U iOS 17.2 su predstavljene nove korisne funkcije koje će unaprijediti vaše svakodnevno korištenje uređaja. Jedna od tih funkcija je Dagboek aplikacija, koja vam omogućava praćenje dnevnih misli, aktivnosti i ciljeva. Pomoću AI (strojnog učenja), aplikacija će vam pomoći pronaći teme o kojima možete pisati, a predlozi će biti zasnovani na vašem ponašanju na iPhoneu. Možete odabrati koje podatke aplikacija koristi za predloge, a vaši podaci će biti sigurni zahvaljujući end-to-end enkripciji. Pored toga, iOS 17.2 će donijeti i druge nove funkcionalnosti, kao što su widgeti i mogućnost zajedničkog stvaranja playlista na Apple Music-u. Trenutno je u beta verziji i uskoro će biti dostupan svima.

U iOS 17.2 nove korisne funkcije za svakodnevno korištenje

Dagboek aplikacija

Dagboek aplikacija je jedna od novih funkcija koje će biti implementirane u iOS 17.2. Ova aplikacija je osmišljena kako bi korisnicima omogućila praćenje njihovih dnevnih misli, aktivnosti i ciljeva na jednom mjestu. Ova aplikacija će vam pomoći da organizujete svoje misli i pratite napredak u ostvarivanju vaših ciljeva.

Praćenje dnevnih misli

Dagboek aplikacija će vam omogućiti da zapišete svoje dnevne misli i osjećanja. Možete ih organizovati po datumu ili temi kako biste lakše pronašli informacije koje tražite. Također ćete imati mogućnost dodavanja fotografija i drugih medija kako biste dodatno poboljšali zapis vaših dnevnih misli.

Praćenje aktivnosti

Aplikacija će vam omogućiti praćenje vaših svakodnevnih aktivnosti. Možete unijeti svoje planirane obaveze, kao i pratiti svoje postignuće na polju fizičke aktivnosti. Na taj način ćete imati uvid u to koliko ste uspješni u ostvarivanju vaših ciljeva i koliko vremena provodite u određenim aktivnostima.

Praćenje ciljeva

Dagboek aplikacija će vam pomoći da postavite ciljeve i pratite svoj napredak u njihovom ostvarivanju. Možete unijeti svoje ciljeve za različite oblasti života, kao što su zdravlje, posao, obrazovanje, ili bilo šta drugo što želite postići. Aplikacija će vam prikazati statistiku i napredak u ostvarivanju svakog cilja kako biste lakše pratili svoj napredak.

Korištenje AI

Jedna od ključnih karakteristika Dagboek aplikacije je korištenje AI (Artificial Intelligence) tehnologije kako bi vam pomogla u svakodnevnom životu.

Generisanje tema za pisanje

AI će analizirati vaše prethodne zapise i pomoći vam da generišete nove teme za pisanje. Na osnovu vašeg stila pisanja i interesovanja, aplikacija će vam predložiti teme o kojima možete pisati. To će vam olakšati pronalaženje inspiracije i poboljšati vašu produktivnost u pisanju.

Predlozi bazirani na ponašanju na iPhoneu

Dagboek aplikacija također koristi podatke o vašem ponašanju na iPhoneu kako bi vam dala personalizovane predloge. Aplikacija će analizirati vašu upotrebu aplikacija, kontakt liste i druge podatke kako bi vam prikazala relevantne informacije i predloge. Na primjer, ako često provodite vrijeme na određenim web stranicama ili aplikacijama, aplikacija će vam predložiti pisanje o tim temama.

Odabir podataka za predloge

Vaša privatnost je od ključne važnosti, stoga imate potpunu kontrolu nad tim kojim podacima aplikacija pristupa. Možete odabrati koje vrste podataka želite da aplikacija koristi za generisanje predloga. Ako ne želite da aplikacija pristupi određenim podacima, jednostavno možete ograničiti pristup ili potpuno isključiti određene podatke.

