Nadogradnja, molim! Apple uskoro objavljuje čak šest velikih ažuriranja u istom danu. Pročitajte ovdje koje uređaje Apple-a očekuju nova softverska ažuriranja.

Nadogradnje od Apple-a su na vidiku

Tačno za sedam dana, Apple organizuje događaj „Wonderlust“. Gotovo je sigurno da će Apple tokom ovog predstavljanja otkriti iPhone 15 i Apple Watch Series 9. Takođe će se vjerovatno pojaviti i nova generacija Apple Watch Ultra i nove AirPods slušalice. Ovi novi uređaji dolaze sa serijom velikih softverskih ažuriranja, kao i svake godine.

Uobičajeno je da se ova ažuriranja pojavljuju tokom vremenskog perioda. Ove godine Apple to radi drugačije, jer se sva velika ažuriranja navodno pojavljuju istog dana. To znači da možete ažurirati čak šest različitih Apple uređaja u istom danu! Mi ćemo vam reći koja softverska ažuriranja možete očekivati i kada ih možete instalirati.

ios-17-apps

  1. iOS 17 donosi sjajne funkcije na vaš iPhone

Sledeće sedmice stiže iPhone 15, što znači da možemo očekivati i novu verziju iOS-a. Apple je već zvanično otkrio iOS 17, koji će biti prvo veliko ažuriranje za vaš iPhone u mjesecima. Tako će biti uveden potpuno novi „Stand-by mod“ i „Journal-app“ će doći na vaš telefon.

Takođe, aplikacije poput Telefona, FaceTime-a i Poruka su promijenjene u iOS 17. Osim toga, Apple je lansirao nove zdravstvene funkcije u velikom iOS ažuriranju, kao što je „Schermafstand“. Želite li znati više o iOS 17? Pogledajte ovdje da li će sve nove funkcije raditi na vašem iPhone-u. Takođe postoje skrivene funkcije u iOS 17, o kojima Apple još ništa nije rekao. Pročitajte ovdje koje su to!

ipados-17

  1. Konačno dostupni widgeti u iPadOS 17

Također, za iPad stiže veliko ažuriranje, jer Apple donosi iPadOS 17. U iPadOS 17 vidimo mnoge funkcije koje već poznajemo iz iOS 16. S obzirom na to da se dodaje mnogo funkcija na zaključani ekran vašeg iPada. Napokon je moguće dodati widgete na zaključani ekran. To nije sve, jer će se interaktivni widgeti napokon dodati iPadOS-u.

Apple se u iPadOS 17 uglavnom fokusirao na unapređenje postojećih zadataka. Uređivanje PDF datoteka će biti lakše, a Stage Manager je poboljšan. Također je moguće kreirati različite profile u Safariju, kako bi se posao i privatni život bolje razdvojili. Pročitajte ovdje sve o velikom iPadOS ažuriranju koje Apple uskoro lansira.

  1. Apple Watch dobija veliko ažuriranje sa watchOS 10

Apple donosi veliko ažuriranje za vaš Apple Watch, jer stiže watchOS 10. U watchOS 10 se nalazi nova pametna gomila sa relevantnim widgetima i prekrasnim novim ciferskama. Takođe, broj sportskih funkcija se ponovo znatno proširuje u watchOS ažuriranju i razmjena podataka sa NameDrop postaje puno lakša.

Pročitajte takođe: Ovi Apple Watch-ovi dobijaju watchOS 10 (a ovi ne)

Nova verzija watchOS-a je prilično veliko ažuriranje, jer je Apple potpuno redizajnirao operativni sistem. Da li ste znatiželjni za sve nove funkcije u watchOS 10? Pogledajte ovdje koje nove funkcije dolaze na vaš Apple Watch uz watchOS 10.

airpods-pro-2

  1. Puno više funkcija za AirPods Pro

U iOS 17, AirPods Pro dobijaju nove sjajne funkcije, zbog čega će i slušalice dobiti novo softversko ažuriranje. Firmware verzija 6A postaje dostupna, što je posebno dobra vijest za vlasnike AirPods Pro. Apple uvodi adaptivni audio kao novi način slušanja, gdje se funkcija za smanjenje buke automatski prilagođava količini zvuka u okruženju. To se dešava automatski, tako da slušalice automatski smanjuju buku u bučnom okruženju.

I možda najkorisnija funkcija koja dolazi sa iOS 17 na vaše AirPods: Detekcija razgovora. Sa ovim načinom, jačina zvuka na vašim AirPods se automatski smanjuje kada započne razgovor. Vaše slušalice prepoznaju kada neko priča s vama, čak i kada je smanjenje buke uključeno. Pogledajte ovdje koje funkcije Apple još donosi AirPods sa ovim ažuriranjem.

  1. HomePod (mini) također dobija ažuriranje

Pored AirPods-a, Apple donosi ažuriranje i za HomePod i HomePod mini, iako nije toliko veliko kao kod slušalica. Promjene ćete primijetiti prvenstveno kada koristite zvučnik sa Siri, Apple-ovim glasovnim asistentom. Sa verzijom softvera 17 više nije potrebno reći „Hej, Siri“ da biste razgovarali sa HomePod-om. Umjesto toga, dovoljno je koristiti samo „Siri“.

Osim toga, HomePod dobija malo više mogućnosti, jer zvučnik sada može kontrolisati aplikacije na vašem iPhone-u. Na primjer, možete zamoliti HomePod da preko Spotify-ja reprodukuje muziku. Apple donosi novo ažuriranje na drugu generaciju HomePod-a i na HomePod mini. Da biste koristili nove funkcije, vaš iPhone mora raditi na iOS 17, a iPadOS 17 je potreban za iPad.

homepods

  1. Apple TV dobija tvOS 17

Šesto ažuriranje koje Apple uskoro lansira je tvOS 17. Nova generacija tvOS-a je relativno veliko ažuriranje za vaš Apple TV. Kontrolna ploča, koju već znamo sa iPhone-a, iPada i MacBook-a, dolazi sada i na Apple TV. To se odnosi i na aplikaciju Aktivnost i FaceTime. Kada vas neko pozove putem FaceTime-a, možete razgovor reproducirati na ekranu vašeg televizora pomoću tvOS 17. Vaš iPhone ili iPad možete koristiti kao web kameru ispod televizora.

Pogledajte takođe: Radi li Apple na novim pametnim kućnim uređajima? Prema ovim naznakama, da

Možda najkorisnija funkcija tvOS 17: „Pronađi moje“ stiže napokon na Siri Remote. Time dolazi kraj vječnoj potrazi za daljinskim upravljačem. Ne možete pronaći Siri Remote? Zatim možete uređaj lako pronaći putem aplikacije „Pronađi moje“. Apple donosi ažuriranje na četvrtu generaciju Apple TV-a i na sve generacije Apple TV 4K.

Ovo je kada Apple lansira velike ažuriranje

U utorak, 12. septembra, Apple održava događaj „Wonderlust“ u 19:00 sati u vezi sa iPhone 15. Obično se nova verzija iOS-a pojavljuje nedelju dana kasnije. Ove godine Apple lansira sva velika ažuriranja odjednom, nove verzije softvera se pojavljuju istovremeno sa iOS 17. To znači da će vjerovatno već u srijedu, 18. septembra, u 19:00 sati moći ažurirati sve svoje Apple uređaje!

1 thoughts on “Apple uskoro lansira čak šest velikih ažuriranja (u isti dan)

  1. Pingback: Apple tvrdi da titanijumska konstrukcija iPhone 15 Pro uređaja ne doprinosi problemu pregrijavanja - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.