Kako nova kamatna stopa Apple Carda za uštedu upoređuje sa konkurentima? Nedavno je kamatna stopa za Apple Card uštedni račun povećana na 4.5%, a mi smo ažurirali naš vodič koji upoređuje godišnje procente prinosa (APY) popularnih računa visokih prinosa dostupnih američkim građanima. Appleova stopa sada premašuje popularne račune visokih prinosa koje nude American Express, Capital One i Discover, ali postoji nekoliko drugih opcija koje nude još više APY-a u rasponu od 4.6% do niskih 5%, poput Synchrony Bank i Wealthfront. Limiti salda i ostali zahtjevi se razlikuju od pružatelja. Prije donošenja odluke o najboljoj opciji za vas, obavezno istražite i ostale račune visokih prinosa koji nisu navedeni u našoj tablici.

Kako nova kamatna stopa Apple Carda za uštedu upoređuje sa konkurentima

Uvod

U ovom članku ćemo se osvrnuti na nedavno povećanje kamatne stope Apple Card računa za uštedu na 4.5%, i uporediti je sa kamatnim stopama konkurentskih kartica za visokoprofitne štedne račune dostupne za korisnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Pored toga, razmotrićemo i prednosti otvaranja računa za uštedu uz Apple Card, kao i ograničenja i uslove koji se odnose na ovu uslugu. Na kraju, analiziraćemo najave o završetku saradnje između Goldman Sachs i Applea i kako to može uticati na korisnike Apple Carda.

Kako nova kamatna stopa Apple Carda za uštedu upoređuje sa konkurentima

Nedavno povećanje kamatne stope za uštedu uz Apple Card na 4.5% stavlja Apple u rang sa nekoliko konkurentskih kartica koje također nude visoke kamatne stope. Među njima su American Express, Capital One i Discover, koje sve nude kamatne stope od 4.35%. Međutim, postoje i opcije koje pružaju još više, kao što su Synchrony Bank i Wealthfront sa kamatnim stopama u rasponu od 4.6% do niskih 5%. Važno je napomenuti da se limiti saldoa i drugi zahtjevi mogu razlikovati kod različitih provajdera.

Kako nova kamatna stopa Apple Carda za uštedu upoređuje sa konkurentima

Najnoviji podaci o kamatnim stopama Apple Carda

Prema najnovijim informacijama, kamatna stopa za štednju koju nudi Apple Card iznosi 4.5%. Ova promjena je rezultat nedavnog povećanja kamatnih stopa. Važno je napomenuti da se kamatne stope mogu mijenjati tokom vremena, često u skladu sa odlukama U.S. Federal Reserve banke. Trenutno, Apple Card omogućava povlačenje novca sa računa za štednju i prebacivanje na drugi visokoprofitni štedni račun u bilo kojem trenutku.

Kamatne stope konkurentskih kartica

Pored Apple Carda, postoji nekoliko drugih kartica koje nude visoke kamatne stope za štednju. American Express, Ally Bank, Capital One, Discover i Citizens Bank sve nude kamatnu stopu od 4.35%. Marcus, koji je također u vlasništvu Goldman Sachsa, također nudi kamatnu stopu od 4.5%. Međutim, postoji nekoliko provajdera koji pružaju još veće kamatne stope, poput SoFi sa stopom od 4.6%, PNC Bank sa stopom od 4.65%, Betterment sa stopom od 4.75%, Synchrony i CIT Bank sa stopom od 4.75%, te Wealthfront sa najvišom stopom od 5.05%. Važno je imati na umu da se kamatne stope mogu mijenjati tokom vremena.

Kako nova kamatna stopa Apple Carda za uštedu upoređuje sa konkurentima

Prednosti otvaranja računa za uštedu uz Apple Card

Otvaranje računa za uštedu uz Apple Card nosi određene prednosti. Apple Card korisnici mogu ostvariti kamatu na svoj Dnevni novac koji se vrati kao povrat sredstava, kao i na depozitiran novac sa povezanim bankovnim računom ili Apple Cash saldom. Račun za uštedu ne zahtijeva plaćanje naknada, minimalne uplate ili minimalni iznos na računu. Za otvaranje računa potrebno je imati Apple Card, biti korisnik iz Sjedinjenih Američkih Država i biti punoljetan.

Ograničenja i uslovi kod Apple Card računa

Iako otvaranje računa za uštedu uz Apple Card pruža niz prednosti, postoje i određena ograničenja i uslovi koji se trebaju uzeti u obzir. Maksimalni saldo koji se može držati na računu za uštedu iznosi 250.000 dolara, što je manje u odnosu na neke druge mogućnosti visokoprofitnih štednih računa. Također, važno je napomenuti da će se partnerstvo između Goldman Sachsa i Applea navodno završiti, ali nije jasno kako će to utjecati na korisnike Apple Carda. U svakom slučaju, iznos depozita do limita od 250.000 dolara je potpuno osiguran od strane Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako otvoriti račun za uštedu uz Apple Card

Otvoriti račun za uštedu uz Apple Card je jednostavno. Da biste to učinili, trebate imati Apple Card i instaliranu Wallet aplikaciju na iPhoneu. U aplikaciji Wallet, tapnite na svoj Apple Card, a zatim na krug sa tri tačke na vrhu ekrana. Zatim odaberite opciju „Dnevni novac“ i izaberite „Postavi uštedu“. Slijedite uputstva na ekranu kako biste završili postavljanje računa za uštedu.

Najave o završetku saradnje između Goldman Sachs i Applea

Postoje najave da će partnerstvo između Goldman Sachsa i Applea biti okončano. Međutim, trenutno nije jasno kako će ova promjena utjecati na korisnike Apple Carda i njihove račune za štednju. Važno je napomenuti da su depoziti do limita od 250.000 dolara zaštićeni od strane FDIC, bez obzira na ishod partnerstva između ovih dviju kompanija.

Zaštita štednje preko Apple Carda

Depoziti na računu za uštedu uz Apple Card su zaštićeni od strane FDIC za iznose do 250.000 dolara. Ovo osiguranje pruža dodatnu sigurnost korisnicima Apple Carda. Bez obzira na ishod eventualnog prekida partnerstva između Goldman Sachsa i Applea, depoziti su sigurni i štićeni od strane vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Zaključak

Nova kamatna stopa od 4.5% za račun za uštedu uz Apple Card postavlja Apple u konkurenciju sa drugim visokoprofitnim štednim računima na tržištu. Iako postoje kartice koje pružaju još veće kamatne stope, otvaranje računa za uštedu uz Apple Card nosi određene prednosti, kao što su kamata na Dnevni novac, nema naknada ili minimalnih uplata, te nema minimalnog saldoa koji se mora održavati. Ograničenja i uslovi se odnose na maksimalni saldo od 250.000 dolara i najave o završetku partnerstva između Goldman Sachsa i Applea. Bez obzira na ishod ovog partnerstva, korisnici Apple Carda mogu biti sigurni da su njihovi depoziti sigurni i zaštićeni. Otvoriti račun za uštedu uz Apple Card je jednostavno i može se obaviti putem Wallet aplikacije na iPhoneu. U konačnici, odluka o otvaranju računa za uštedu zavisi od pojedinačnih potreba i preferencija svakog pojedinca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.