Siri, voć virtuelni asistent koji je dostupan na iOS uređajima, dobija veliku nadogradnju u verziji 18. Kompanija Apple trenutno ulaže značajna sredstva u razvoj jezičkih modela kako bi unaprijedila sposobnosti Sirija. Uz novu nadogradnju, Siri će imati slične funkcije kao aplikacija „Opdrachten“. Jedna od najzanimljivijih mogućnosti je ta da Siri će moći napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF format, sve to u jednoj jedinoj akciji. Ova funkcija će biti dostupna tek u verziji iOS 18, koja će biti lansirana za godinu dana, dok ćemo uskoro dobiti verziju iOS 17 bez ovog ažuriranja za Sirija.

Već smo napravili članak o svim novim bojama iPhone 15. Pročitajte ga ovdje

Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

Siri u iOS 18

Ažuriranje za Siri

Siri, Apple-ov digitalni asistent, doživljava veliko ažuriranje u nadolazećem iOS 18. Ovo ažuriranje je rezultat intenzivnog ulaganja Apple-a u taalmodele kako bi se poboljšala inteligencija asistenta. Korisnici mogu očekivati da će Siri dobiti neke funkcionalnosti slične aplikaciji Opdrachten.

Apple-ovo ulaganje u taalmodellen

Apple je nedavno uložio značajna sredstva u razvoj taalmodela kako bi unaprijedio mogućnosti Siri-ja. Taalmodeli su sofisticirani algoritmi koji pomažu asistentu u razumijevanju i obradi prirodnog jezika. Ova investicija ima za cilj stvaranje inteligentnijeg i intuitivnijeg Siri-ja koji će biti u stanju bolje prepoznati i odgovoriti na zahtjeve korisnika.

Funkcionalnosti slične aplikaciji Opdrachten

Jedna od najznačajnijih novih funkcionalnosti Siri-ja u iOS 18 je mogućnost fotografisanja i pretvaranja fotografija u GIF-ove. Korisnici će biti u mogućnosti napraviti fotografiju koristeći Siri, a zatim je trenutno pretvoriti u GIF sa samo jednom akcijom. Ovo će omogućiti korisnicima jednostavnije dijeljenje fotografija na društvenim mrežama.

Fotografisanje i pretvaranje u GIF

Nova funkcionalnost u Siri

Nova funkcionalnost koja se dodaje u Siri u iOS 18 je mogućnost fotografisanja i pretvaranja fotografija u GIF-ove. Ovo je korisno za korisnike koji često koriste svoje iPhone uređaje za slikanje i dijeljenje multimedijskog sadržaja.

Primjena u jednoj radnji

Najveća prednost ove nove funkcionalnosti je mogućnost izvršavanja fotografisanja i pretvaranja u GIF u samo jednoj radnji. Korisnici sada mogu jednostavno aktivirati Siri i reći joj da žele da se napravi fotografija. Zatim, Siri će automatski pretvoriti tu fotografiju u GIF, bez potrebe za dodatnim koracima ili aplikacijama.

Približavanje lansiranju iOS 18

Iako je iOS 18 planiran za lansiranje tek za godinu dana, najave o novoj funkcionalnosti Siri-ja već su izazvale uzbuđenje među korisnicima. Mnogi se raduju mogućnosti fotografisanja i pretvaranja fotografija u GIF-ove koristeći samo jednu akciju. Ovo će zasigurno povećati praktičnost i zabavu pri korištenju iPhone uređaja.

Sve informacije o Apple telefoni prikupljene na jednoj stranici. Sve Apple informacije možete pronaći na mobtelefoni.rs.

Povećanje sposobnosti Siri

Siri kao inteligentni asistent

Siri je postao sinonim za digitalne asistente i korisnici su navikli oslanjati se na njega u mnogim situacijama. Uvođenje novih funkcionalnosti poboljšava sposobnosti Siri-ja i čini ga još korisnijim alatom koji olakšava svakodnevni život.

Izvršavanje više zadataka

Nova funkcionalnost fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove samo je jedan primjer toga kako Siri može izvršiti više zadataka istovremeno. Siri nastoji poboljšati korisničko iskustvo nudeći brže i efikasnije načine za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Ušteda vremena korisnika

Glavna prednost novih sposobnosti Siri-ja je ušteda vremena korisnika. Sposobnost da se napravi fotografija i pretvori u GIF sa samo jednim korakom značajno smanjuje vrijeme i napor potreban za takvu radnju. Ovo će korisnicima omogućiti da brže i efikasnije dijele svoje trenutke sa drugima.

iOS 18 i njegove promjene

Lansiranje za godinu dana

Iako je iOS 17, sa Siri-om bez ažuriranja, u bliskoj budućnosti, korisnici već gledaju prema iOS 18. Očekuje se da će ovo ažuriranje donijeti mnoge nove promjene i poboljšanja, uključujući i ažurirani Siri sa naprednim funkcionalnostima.

