„U današnjem digitalnom dobu, mobilni telefoni su postali neizostavan dio našeg svakodnevnog života. Android uređaji posebno su popularni i često se ažuriraju s ciljem unaprijeđenja performansi i sigurnosti. Da biste bili stalno informisani o najnovijim ažuriranjima, Android Planet je tu da vam pruži sve relevantne informacije na jednom mjestu. Pregledna lista uređaja koji su primili ažuriranje za sedmicu 10 pružiće vam spisak proizvođača kao što su Asus, Google, Nokia i Samsung, koji su već izdali nove verzije Androida ili sigurnosna ažuriranja. Neobuhvaćeni uređaji također će dobiti ažuriranja, mada možda nešto kasnije. Android Planet vas sigurno neće propustiti u svijetu dinamičnih ažuriranja.“

Pregled Android ažuriranja za sedmicu 10

U ovom pregledu ćemo vam pružiti sve relevantne informacije o najnovijim Android ažuriranjima za sedmicu 10. Prikazaćemo vam listu uređaja koji su primili ažuriranja, kao i verzije Androida i sigurnosna ažuriranja. Takođe ćemo vam približiti proizvođače koji su uključeni u ovo ažuriranje, uključujući Asus, Google, Nokia i Samsung. Ako vaš uređaj trenutno nije obuhvaćen ažuriranjem, saznaćete kada možete očekivati njegovu dostupnost. Na kraju, predstavićemo vam izvor najnovijih informacija o ažuriranjima, koji vam može biti od koristi prilikom praćenja i dobijanja najnovijih vijesti o Android ažuriranjima.

Lista uređaja koji su primili ažuriranja

Sedmicu 10 obilježili su ažuriranja za mnoge uređaje. Evo pregleda nekoliko uređaja koji su primili ažuriranja:

 • Asus Zenfone 6: Ovaj popularni uređaj dobija najnoviju verziju Androida, zajedno sa sigurnosnim ažuriranjima.
 • Google Pixel 3: Korisnici Google Pixel 3 telefona će takođe biti zadovoljni, jer su dobili nova ažuriranja koja poboljšavaju performanse i sigurnost uređaja.
 • Nokia 7 Plus: Nokia je takođe poslala ažuriranje za Nokia 7 Plus, koje uključuje najnovije sigurnosne izmjene.
 • Samsung Galaxy S9: Korisnici Samsung Galaxy S9 pametnog telefona mogu očekivati ažuriranje koje će poboljšati funkcionalnosti i donijeti nova poboljšanja.

Ovo je samo nekoliko primjera uređaja koji su primili ažuriranja u sedmici 10, ali ima mnogo više uređaja koji su bili obuhvaćeni ovim ažuriranjima. Ako imate neki od navedenih uređaja, preporučujemo da provjerite da li ste instalirali najnovija ažuriranja kako biste osigurali optimalno iskustvo korištenja svog uređaja.

Verzije Androida kao ažuriranja

Najnovija ažuriranja za sedmicu 10 ne samo da donose sigurnosne ispravke, već takođe i nove verzije Androida. Ove verzije dolaze sa poboljšanjima performansi i implementacijom novih značajki. Evo nekoliko primjera ažuriranja verzija Androida:

 • Asus Zenfone 6: Ovaj uređaj je dobio ažuriranje na Android 11, najnoviju verziju Android platforme. Korisnici mogu očekivati bolje performanse, poboljšanu sigurnost i nove funkcionalnosti.
 • Google Pixel 3: Korisnici Pixel 3 uređaja će primjetiti ažuriranje na Android 10. Ovo ažuriranje donosi poboljšanja u navigaciji, nove mogućnosti za prilagođavanje i uključuje najnovije sigurnosne ispravke.
 • Nokia 7 Plus: Nokia 7 Plus je dobio ažuriranje na Android 9. Korisnici će primijetiti poboljšanja u brzini i stabilnosti, kao i neke dodatne funkcionalnosti koje donosi ova verzija.
 • Samsung Galaxy S9: Ovaj uređaj je dobio ažuriranje na Android 8.1 Oreo. Ovo ažuriranje donosi poboljšanja u kameri, novi izgled korisničkog sučelja i sigurnosne ispravke.

Ove verzije Androida donose brojna poboljšanja za korisnike, bilo da se radi o boljim performansama, novim funkcionalnostima ili većoj sigurnosti. Ako koristite jedan od ovih uređaja, preporučujemo da provjerite da li ste instalirali najnoviju verziju Androida kako biste iskoristili sve prednosti koje ona pruža.

