WhatsApp je nedavno ažurirao svoju aplikaciju sa novim dugmićima koji su postepeno dostupni. Dugmići se nalaze na različitim mjestima u aplikaciji, uključujući i karticu ‘Razgovori’. Ovi novi dugmići obavljaju iste funkcije kao i stari, ali su ažurirani da bi ponudili bolje korisničko iskustvo. Osim toga, WhatsApp je također dostupan za Mac sa svježim ažuriranjima u avgustu 2023. godine. Kompanija radi na poboljšanju korisničkog interfejsa sa novim bojama, dugmićima i opcijama filtera kako bi osigurala da korisnici imaju najnovije i najbolje mogućnosti pri korištenju ove popularne aplikacije za razmjenu poruka.

WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

WhatsApp je nedavno obavio ažuriranje svog interfejsa sa uvođenjem novih dugmića. Ova nadogradnja donosi poboljšanja i olakšava korištenje aplikacije. U ovom članku ćemo detaljnije analizirati nove dugmiće i njihovu funkcionalnost.

Novi dugmići dostupni u ažuriranju

Novi dugmići su jedna od ključnih promjena koje je WhatsApp uveo sa najnovijom nadogradnjom. Oni služe za jednostavniju navigaciju i omogućavaju korisnicima brzi pristup različitim funkcijama aplikacije. Ovi dugmići su elegantno dizajnirani i lako uočljivi na ekranu.

Postupno uvođenje novih dugmića

Kako bi obezbijedio kvalitetno iskustvo korisnicima, WhatsApp je odlučio postupno uvođenje novih dugmića. To znači da novi dugmići neće odmah biti dostupni svim korisnicima, već će se njihovo uvođenje odvijati postepeno tokom vremena. Na taj način će se osigurati da nema tehničkih problema i da korisnici imaju vremena da se naviknu na nove promjene.

Novi dugmići na kartici ‘Čavrljanje’

Jedno od mjesta gdje su novi dugmići vidljivi je kartica ‘Čavrljanje’. Ovi dugmići se nalaze na dnu ekrana i omogućavaju korisnicima brzi pristup različitim funkcionalnostima čavrljanja. Na primjer, tu su dugmići za slanje poruka, dijeljenje sadržaja i pristup različitim opcijama. Ovi dugmići su dizajnirani tako da budu intuitivni za korištenje i prilagođeni potrebama korisnika.

Funkcionalnost novih dugmića identična kao i starih

Iako su novi dugmići lijepo oblikovani, njihova funkcija je identična kao i kod starih dugmića. To znači da neće biti potrebno naučiti nove funkcionalnosti ili prilagođavati se novom načinu rada. WhatsApp je zadržao iste funkcionalnosti, samo ih je pojednostavio i učinio pristupačnijim uz pomoć novih dugmića.

WhatsApp dostupan i za Mac sa ažuriranjem u augustu 2023.

WhatsApp je također objavio da će biti dostupan i za kompjutere bazirane na Mac operativnom sistemu. Ova nova verzija će omogućiti korisnicima da koriste aplikaciju na svojim računarima i vrše chatovanje bez upotrebe mobilnog telefona. Očekuje se da će ovo ažuriranje biti dostupno u augustu 2023. godine i mnogi korisnici s nestrpljenjem čekaju ovu mogućnost.

Ažuriranje interfejsa WhatsAppa sa novim bojama, dugmićima i opcijama za filtriranje

Pored novih dugmića, WhatsApp planira i ažuriranje svog interfejsa sa novim bojama, dugmićima i opcijama za filtriranje. Ovo ažuriranje će donijeti osvježen izgled aplikacije i poboljšati korisničko iskustvo. Pojedine opcije i funkcionalnosti će biti reorganizirane kako bi bile lakše dostupne i jednostavnije za korištenje.

Novi dugmići dostupni u ažuriranju

WhatsApp je nedavno obavijestio svoje korisnike o novim dugmićima u aplikaciji. Ovi dugmići su dio najnovijeg ažuriranja i namijenjeni su za jednostavniju navigaciju kroz različite dijelove aplikacije. Oni su veoma vidljivi i lako dostupni korisnicima.

Obavještenje o novim dugmićima u WhatsAppu

WhatsApp je putem svog zvaničnog bloga obavijestio svoje korisnike o novim dugmićima u aplikaciji. Ovaj blog post je detaljno objasnio svrhu i funkciju novih dugmića, kao i način na koji će oni olakšati korištenje aplikacije.

Dugmići za jednostavniju navigaciju

Glavni cilj novih dugmića je olakšati navigaciju kroz različite dijelove aplikacije. Ovi dugmići su smješteni na određenim mjestima kako bi dali korisnicima brzi pristup čestim funkcijama ili opcijama. Na primjer, dugme za slanje poruka je smješteno na dnu ekrana kako bi korisnicima omogućilo brzi pristup chatu.