Sigurnost podataka

Sigurnost vaših podataka je od velike važnosti, posebno kada koristite aplikaciju za praćenje vaših ličnih misli i aktivnosti. Upravo zbog toga, Dagboek aplikacija koristi end-to-end enkripciju kako bi osigurala da su vaši podaci potpuno zaštićeni.

End-to-end enkripcija

End-to-end enkripcija podrazumijeva da su vaši podaci enkriptovani tokom prijenosa i spremanja. To znači da samo vi imate pristup svojim podacima i da su oni zaštićeni od neovlaštenog pristupa. Vaši zapisi, aktivnosti i ciljevi su samo vaši, i samo vi imate kontrolu nad tim ko može pristupiti tim informacijama.

Zaštita privatnosti korisnika

Dagboek aplikacija također pridaje veliku pažnju vašoj privatnosti. Vaši podaci neće biti dijeljeni sa bilo kojom trećom stranom bez vašeg pristanka. Aplikacija ne koristi vaše podatke u marketinške svrhe niti za bilo koje druge svrhe osim praćenja vaših dnevnih misli, aktivnosti i ciljeva.

Novi widgeti

iOS 17.2 također donosi nove widgete koji će vam omogućiti brz pristup bitnim informacijama direktno sa početnog ekrana.

Pregled vremenske prognoze

Novi widget za vremensku prognozu će vam omogućiti da brzo provjerite trenutne vremenske uslove i sedmodnevnu prognozu direktno sa početnog ekrana. Na taj način ćete uvijek biti informisani o tome kakvo će vrijeme biti i da li trebate ponijeti kišobran ili kapu.

Brzo pristupanje omiljenim kontaktima

Drugi novi widget će vam omogućiti da brzo pristupite svojim omiljenim kontaktima direktno sa početnog ekrana. Možete dodati kontakte sa kojima najčešće komunicirate i jednostavno pristupiti njihovim brojevima telefona ili adresama e-pošte sa samo jednim dodirom.

Prilagođavanje widgeta

Svi widgeti u iOS 17.2 su prilagodljivi i možete ih organizovati prema vašim preferencijama. Možete promijeniti veličinu, poziciju i raspored widgeta kako bi odgovarali vašim potrebama i stilu. Na taj način možete personalizovati svoj početni ekran i brzo pristupiti informacijama koje su vam najvažnije.

U iOS 17.2 nove korisne funkcije za svakodnevno korištenje

Zajedničko stvaranje playlista

iOS 17.2 donosi i mogućnost zajedničkog stvaranja playlista na Apple Music-u. Ova nova funkcija će vam omogućiti da dijelite svoje omiljene pjesme sa prijateljima i zajedno kreirate playliste.

Novi način kreiranja playlista na Apple Music-u

Sada možete zajedno sa prijateljima kreirati zajedničke playliste na Apple Music-u. Možete dodavati svoje omiljene pjesme u playlistu i pozvati druge korisnike da dodaju svoje pjesme. Na taj način možete zajedno kreirati playliste za određene prilike ili jednostavno dijeliti muzičke ukuse sa prijateljima.

Dijeljenje playlista sa prijateljima

Kada kreirate playlistu, možete je jednostavno podijeliti sa prijateljima putem poruka ili društvenih mreža. Vaši prijatelji će moći da je preslušaju i dodaju svoje pjesme. Na taj način možete podeliti muziku koju volite sa drugima i otkriti nove pjesme preko playlista vaših prijatelja.

Sinhronizacija playlista među korisnicima

Kada kreirate playlistu sa prijateljima, ona će biti sinhronizovana na svim uređajima svih korisnika. To znači da ćete moći preslušati playlistu sa bilo kojeg uređaja i vidjeti sve promjene koje su napravili drugi korisnici. Sinhronizacija playlista omogućava vam da uvijek imate pristup recentnim i ažuriranim listama pjesama na svim uređajima.

Unaprijeđenja u Notifikacijama

iOS 17.2 donosi i unaprijeđenja u oblasti notifikacija koja će vam omogućiti da bolje organizujete i upravljate vašim obavijestima.