Sigurnosna ažuriranja

Sigurnost je jedan od najvažnijih aspekata svakog ažuriranja. Ažuriranje sigurnosti može uključivati ispravke za poznate sigurnosne ranjivosti, kao i poboljšanja zaštite i privatnosti korisnika. Evo nekoliko sigurnosnih ažuriranja koja su dostupna u sedmici 10:

 • Asus Zenfone 6: Korisnici ovog uređaja će dobiti najnovija sigurnosna ažuriranja koja će poboljšati zaštitu uređaja od potencijalnih napada i ranjivosti.
 • Google Pixel 3: Google je obezbijedio ažuriranje koje ispravlja poznate sigurnosne ranjivosti na Pixel 3 uređajima. Ovo ažuriranje će poboljšati sigurnost vašeg uređaja.
 • Nokia 7 Plus: Nokia je takođe poslala sigurnosna ažuriranja koja će osigurati da vaš Nokia 7 Plus bude zaštićen od poznatih sigurnosnih ranjivosti.
 • Samsung Galaxy S9: Samsung je osigurao da ažuriranje za Galaxy S9 uključuje najnovije sigurnosne ispravke, kako bi se osigurala sigurnost korisnika i njihovih podataka.

Sigurnosna ažuriranja su od vitalnog značaja za očuvanje sigurnosti vašeg uređaja i vaših podataka. Preporučujemo da redovno provjeravate i instalirate ova ažuriranja kako biste ostali zaštićeni od napada i ranjivosti.

Najnovije informacije o ažuriranjima na Android Planetu

Različiti proizvođači

Android ažuriranja ne dolaze samo od Google-a. Postoje različiti proizvođači koji obezbeđuju ažuriranja za svoje uređaje. Evo nekoliko proizvođača koji su obuhvaćeni ažuriranjima za sedmicu 10:

Asus

Asus, renomirani proizvođač pametnih telefona, obezbeđuje ažuriranja za svoje uređaje. U sedmici 10, Asus je dao ažuriranje za Zenfone 6 koji uključuje nova sigurnosna poboljšanja, kao i najnoviju verziju Androida. Ovo ažuriranje će poboljšati performanse uređaja i osigurati da korisnici imaju najnovije sigurnosne ispravke.

Google

Google je tvorac Android platforme i kao takav obezbeđuje ažuriranja za svoje Pixel uređaje. Pixel 3 je dobio ažuriranje za Android 10, koje donosi nove mogućnosti i sigurnosne ispravke. Google se trudi da redovno ažurira svoje uređaje i da obezbedi najnovije verzije Androida i sigurnosna ažuriranja.

Nokia

Nokia takođe pruža ažuriranja za svoje uređaje. U sedmici 10, Nokia 7 Plus je dobio ažuriranje za Android 9, koje donosi poboljšanja u performansama i sigurnosti. Nokia se također trudi da korisnicima pruži najnovije sigurnosne ispravke i da redovno ažurira svoje uređaje kako bi im pružila optimalno iskustvo korištenja.

Samsung

Samsung je još jedan vodeći proizvođač pametnih telefona koji odaje značaj ažuriranju svojih uređaja. U sedmici 10, Samsung Galaxy S9 je dobio ažuriranje za Android 8.1 Oreo. Ovo ažuriranje donosi poboljšanja u kameri, korisničkom sučelju i sigurnosti. Samsung se trudi da pruži najnovije ažuriranje za svoje uređaje kako bi korisnici imali optimalno iskustvo korištenja.

Najnovije informacije o ažuriranjima na Android Planetu

Kasnija dostupnost ažuriranja

Iako su ažuriranja za mnoge uređaje dostupna u sedmici 10, nije svaki uređaj dobio ažuriranje istovremeno. Postoje neki uređaji koji će dobiti ažuriranje kasnije. Neki od razloga za kasniju dostupnost ažuriranja mogu biti ograničenja proizvođača, testiranje ažuriranja ili prilagođavanje ažuriranja od strane mobilnih operatora. Ako vaš uređaj trenutno nije obuhvaćen ažuriranjem, ne brinite se. Većina proizvođača nastoji osigurati da svi njihovi korisnici dobiju ažuriranja u što kraćem roku.

Najnovije informacije o ažuriranjima na Android Planetu

Praćenje i objavljivanje najnovijih informacija

Praćenje najnovijih informacija o Android ažuriranjima može biti izazovno, ali postoje resursi koji vam mogu pomoći u tome. Android Planet je jedan od takvih izvora koji redovno prati i objavljuje najnovije informacije o ažuriranjima. Android Planet je vodeći izvor vijesti, recenzija i informacija o svijetu Androida. Na njihovom web mjestu možete pronaći najnovije vijesti o ažuriranjima, kao i vodiče i savjete za instalaciju ažuriranja na vašem uređaju. Preporučujemo da pratite Android Planet kako biste bili u toku sa svim novostima u vezi Android ažuriranja.

U ovom pregledu smo vam pružili sve relevantne informacije o najnovijim Android ažuriranjima za sedmicu 10. Prikazali smo vam listu uređaja koji su primili ažuriranja, kao i detalje o verzijama Androida i sigurnosnim ažuriranjima. Takođe smo vam predstavili različite proizvođače koji su obuhvaćeni ažuriranjima, kao i informacije o kasnijoj dostupnosti ažuriranja. Na kraju smo vam preporučili da pratite Android Planet kao izvor najnovijih informacija o ažuriranjima.

Najnovije informacije o ažuriranjima na Android Planetu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.