Dodavanje novih funkcija sa dugmićima

Nove funkcionalnosti su također dodane sa novim dugmićima. Na primjer, dugme za dijeljenje sadržaja omogućava korisnicima da jednostavno podijele fotografije, video zapise ili dokumente sa drugima. Ovo je samo jedan primjer kako novi dugmići donose više funkcionalnosti i olakšavaju korištenje aplikacije.

WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

Postupno uvođenje novih dugmića

Kako bi osigurao najbolje iskustvo korisnicima, WhatsApp je odlučio postupno uvođenje novih dugmića. Ovo znači da novi dugmići neće biti odmah dostupni svima, već će se njihovo uvođenje odvijati u etapama. Na taj način se omogućava testiranje i rješavanje eventualnih problema prije nego što novi dugmići budu dostupni svim korisnicima.

Planiran raspored uvođenja novih dugmića

WhatsApp je objavio raspored uvođenja novih dugmića koji će biti dostupan za svaku zemlju. Ovaj raspored je osmišljen kako bi se osigurala ravnomjerna distribucija novih dugmića i kako bi se minimizirale tehničke poteškoće prilikom uvođenja.

Kome su već dostupni novi dugmići

WhatsApp je odlučio da odabrane korisnike uključi u ranu fazu testiranja novih dugmića. Ovi korisnici će biti u mogućnosti da isprobaju nove funkcionalnosti i pruže povratne informacije koje će pomoći u daljem poboljšanju. Ova selektivna dostupnost novih dugmića omogućava WhatsApp-u da prikupi važne informacije prije nego što budu dostupni za sve korisnike.

Vremenski okvir za dostupnost novih dugmića

Tačan vremenski okvir za dostupnost novih dugmića varira od zemlje do zemlje. Međutim, WhatsApp je obećao da će novi dugmići biti dostupni za sve korisnike u roku od nekoliko sedmica. Korisnici mogu očekivati da će novi dugmići biti postepeno dostupni i da će biti obaviješteni kada ih mogu koristiti.

Novi dugmići na kartici ‘Čavrljanje’

Jedan od dijelova aplikacije gdje su novi dugmići vidljivi je kartica ‘Čavrljanje’. Ovi dugmići su dizajnirani da omoguće korisnicima jednostavan pristup različitim funkcijama čavrljanje.

Promjene na kartici ‘Čavrljanje’

Sa novim ažuriranjem, kartica ‘Čavrljanje’ je doživjela promjene. Nove ikone su dodane kako bi olakšale pristup raznim funkcijama i opcijama. Na primjer, postoje dugmići za slanje poruka, dijeljenje sadržaja i pristup postavkama.

Kako koristiti nove dugmiće za chat

Korištenje novih dugmića za chat je veoma jednostavno. Kada otvorite karticu ‘Čavrljanje’, odmah ćete primijetiti nove dugmiće na dnu ekrana. Možete jednostavno dodirnuti odgovarajući dugme da biste obavili željenu radnju. Na primjer, ako želite poslati poruku, samo dodirnite ikonu za slanje poruke, unesite tekst i pritisnite „Send“.

Priprema za promjene na kartici

Kako bi se korisnici pripremili za promjene na kartici „Čavrljanje“, WhatsApp je pružio detaljne upute i video tutorijale. Ovi resursi će korisnicima pomoći da se brže i lakše prilagode novim promjenama i iskoriste sve prednosti novih dugmića.

WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

Funkcionalnost novih dugmića identična kao i starih

Iako su novi dugmići elegantno oblikovani, njihova funkcionalnost je identična kao i kod starih dugmića. Ovo znači da korisnici neće morati učiti nove funkcije ili prilagođavati se novom načinu rada. WhatsApp je pažljivo zadržao iste funkcionalnosti, samo ih je pojednostavio i učinio pristupačnijim uz pomoć novih dugmića.

Pregled funkcionalnosti novih dugmića

Novi dugmići omogućavaju korisnicima da brzo pristupe različitim funkcionalnostima aplikacije. Na primjer, novi dugmići za slanje poruka omogućavaju korisnicima da jednostavno komuniciraju sa svojim kontaktima. Dugmići za dijeljenje sadržaja olakšavaju dijeljenje slika, video zapisa i dokumenata, dok dugmići za postavke omogućavaju korisnicima da prilagode aplikaciju prema vlastitim preferencijama.