Nedostatak Siri ažuriranja u iOS 17

Korisnici su izražavali razočaranje zbog nedostatka ažuriranja Siri-ja u iOS 17, ali mogu biti sigurni da će iOS 18 donijeti značajne promjene. Apple je svjestan želja korisnika i radi na stvaranju boljeg Siri-ja koji će zadovoljiti njihove potrebe.

Očekivanja korisnika

Korisnici očekuju mnogo od Siri-ja u iOS 18. Novi taalmodeli i dodatne funkcionalnosti daju nadu da će Siri postati još moćniji i pametniji. Korisnici se nadaju da će moći iskoristiti novu funkcionalnost fotografisanja i pretvaranja fotografije u GIF-ove u svakodnevnom životu, te poboljšati svoje korisničko iskustvo s digitalnim asistentom.

Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

Fotografisanje sa Sirijem

Jednostavan način za pravljenje fotografija

Siri omogućava korisnicima da jednostavno naprave fotografiju koristeći samo glasovnu naredbu. Umjesto da koriste fizički dodirivanje ekrana da bi aktivirali kameru, korisnici sada mogu samo reći Siri-ju da žele da se napravi fotografija.

Integracija sa Siri-om

Integracija fotografisanja sa Siri-om omogućava korisnicima da iskoriste snagu ovog digitalnog asistenta u svrhu smanjenja vremena i napora potrebnih za fotografisanje. Siri može automatski aktivirati kameru, postaviti okidač i napraviti fotografiju. Ovo je posebno korisno u situacijama kada je korisnicima potrebna slobodna ruka za druge zadatke.

Nove komande i funkcionalnosti

Siri u iOS 18 donosi nove komande i funkcionalnosti koje korisnicima omogućavaju da prilagode fotografisanje svojim potrebama. Na primjer, korisnici mogu zatražiti od Siri-ja da postavi timer na fotografiji, promijeni postavke osvjetljenja ili primijeni filtere. Ove dodatne mogućnosti pružaju veću kreativnost i kontrolu pri fotografisanju.

Pretvaranje fotografija u GIF

Automatska konverzija

Osim što omogućava korisnicima da naprave fotografiju, Siri u iOS 18 također ima funkcionalnost automatske konverzije fotografija u GIF. Nakon što je fotografija napravljena, Siri će je automatski pretvoriti u animirani GIF, što olakšava dijeljenje s drugima i povećava kreativnost pri izražavanju trenutaka.

Brz i jednostavan proces

Proces pretvaranja fotografija u GIF sa Siri-jem je brz i jednostavan. Nakon što se napravi fotografija, Siri će automatski prepoznati da je korisnik možda zainteresovan za pretvaranje fotografije u GIF. Korisniku će biti prikazana opcija da prihvati ili odbije pretvaranje. Ako korisnik prihvati, Siri će odmah pretvoriti fotografiju u animirani GIF.

Optimizacija za dijeljenje na društvenim mrežama

Pretvorene fotografije u GIF format su optimizovane za dijeljenje na društvenim mrežama. GIF-ovi se obično koriste za stvaranje kratkih animacija ili ponavljanje nekog trenutka. Funkcija pretvaranja fotografije u GIF omogućava korisnicima da kreiraju zanimljive vizualne priče koje će privući pažnju i interakciju na društvenim mrežama.

Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

Prednosti kombinovanja fotografija i GIF-ova

Kreativnost pri dijeljenju sadržaja

Kombinovanje fotografija i GIF-ova pruža korisnicima veću kreativnost pri dijeljenju svojih trenutaka. Umjesto da snimaju samo statične slike, korisnici mogu napraviti GIF-ove koji prikazuju dinamične i animirane sadržaje. Ovo će dodati zabavu i originalnost dijeljenju sadržaja.

Privlačenje pažnje korisnika

GIF-ovi su privlačni za korisnike zbog svoje pokretne prirode i kratke dužine. Kombinacija fotografija i GIF-ova omogućava korisnicima da privuku pažnju svojim slikama i pričama na društvenim mrežama. GIF-ovi mogu biti odličan način da se istakne od drugih korisnika i privuče publiku.

Povećanje interakcije na društvenim mrežama

Kada korisnici dijele kreativne fotografije u GIF formatu, to može povećati interakciju sa drugim korisnicima na društvenim mrežama. GIF-ovi imaju tendenciju da privuku više pažnje i generišu više dijeljenja i komentara. Ova interakcija može pomoći korisnicima da izgrade svoju prisutnost na društvenim mrežama i uživaju u većoj angažovanosti sa svojom publikom.

