Microsoft je najavio nadogradnju Windows 11 24H2 sa novim funkcijama koje će biti objavljene u drugoj polovini ove godine. Nakon mnogo spekulacija o dolasku Windowsa 12, Microsoft je potvrdio da će Windows 11 24H2 biti sledeća zvanična velika verzija operativnog sistema. Iako tačan datum izlaska još nije otkriven, očekuje se da će to biti značajna nadogradnja sa mnogo novih AI funkcija i poboljšanja. Uz podršku za nove hardverski ubrzane neuronske procesorske jedinice (NPU), očekuje se da će Windows 11 24H2 doneti napredne mogućnosti AI konzole, poboljšanje glasa, uštedu energije i još mnogo toga.

Microsoft najavljuje Windows 11 24H2 nadogradnju sa funkcijama

Microsoft najavljuje Windows 11 24H2 nadogradnju sa funkcijama; Izlazak zakazan za drugu polovinu godine

Windows 12 neće doći ove godine

Očekuju se napredne AI mogućnosti

Microsoft najavljuje Windows 11 24H2 nadogradnju sa funkcijama; Izlazak zakazan za drugu polovinu godine

Super rezolucija u fazi testiranja

Windows 12 se već neko vrijeme šuška, a očekivalo se da će sljedeći operativni sistem biti lansiran u drugoj polovini ove godine. Međutim, Microsoft je konačno potvrdio da će Windows 11 24H2 nadogradnja biti lansirana kasnije ove godine, odbacivši sve glasine o potencijalnom izlasku Windowsa 12 tokom 2024. godine. Iako tačan datum izlaska još uvijek nije poznat, Windows 11 24H2 se očekuje kao veliko ažuriranje sa nekoliko novih AI funkcija i poboljšanja.

Microsoft je putem Windows Insider bloga prošle sedmice najavio da će Windows 11 24H2 biti sljedeće veliko ažuriranje sa funkcijama koje dolazi ove godine. „Počevši od build-a 26-xx, Windows Insiders u Canary i Dev kanalima će vidjeti ažuriranu verziju pod Postavkama > Sistem > O (i winver) za verziju 24H2. To znači da će Windows 11, verzija 24H2 biti ovogodišnje godišnje ažuriranje. Kao što je već i rečeno, Windows 11 će slijediti godišnji ciklus ažuriranja koji izlazi u drugoj polovini kalendarske godine“, izjavio je Microsoft.

Najnovija objava Microsofta kontradiktorna je prethodnim glasinama o mogućem izlasku Windowsa 12 u 2024. godini. Trenutno se još uvijek ne zna puno o Windowsu 11 24H2, ali neki izvještaji i curenja informacija sugeriraju da će AI mogućnosti biti glavni fokus sljedećeg ažuriranja. Funkcije koje su se spekulisale za Windows 12 mogu biti puštene pod Windows 11 24H2. Očekuje se da će ovo ažuriranje iskoristiti nove hardverski ubrzane Neural Processing Units (NPU) na novim računarima. Moguće je uključivanje nove Sudo naredbe, poboljšanje glasa i ušteda energije.

Windows 11 24H2 također će uključivati napredni Copilot. Microsoft planira ponuditi svoju tehnologiju Super rezolucije unutar ažuriranja Windowsa 11 24H2 kako bi poboljšao performanse igara. AI će se koristiti za poboljšanje detalja i performansi podržanih igara.

Microsoft planira godišnja ažuriranja za Windows 11 i prelazi na ciklus ažuriranja koji se izdaju u drugoj polovini svake godine. Ovo predstavlja promjenu u odnosu na manje Moments ažuriranja koja su ranije bila dostupna za operativni sistem.

Windows 11 je trenutno dostupan na preko 400 miliona uređaja, a očekuje se da će do kraja godine dostići 500 miliona uređaja. Microsoft nastavlja s rastom broja uređaja koji koriste Windows 11.

Kada je u pitanju Windows 11 24H2, očekivanja su visoka, ali još uvijek postoji mnogo nepoznanica o funkcijama koje će biti uključene u ovo ažuriranje. Spekulacije o AI mogućnostima i drugim poboljšanjima i dalje traju, ali detalji će biti otkriveni tokom izlaska samog ažuriranja.

Ukratko, Microsoft je najavio da će Windows 11 24H2 biti sljedeća službena glavna verzija Windowsa koja će biti lansirana kasnije ove godine. Windows 12 neće biti lansiran u 2024. godini. Očekuje se da će Windows 11 24H2 donijeti napredne AI funkcije i poboljšanja. Također će koristiti nove hardverski ubrzane Neural Processing Units (NPUs) i uključiti novi Copilot i Super rezoluciju za poboljšanje performansi igara. Microsoft planira godišnja ažuriranja za Windows 11 i očekuje se rast broja uređaja koji koriste ovaj operativni sistem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.