da gledaju Reels videozapise u prirodnom okruženju aplikacije umjesto na pregledniku. Tako, ako vam prijatelj pošalje poveznicu na Reels videozapis putem iMessagea, sada ga možete normalno pregledati kao što bi se prikazivao na Instagram aplikaciji. Izvještaj dodaje da nije potrebno kreirati Instagram račun da bi se koristila ova opcija. S App Clipom, korisnici mogu gledati Reels videozapise, skrolirati i pregledavati popularne videozapise, te ih čak i dijeliti s drugima. Međutim, nakon šestog videa, App Clip korisnika potiče da preuzme aplikaciju.

Instagram testiranje App Clipa na iOS-u koji omogućava korisnicima da gledaju Reels bez preuzimanja aplikacije

Opis

Instagram je u fazi testiranja nove mogućnosti na iOS-u koja će korisnicima omogućiti da gledaju Reels sadržaj bez preuzimanja pune verzije aplikacije. Ova nova funkcionalnost se naziva App Clipi i omogućava korisnicima da koriste određene funkcije aplikacije prije nego što je preuzmu u potpunosti. Sličnu mogućnost već pruža i TikTok, omogućavajući ne-članovima da gledaju njihov kratki video sadržaj.

Pregled

Prema informacijama sa portala 9to5Mac, Instagram je u svojoj aplikaciji verzije 319.0.2 pronašao App Clip koji omogućava iOS korisnicima da gledaju Reels sadržaj direktno u aplikaciji umjesto na Internet pregledniku. Ova funkcionalnost je dostupna beta testiranju putem TestFlighta. Važno je napomenuti da korisnici ne moraju kreirati Instagram račun kako bi koristili ovu funkciju.

Instagram testiranje App Clipa na iOS-u koji omogućava korisnicima da gledaju Reels bez preuzimanja aplikacije

Informacije od 9to5Mac

Portal 9to5Mac je pronašao App Clip u Instagram aplikaciji verzije 319.0.2 koja je dostupna beta testiranju putem TestFlighta. Ovaj App Clip omogućava iOS korisnicima da gledaju Instagramov Reels sadržaj direktno u aplikaciji umjesto na Internet pregledniku. Također, nije potrebno kreirati Instagram račun da bi se koristila ova funkcija.

Funkcionalnosti App Clipa

Kroz App Clip korisnici mogu gledati Reels sadržaj, pregledavati različite popularne video snimke, kao i dijeliti ih s drugima. Nakon šestog Reels videa, App Clip potiče korisnike da preuzmu punu verziju aplikacije.

Instagram testiranje App Clipa na iOS-u koji omogućava korisnicima da gledaju Reels bez preuzimanja aplikacije

Definicija App Clipa

Apple definiše App Clip kao „mali dio aplikacije koji je dostupan u trenutku kada je potreban i omogućava ljudima da obave brzi zadatak iz aplikacije – čak i prije nego što preuzmu punu aplikaciju.“ App Clipovi se mogu aktivirati putem različitih metoda, uključujući NFC oznake, QR kodove i dijeljene linkove.

Opis App Clipa

Kada korisnik klikne na App Clip, otvara se ladicu na dnu ekrana koja prikazuje ime aplikacije i dugme „Otvori“. Klikom na dugme, otvara se App Clip na cijelom ekranu i omogućava korisniku da obavi zadatak. Također, App Clipovi mogu slati obavijesti do osam sati nakon što su se otvorili.

Instagram testiranje App Clipa na iOS-u koji omogućava korisnicima da gledaju Reels bez preuzimanja aplikacije

Demo aplikacija

App Clipovi su namijenjeni kao demo ili pregled aplikacije kako bi korisnici koji su sumnjičavi mogli isprobati funkcionalnosti prije nego što preuzmu punu verziju aplikacije. Ovo omogućava korisnicima da dobiju uvid u aplikaciju prije nego što je preuzmu i instaliraju.

Zaključak

Instagram je u fazi testiranja nove funkcije App Clip na iOS-u koja će omogućiti korisnicima da gledaju Reels sadržaj bez preuzimanja aplikacije. Ova funkcionalnost je korisna za one koji ne žele preuzeti cijelu aplikaciju, ali žele pogledati određeni sadržaj.

Instagram testiranje App Clipa na iOS-u koji omogućava korisnicima da gledaju Reels bez preuzimanja aplikacije

O autoru

Akash Dutta je stariji podurednik na Gadgets 360. Posebno je zainteresiran za društveni utjecaj tehnoloških razvoja i voli čitati o novim područjima kao što su umjetna inteligencija, metavers i fediverz. U slobodno vrijeme podržava svoj omiljeni nogometni klub – Chelsea, gleda filmove i anime i dijeli strastvena mišljenja o hrani.

Popis srodnih članaka

  • Mark Zuckerberg traži izbjegavanje osobne odgovornosti u tužbama koje ga optužuju za ovisnost djece o Instagramu
  • Creator Marketplace na Instagramu proširuje se na Indiju, Meta testira AI-pokretene preporuke za kreatore
  • Meta pokazuje malim poduzećima nove načine zaobići naknade Appleove trgovine aplikacijama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.