Apple je danas izdao ažuriranje visionOS 1.0.3 za Vision Pro headset, predstavljajući prvo ažuriranje koje je Apple pružio od lansiranja uređaja. Ovo je nadogradnja na visionOS 1.0.2, koja je objavljena prije dva tjedna. Novo ažuriranje se može instalirati otvaranjem postavki aplikacije i odlaskom na odjeljak za ažuriranje softvera. VisionOS 1.0.3 donosi mogućnost resetiranja Vision Pro headseta ako je zaboravljena lozinka postavljena na uređaju. Također uključuje neodređena ispravke grešaka. Prethodno, Vision Pro je lansiran bez mogućnosti resetiranja uređaja bez otključavanja s lozinkom, pa su korisnici koji su zaboravili svoje lozinke morali otići u Apple prodavnicu kako bi ih resetirali. S ažuriranjem, ako lozinka bude odbijena određeni broj puta, korisnici će dobiti mogućnost brisanja Vision Pro headseta. Važno je napomenuti da brisanje Vision Pro uređaja ne uklanja Aktivacijsku blokadu, tako da osoba koja ukrade headset i koristi tu mogućnost za brisanje, i dalje neće moći se prijaviti sa svojim Apple ID-em.

Apple izdaje visionOS 1.0.3 sa opcijom za resetiranje zaboravljene lozinke

Apple izdaje visionOS 1.0.3 sa opcijom za resetiranje zaboravljene lozinke

Apple izdaje visionOS 1.0.3

Apple je danas objavio ažuriranje visionOS 1.0.3 za Vision Pro slušalice, što predstavlja prvo ažuriranje koje je Apple pružio od lansiranja uređaja. Ova verzija softvera dolazi dve nedelje nakon objavljivanja verzije visionOS 1.0.2.

Opcija za resetiranje zaboravljene lozinke

Sa verzijom visionOS 1.0.3, Apple je dodao opciju za resetiranje Vision Pro slušalica ako se zaboravi lozinka postavljena na uređaju. Ovo ažuriranje također sadrži neodređene ispravke grešaka. Apple-ovi beleške o izdanju su sledeće:

Ovo ažuriranje pruža važne ispravke grešaka i dodaje opciju za resetiranje uređaja ako ste zaboravili lozinku.

Apple izdaje visionOS 1.0.3 sa opcijom za resetiranje zaboravljene lozinke

Informacije o novom ažuriranju

Ovo ažuriranje visionOS 1.0.3 pruža novo poboljšanje za Vision Pro slušalice. To omogućava korisnicima da resetuju svoje slušalice kada zaborave lozinku, bez potrebe da posete Apple radnju radi resetovanja. Ova opcija je vrlo korisna za korisnike koji su nehotice zaboravili svoju lozinku i više nemaju pristup svojim slušalicama. Osim toga, ažuriranje također sadrži niz ispravki grešaka kako bi poboljšalo ukupno iskustvo korisnika.

Instaliranje visionOS 1.0.3

Da biste instalirali ažuriranje visionOS 1.0.3, morate otvoriti aplikaciju Postavke na svojim Vision Pro slušalicama. Zatim idite na sekciju „Ažuriranje softvera“ i provjerite ima li dostupnih ažuriranja. Ako ažuriranje visionOS 1.0.3 bude dostupno, samo pratite uputstva na ekranu kako biste instalirali ažuriranje.

Apple izdaje visionOS 1.0.3 sa opcijom za resetiranje zaboravljene lozinke

Dodavanje opcije za resetiranje Vision Pro slušalica

Jedna od glavnih novih funkcija ovog ažuriranja je dodavanje opcije za resetiranje Vision Pro slušalica ako se zaboravi lozinka. Ovo je bio jedan od glavnih nedostataka koji je postojao prilikom lansiranja ovih slušalica, jer korisnici nisu mogli resetirati svoje slušalice kada zaborave lozinku. Ova nova opcija pruža korisnicima mogućnost da povrate pristup svojim slušalicama bez potrebe da posete Apple prodavnicu i provedu vreme zahtevajući resetiranje.

Poboljšanja i ispravke grešaka u ažuriranju

Pored dodavanja opcije za resetiranje zaboravljene lozinke, ažuriranje visionOS 1.0.3 također donosi i niz poboljšanja i ispravki grešaka. Apple je posvetio pažnju pouzdanosti i sigurnosti Vision Pro slušalica kako bi se poboljšalo ukupno iskustvo korisnika. Korisnici mogu očekivati bolje performanse i robusniju funkcionalnost nakon instaliranja ovog ažuriranja.

Kako resetirati uređaj kada se zaboravi lozinka

Ako ste zaboravili lozinku na svojim Vision Pro slušalicama, sada možete jednostavno resetirati uređaj uz pomoć opcije koju pruža ažuriranje visionOS 1.0.3. Kada unesete lozinku više puta i ona bude odbijena, dobit ćete opciju za brisanje slušalica. Kada odaberete tu opciju, sve postojeće informacije na uređaju bit će izbrisane i slušalice će biti vraćene na fabričke postavke. Ovo će vam omogućiti da postavite novu lozinku i ponovno koristite svoje Vision Pro slušalice bez ikakvih problema.

Erase opcija na Vision Pro slušalicama

Važno je napomenuti da brisanje Vision Pro slušalica ne uklanja Aktivacijsku blokadu. To znači da osoba koja je ukrala slušalice i koristila ovu opciju za brisanje neće moći prijaviti se sa svojim Apple ID-om. Aktivacijska blokada štiti vlasnika uređaja od neovlašćenog pristupa i otežava upotrebu ukradenih ili izgubljenih slušalica. Ova sigurnosna mera pomaže u očuvanju privatnosti korisnika i sprečava neovlašćene osobe da pristupe vašim podacima.

Istraživanje sigurnosti

Često se provode istraživanja sigurnosti kako bi se osiguralo da Vision Pro slušalice odgovaraju najvišim standardima sigurnosti. Apple neprestano sarađuje sa stručnjacima za bezbednost kako bi identifikovali moguće ranjivosti i ojačali sigurnost svojih proizvoda. Ova ažuriranja softvera, kao što je visionOS 1.0.3, pružaju poboljšanja sigurnosti koja štite korisnike od potencijalnih pretnji.

Zaključak

Ažuriranje visionOS 1.0.3 donosi značajno poboljšanje za korisnike Vision Pro slušalica – opciju za resetiranje zaboravljene lozinke. Sada korisnici mogu sami resetirati svoje slušalice bez odlaska u Apple prodavnicu. Ovo ažuriranje također pruža poboljšanja performansi i ispravke grešaka koje poboljšavaju iskustvo korisnika. Vaša sigurnost je od velike važnosti, stoga se preporučuje da redovno instalirate ažuriranja softvera kako biste uživali u najnovijim sigurnosnim funkcijama i istovremeno održali svoj uređaj zaštićenim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.