Grupisanje notifikacija po aplikacijama

Da biste lakše pratili i organizovali svoje obavijesti, iOS 17.2 će grupisati notifikacije po aplikacijama. To znači da će sve obavijesti od iste aplikacije biti grupisane zajedno, što će vam omogućiti da brzo pregledate i upravljate sa većim brojem poruka.

Mogućnost arhiviranja notifikacija

Ako vam je potrebno da uklonite obavijesti sa ekrana, ali ih ne želite trajno izbrisati, iOS 17.2 će vam omogućiti da arhivirate notifikacije. Arhiviranje notifikacija će ih premjestiti u poseban prostor za arhivu gdje ćete moći pregledati i vratiti se na te obavijesti kasnije. Ovo je posebno korisno za one koji žele održavati uredan ekran obavijesti.

Novi stil prikaza notifikacija

iOS 17.2 će također donijeti novi stil prikaza notifikacija koji će biti moderniji i sveobuhvatniji. Novi stil će vam omogućiti da bolje pregledate i interagujete sa notifikacijama. Na primjer, moći ćete brže pregledavati prethodne poruke ili pauzirati muziku direktno iz notifikacije. Ovi novi stilovi će vam pomoći da brže i efikasnije upravljate svojim obavijestima.

U iOS 17.2 nove korisne funkcije za svakodnevno korištenje

Funkcije za kameru

iOS 17.2 također donosi unaprijeđenja u oblasti fotografije i video zapisa, kako bi vam pomogao da napravite još bolje slike i snimke.

Novi filteri za fotografije

Nove filtere za fotografije će vam omogućiti da dodate poseban izgled i atmosferu vašim slikama. Moći ćete odabrati između različitih filtera kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašem stilu i namjeri fotografiranja.

Mogućnost automatskog stabilizovanja video zapisa

Aplikacija Kamera u iOS 17.2 će imati mogućnost automatskog stabilizovanja video zapisa. Ovo će vam pomoći da snimate stabilne i glatke video zapise čak i kada se krećete ili držite telefon u ruci. Automatsko stabilizovanje video zapisa će eliminisati neželjeno pomicanje kamere i rezultirati profesionalnijim video sadržajem.

Unaprijeđenja u aplikaciji Fotoaparat

Aplikacija Fotoaparat također će imati unaprijeđenja u iOS 17.2. Poboljšanja u performansama, brzini i kvalitetu slike će vam omogućiti da napravite još bolje fotografije. Aplikacija će imati brži autofokus, poboljšanu reprodukciju boja i smanjenu šum u slikama.

Unaprijeđenja u Mapama

Unaprijeđenja u oblasti Mapa će vam omogućiti bolje iskustvo prilikom korištenja navigacije i traženja lokacija.

Novi prikaz trodimenzionalnih mapa

Novi prikaz trodimenzionalnih mapa će vam omogućiti da bolje razumijete prostornu orijentaciju i orijentaciju oko sebe. Moći ćete vidjeti zgrade, brda i druge karakteristike u realističnom 3D prikazu. Ovo će vam pomoći da dobijete bolji uvid u okruženje i budete sigurniji u kretanju.

Povećana preciznost lokalizacija

Preciznost lokalizacija će također biti poboljšana u iOS 17.2. Mapa će vam precizno prikazati vašu trenutnu lokaciju i navigirati vas do tačne destinacije. Ovo je posebno korisno kada se koristite navigacijom ili tražite lokacije u nepoznatom gradu.

Dodatne informacije o objektima

Dodatne informacije o objektima će biti dostupne u novoj verziji Mapa. Na primjer, možete dobiti informacije o radnom vremenu restorana, ocjenama i recenzijama hotela ili važnim znamenitostima u blizini. Ove informacije će vam pomoći da donesete informisane odluke i bolje iskoristite svoje vrijeme prilikom istraživanja novih mjesta.

U iOS 17.2 nove korisne funkcije za svakodnevno korištenje

Bolja integracija sa iCloud-om

iOS 17.2 donosi i bolju integraciju sa iCloud-om kako bi vam pomogao da upravljate i sinhronizujete vaše podatke na svim uređajima.