Kako će korisnici iskoristiti novu funkcionalnost

Istraživanje korištenja Siri sa fotografijama

Uočavanje potencijala koji nova funkcionalnost fotografisanja i pretvaranja u GIF pruža, korisnici će vjerovatno eksperimentisati sa različitim načinima korištenja ove funkcionalnosti. Od pravljenja GIF-ova sa prijateljima i porodicom, do kreiranja umjetničkih vizualnih priča, korisnici će biti u mogućnosti da izraze svoju kreativnost na nov i jednostavan način.

Kreiranje personalizovanih GIF-ova

Nova funkcionalnost Siri-ja pruža priliku korisnicima da kreiraju personalizovane GIF-ove. Korisnici mogu koristiti fotografije iz svoje galerije ili trenutne trenutke da bi kreirali jedinstvene GIF-ove koji odražavaju njihovu osobnost i stil. Ova mogućnost pruža fleksibilnost i kreativnost korisnicima pri izražavanju svojih trenutaka.

Poboljšanje kreativnih projekata

Fotografije i GIF-ovi su često ključni elementi u kreativnim projektima, bilo da se radi o dizajnu, marketingu ili umjetnosti. Nova funkcionalnost fotografisanja i pretvaranja u GIF omogućava korisnicima da poboljšaju svoje kreativne projekte dodavanjem dinamičnih i animiranih elemenata. Ovo će korisnicima omogućiti da daju svojim projektima novu dimenziju i privuku pažnju publike.

Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

Konkurencija na tržištu digitalnih asistenata

Uticaj novih funkcionalnosti na poziciju Sirija

Uvođenje novih funkcionalnosti u Siri-ja u iOS 18 može imati pozitivan uticaj na poziciju Sirija na tržištu digitalnih asistenata. Dodavanje funkcionalnosti fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove pruža Siri-ju prednost nad drugim asistentima i privlači nove korisnike koji žele iskoristiti ovu funkcionalnost.

Pregled drugih popularnih asistenata

Na tržištu postoji mnogo popularnih digitalnih asistenata, uključujući Google Assistant, Amazon Alexa i Microsoft Cortana. Svaki od ovih asistenata ima svoje jedinstvene funkcionalnosti i prednosti. Dok su neki usmjereni na integraciju sa drugim proizvodima, drugi se fokusiraju na pružanje najboljeg mogućeg iskustva korisnicima. Nova funkcionalnost Siri-ja u iOS 18 će privući korisnike koji već koriste Apple ekosistem, pružajući im još jedan razlog da zadrže Siri kao svog digitalnog asistenta.

Razvoj tržišta i nove mogućnosti

Tržište digitalnih asistenata je u konstantnom razvoju, a nove mogućnosti se neprestano pojavljuju. Funkcionalnosti poput fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove samo su jedan od načina da se asistenti prilagode potrebama korisnika i zadrže konkurentnost na tržištu. Uz stalno ulaganje u razvoj i poboljšanje svojih asistenata, kompanije se nadaju da će zadržati korisnike i osigurati svoju poziciju na ovom brzo rastućem tržištu.

Zaključak

Siri kao sveobuhvatni alat

Siri u iOS 18 donosi važno ažuriranje koje će asistenta učiniti još inteligentnijim i korisnijim za korisnike. Dodavanje funkcionalnosti fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove predstavlja korak naprijed ka stvaranju sveobuhvatnog alata koji može izvršiti više zadataka i uštedjeti vrijeme korisnicima.

Očekivanja korisnika za budućnost

Korisnici očekuju da će Siri i dalje napredovati u budućim ažuriranjima iOS-a. Nove mogućnosti poput fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove samo su jedan segment koji korisnici žele vidjeti kako se razvija. Korisnici očekuju da će asistenti postati još pametniji i intuitivniji, nudeći više personalizovanih i efikasnih usluga.

Pozitivna promjena u iOS 18

Ažuriranje Siri-ja u iOS 18 donosi pozitivne promjene koje će korisnici vjerovatno dobro prihvatiti. Nova funkcionalnost fotografisanja i pretvaranja u GIF-ove pruža dodatne mogućnosti za izražavanje i dijeljenje trenutaka. Očekuje se da će ova promjena unaprijediti korisničko iskustvo i privući nove korisnike da iskoriste sve prednosti Siri-ja u iOS 18.

Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

One thought on “Siri može napraviti fotografije i pretvoriti ih u GIF, sve u jednoj radnji

  1. Pingback: Safari s Face ID-om omogućuje zaključavanje privatnog načina rada - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.