Kakva je promjena u korisničkom iskustvu

Nova ažuriranja dugmića kroz WhatsApp neće dramatično utjecati na korisničko iskustvo. Funkcionalnost ostaje ista, samo s poboljšanim i intuitivnijim dizajnom. Korisnici koji su već koristili starije verzije aplikacije neće morati trošiti vrijeme na učenje novih načina navigacije i korištenja aplikacije.

Šta to znači za postojeće korisnike

Za postojeće korisnike, novi dugmići će donijeti poboljšano iskustvo korištenja WhatsAppa. Oni će imati pristup novim funkcijama i opcijama koje će im omogućiti da efikasnije komuniciraju sa svojim kontaktima. Također, novi dugmići će biti lako dostupni i vidljivi na ekranu, što će olakšati navigaciju kroz aplikaciju.

WhatsApp dostupan i za Mac sa ažuriranjem u augustu 2023.

WhatsApp je najavio da će biti dostupan i za računare bazirane na Mac operativnom sistemu. Ovo je velika vijest za korisnike Mac računara koji žele koristiti WhatsApp na svojim računarima i vršiti chetovanje bez upotrebe mobilnog telefona.

Najnovije ažuriranje WhatsAppa za Mac

Nakon najnovijeg ažuriranja, WhatsApp će biti dostupan i za Mac računare. Ovo će omogućiti korisnicima da koriste istu aplikaciju na više uređaja i uživaju u svim funkcionalnostima WhatsAppa na svojim računarima. Očekuje se da će ovo ažuriranje biti dostupno u augustu 2023. godine.

Kako preuzeti WhatsApp za Mac

Preuzimanje WhatsAppa za Mac će biti veoma jednostavno. Korisnici će moći preuzeti aplikaciju sa zvanične WhatsApp web stranice ili putem Mac App Store-a. Nakon što preuzmu aplikaciju, korisnici će se moći prijaviti na svoj WhatsApp račun i koristiti sve funkcije aplikacije na svojim računarima.

Nove mogućnosti na Mac verziji

Na Mac verziji WhatsAppa će biti dostupne sve iste funkcionalnosti kao i na mobilnoj verziji. Korisnici će moći slati i primati poruke, dijeliti sadržaj, pristupati grupnim četovima i vršiti i druge funkcije koje već poznaju sa mobilne verzije. Ovo će omogućiti korisnicima da lako prebacuju između različitih uređaja kako bi bili uvijek povezani sa svojim kontaktima.

WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

Ažuriranje interfejsa WhatsAppa sa novim bojama, dugmićima i opcijama za filtriranje

WhatsApp je najavio nadogradnju svog interfejsa sa novim bojama, dugmićima i opcijama za filtriranje. Ova promjena će donijeti osvježen izgled i poboljšati korisničko iskustvo.

Redizajn interfejsa WhatsAppa

WhatsApp će dobiti potpuno novo osvježen izgled sa ažuriranjem interfejsa. Očekuje se da će interfejs dobiti moderniji i privlačniji dizajn, sa novim bojama i ikonama. Ovi vizuelni elementi će unijeti novu energiju u aplikaciju i pomoći korisnicima da se osjećaju više angažovano prilikom korištenja aplikacije.

Kako koristiti nove boje i dugmiće

Korištenje novih boja i dugmića će biti veoma jednostavno. Nakon ažuriranja aplikacije, korisnici će primijetiti novi vizuelni izgled i nove boje na raznim dijelovima aplikacije. Dugmići će biti jasno označeni i lako uočljivi, omogućavajući korisnicima da jednostavno pristupe raznim funkcijama. Ovo će poboljšati korisničko iskustvo i omogućiti bržu navigaciju kroz aplikaciju.

Filter opcije za organizaciju poruka

Jedna od najznačajnijih promjena sa ažuriranjem interfejsa je dodavanje filter opcija za organizaciju poruka. Ove opcije će omogućiti korisnicima da lako pronalaze određene poruke ili razgovore na osnovu različitih kriterija. Na primjer, korisnici će moći filtrirati poruke po datumu, pošiljaocu ili ključnim riječima. Ovo će biti veoma korisno za korisnike koji žele brzo pronaći određenu poruku ili razgovor.

Uz nadogradnju interfejsa sa novim bojama, dugmićima i opcijama za filtriranje, WhatsApp nastoji poboljšati korisničko iskustvo i pružiti korisnicima još bolje alate za komunikaciju. To su samo neke od promjena koje možemo očekivati u najnovijem ažuriranju aplikacije. Korisnici mogu biti sigurni da će WhatsApp nastaviti raditi na unapređenju i inovacijama kako bi i dalje pružao vrhunsko iskustvo.

1 thoughts on “WhatsApp ažurirao aplikaciju sa novim dugmićima

  1. Pingback: Kako uređivati i slati oštre videozapise putem WhatsApp-a na Android telefonima - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.