Automatska sinhronizacija podataka

Vaši podaci će biti automatski sinhronizovani između svih vaših uređaja koji koriste isti iCloud nalog. Na primjer, ako napravite promjene u kalendaru na svom iPhoneu, one će automatski biti ažurirane i vidljive na vašem iPadu ili Mac računaru. Ovo će vam omogućiti da uvijek imate pristup ažuriranim informacijama na svim uređajima.

Lakše dijeljenje datoteka

iOS 17.2 će vam olakšati dijeljenje datoteka sa drugim iCloud korisnicima. Možete jednostavno dijeliti dokumente, fotografije, video zapise i druge vrste datoteka sa drugima putem iCloud Drive ili aplikacija koje podržavaju dijeljenje putem iCloud-a. Ovo će vam omogućiti da brzo i efikasno komunicirate i dijelite sadržaj sa svojim kolegama, prijateljima i porodicom.

Dodatne mogućnosti sigurnosnih kopija

Sigurnosne kopije vašeg uređaja će biti bolje organizovane i imaćete dodatne mogućnosti za upravljanje njima u iOS 17.2. Moći ćete pristupiti sigurnosnim kopijama sa bilo kojeg uređaja putem iCloud-a i obnoviti vaše podatke na istom ili drugom uređaju. Ovo je korisno u slučaju gubitka ili zamjene uređaja, jer ćete moći vratiti sve svoje podatke i postavke.

Unaprijeđenja baterije

Kvalitet baterije je važan faktor u svakodnevnom korištenju pametnih telefona. iOS 17.2 donosi unaprijeđenja u oblasti baterije kako bi produžio njen vijek trajanja i optimizovao potrošnju energije.

Optimizacija potrošnje energije

iOS 17.2 će se pobrinuti da vaša baterija duže traje. Ovo će biti postignuto kroz optimizaciju potrošnje energije aplikacija i sistema. Aplikacije će biti pažljivo praćene kako bi se utvrdilo koje koriste najviše energije i na koji način se može smanjiti njihova upotreba baterije.

Poboljšana kontrola nad aplikacijama

iOS 17.2 će vam pružiti još veću kontrolu nad aplikacijama u pogledu potrošnje baterije. Moći ćete postaviti zabrane ili ograničenja za aplikacije koje najviše troše bateriju, kako bi produžili vijek trajanja vaše baterije.

Detaljniji pregled potrošnje baterije

Nova verzija operativnog sistema će takođe pružiti detaljan pregled potrošnje baterije. Moći ćete vidjeti koje aplikacije koriste najviše energije i na koji način to utječe na trajanje vaše baterije. Ovo će vam pomoći da identifikujete aplikacije koje trebate optimizovati ili zamijeniti kako bi vam baterija duže trajala.

U zaključku, iOS 17.2 će donijeti mnoge korisne funkcije koje će unaprijediti vaše svakodnevno korištenje iPhone uređaja. Dagboek aplikacija će vam pomoći da pratite i organizujete svoje dnevne misli, aktivnosti i ciljeve. Korištenje AI će vam omogućiti da generišete nove teme za pisanje i dobijate personalizovane predloge zasnovane na vašem ponašanju. Sigurnost podataka je obezbijeđena kroz end-to-end enkripciju i zaštitu privatnosti korisnika. Novi widgeti će vam omogućiti brz pristup vremenskoj prognozi i omiljenim kontaktima, dok će novi način kreiranja playlista na Apple Music-u promijeniti način na koji dijelite muziku sa prijateljima. Unaprijeđenja u notifikacijama, funkcijama kamere, Mapama, integraciji sa iCloud-om i bateriji će poboljšati vaše iskustvo korištenja iPhone uređaja. Sa svim ovim funkcijama, iOS 17.2 će biti neizostavna nadogradnja za sve korisnike.

U iOS 17.2 nove korisne funkcije za svakodnevno korištenje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.