Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani iPhone 16, kako prikazuju CAD rendiri ovog nova generacije iPhonea. Ova promjena u rasporedu dugmića pruža korisnicima lakši pristup funkcionalnosti za snimanje fotografija i video zapisa. Osim toga, primjećuje se i vertikalna postavka kamere umjesto uobičajene dijagonalne. Pored Capture dugmeta, tu će biti i Action dugme koje će zamijeniti Mute prekidač na iPhone 16. Ova nova serija iPhonea se očekuje da će biti dostupna na tržištu u drugoj polovini 2024. godine, a obuhvaćat će pet modela: iPhone 16 SE, iPhone 16 Plus SE, iPhone 16, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Osnovni modeli iPhone 16 će biti opremljeni A18 Bionic čipom, baziranim na TSMC-ovom naprednom 3nm procesu, čime će pružiti poboljšane performanse i efikasnost.

Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani iPhone 16.

Redizajn kamere

Redizajn kamere je jedna od najnovijih promjena koje se očekuju na iPhone 16 seriji. Prema iPhone 16 CAD renderima, može se vidjeti da je došlo do značajnih promjena u izgledu kamere.

Vertikalna postavka kamere

Umjesto tradicionalne dijagonalne postavke kamere na stražnjoj strani telefona, iPhone 16 će imati vertikalnu postavku kamere. Ovo donosi estetsku promjenu koja je svježa i moderna. Vertikalna postavka kamere pruža simetričan i uravnoteženi izgled telefona, što će sigurno privući pažnju korisnika.

Capture dugme ispod power dugmeta

Još jedna primjetna promjena u dizajnu iPhone 16 je smještaj Capture dugmeta. Umjesto tradicionalnog smještaja na donjem dijelu zaslona ili sa strane, Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani telefona. Ova promjena omogućava lakši pristup Capture funkcionalnosti, čineći je dostupnijom i intuitivnijom za korisnike.

Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani iPhone 16.

Novi dugmići

Pored promjene u smještaju Capture dugmeta, iPhone 16 će također imati još jedno novo dugme koje će unaprijediti korisničko iskustvo.

Capture dugme

Capture dugme je jedan od ključnih elemenata telefona koji omogućava korisnicima da brzo i jednostavno zabilježe trenutak. Dizajn Capture dugmeta se mijenja na iPhone 16 seriji kako bi bio dobro integrisan u novi izgled telefona. Njegovo smještanje ispod power dugmeta donosi praktičnost i olakšava korisnicima da uhvate fotografiju ili snimaju video.

Action dugme

Jedan od najnovijih dodataka na iPhone 16 je Action dugme koje zamjenjuje Mute prekidač na prethodnim modelima. Action dugme je višefunkcionalno dugme koje omogućava korisnicima da brzo pristupe različitim akcijama i postavkama telefona. Ova promjena pruža više opcija i olakšava korištenje telefona u različitim situacijama.

Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani iPhone 16.

iPhone 16 serija

Najnoviji dodatak Apple-ovoj liniji iPhone telefona je iPhone 16 serija. Ova serija se očekuje da će biti dostupna korisnicima u drugoj polovini 2024. godine. iPhone 16 serija će sadržavati pet različitih modela, svaki sa svojim jedinstvenim karakteristikama i mogućnostima.

Pet modela uključeno

Serija će uključivati pet modela: iPhone 16 SE, iPhone 16 Plus SE, iPhone 16, iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max. Svaki od ovih modela će imati svoje specifičnosti i prilagođene opcije koje će zadovoljiti potrebe različitih korisnika.

Očekivani datum izlaska

Iako detalji su još uvijek ograničeni, očekuje se da će iPhone 16 serija biti dostupna korisnicima u drugoj polovini 2024. godine. Apple uvijek pruža inovacije i ažuriranja u svojim telefonima, stoga će iPhone 16 serija sigurno biti izvor uzbuđenja i nestrpljenja među korisnicima.

Koristit će A18 Bionic čip na 3nm procesu

Jedna od ključnih značajki iPhone 16 serije je korištenje A18 Bionic čipa. Ovaj čip, zasnovan na TSMC-ovom 3nm procesu, donosi napredne performanse i energetsku efikasnost u iPhone 16 telefone. A18 Bionic čip osigurava brz i glatki rad aplikacija, vrhunsku grafiku i poboljšanu sigurnost podataka.

U zaključku, iPhone 16 serija donosi značajne promjene u dizajnu kamere i dugmića, pružajući korisnicima unaprijeđeno iskustvo. Novi smještaj Capture dugmeta i uvođenje Action dugmeta omogućavaju lakši pristup funkcijama telefona. Očekuje se da će iPhone 16 serija biti dostupna korisnicima u drugoj polovini 2024. godine, pružajući pet različitih modela sa A18 Bionic čipom za vrhunske performanse. Ove promjene i poboljšanja svakako čine iPhone 16 seriju neodoljivom opcijom za sve ljubitelje Apple-ovih proizvoda koji žele najbolje iskustvo i inovaciju na svom mobilnom telefonu.

Capture dugme će biti smješteno ispod power dugmeta na lijevoj strani iPhone 16.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.