Manji iPhone 15 Pro će i dalje započeti sa cijenom od 999 dolara, što je prenijela istraživačka firma TrendForce. Iako su se širile glasine o povećanju cijene od 100 dolara za oba modela iPhone 15 Pro, TrendForce danas je predvidio da će manji iPhone 15 Pro imati istu cijenu kao i iPhone 14 Pro. S druge strane, TrendForce vjeruje da će veći iPhone 15 Pro Max biti skuplji. Pretpostavlja se da će njegova cijena biti 1199 dolara u SAD-u, što je povećanje od 100 dolara u odnosu na iPhone 14 Pro Max. Očekuje se da će uređaj ekskluzivno imati periskopski objektiv koji omogućuje optički zum od 6x, dvostruko veći nego što je trenutni limit. Sa sve većim očekivanjima od novih uređaja, ostaje da vidimo da li će TrendForce biti tačan u svojim predviđanjima kada će Apple predstaviti iPhone 15 seriju na svom događaju 12. septembra.

Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce

Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce.

Rumori o povećanju cijene iPhone 15 Pro modela su dugo kružili internetom. Mnogi su se pitali hoće li novi model biti skuplji od prethodnih verzija. Međutim, prema najnovijim predviđanjima taiwanskog istraživačkog centra TrendForce, manji iPhone 15 Pro će zapravo zadržati istu cijenu kao iPhone 14 Pro – 999 dolara.

Ova vijest će vjerovatno obradovati mnoge potencijalne kupce, jer su se plašili da će novi model biti van njihovog finansijskog dosega. Sa cijenom od 999 dolara, manji iPhone 15 Pro ostaje konkurentan na tržištu pametnih telefona.

Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce

Rumori o povećanju cijene

Prije nego što je TrendForce objavio svoja predviđanja, postojali su glasine o povećanju cijene iPhone 15 Pro modela. Mnogi su spekulisali da će cijena biti veća za 100 dolara u odnosu na prethodni model. To je izazvalo zabrinutost među potencijalnim kupcima, jer su se bojali da će novi model biti preskup za njihov budžet.

Također su se pojavile informacije o cijeni u Sjedinjenim Američkim Državama. Iako su ove informacije bile nepotvrđene, mnogi su se oslanjali na njih prilikom planiranja svoje kupovine.

Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce

TrendForce predviđa cijenu od 999 dolara za manji iPhone 15 Pro

Sada imamo potvrdu od strane TrendForce-a da će manji iPhone 15 Pro koštati isto kao iPhone 14 Pro – 999 dolara. Tajvanski istraživački centar je jedan od najcjenjenijih izvora kada su u pitanju predviđanja cijena novih iPhone modela, pa možemo biti sigurni u vjerodostojnost ovog podatka.

Ova vijest će mnoge kupce obradovati, jer su se plašili da će morati izdvojiti više novca za novi model. Sa cijenom od 999 dolara za manji iPhone 15 Pro, Apple zadržava pristupačnost svog flagship modela i privlači širok spektar potencijalnih kupaca.

iPhone 15 Pro Max će biti skuplji

Iako manji iPhone 15 Pro zadržava istu cijenu kao i prethodni model, veći iPhone 15 Pro Max će biti skuplji. Prema TrendForce-ovim predviđanjima, ovaj model će startati sa 1,199 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama, što je povećanje od 100 dolara u odnosu na iPhone 14 Pro Max.

Cijena će biti viša zbog ekskluzivne karakteristike Pro Max modela – periskopskog objektiva koji omogućava optički zoom do 6x. Ovo je dvostruko više od trenutnog limita na iPhone 14 Pro Max modelu. Za ljubitelje fotografije, ova povećana mogućnost zoom-a će biti značajan faktor prilikom odlučivanja o kupovini.

Periskopski objektiv i povećan zoom

Periskopski objektiv koji će biti prisutan samo na iPhone 15 Pro Max modelu je jedna od najznačajnijih karakteristika ovog uređaja. Ova tehnologija omogućava optički zoom do 6x, što je dvostruko više od trenutnog limita.

Ova inovacija će biti posebno privlačna za ljubitelje fotografije koji žele imati veću fleksibilnost prilikom snimanja udaljenih objekata. Povećani zoom će rezultirati oštrim i detaljnim slikama čak i pri velikim udaljenostima. Ovo je jedna od najvećih tehničkih inovacija koju će iPhone 15 Pro Max donijeti na tržište.

Manji iPhone 15 Pro će imati 128GB prostora za pohranu

Prema TrendForce-ovim predviđanjima, iako postoji očekivanje da će se cijena iPhone 15 Pro modela povećati, prostor za pohranu će biti ostavljen nepromijenjenim. Manji iPhone 15 Pro će imati 128GB prostora za pohranu, umjesto ranije spekuliranih 256GB.

Ovo je značajna informacija za korisnike koji su zabrinuti zbog ograničenog prostora za pohranu na svojim pametnim telefonima. Sa 128GB prostora, korisnici će imati dovoljno mjesta za svoje fotografije, videozapise, aplikacije i ostale datoteke.

Oba iPhone 15 Pro modela će imati 8GB RAM-a

Još jedna značajna informacija koju je TrendForce objavio je da će oba iPhone 15 Pro modela imati 8GB RAM-a. Ovo je povećanje u odnosu na iPhone 14 Pro modele koji imaju 6GB RAM-a.

Povećanje RAM memorije će donijeti poboljšane performanse i bolje multitasking mogućnosti korisnicima. Apple je poznat po svom optimiziranom softveru, ali veća količina RAM memorije će dodatno unaprijediti korisničko iskustvo.

Prikaz novih modela na predstavljanju od strane Apple-a

Apple će predstaviti nove iPhone 15 Pro modele na svojem nadolazećem događaju. Datum i vrijeme predstavljanja je zakazano za 12. septembar u 10 sati po pacifičkom vremenu.

Očekuje se da će predstavljanje biti održano u Apple-ovom sjedištu u Cupertinu, Kalifornija. Na događaju će biti prikazane karakteristike i dizajn novih uređaja, a potencijalni kupci će se moći upoznati s novim mogućnostima koje donosi iPhone 15 Pro model.

Dodatne informacije o novom iPhone 15 Pro modelu

Uz već poznate informacije o cijeni, prostoru za pohranu i RAM memoriji, postoji nekoliko dodatnih informacija o novom iPhone 15 Pro modelu koje možemo očekivati.

Jedna od tih informacija su moguće nove karakteristike koje će biti dostupne na ovom modelu. Iako nije još definitivno potvrđeno, postoji mogućnost da će novi model donijeti unaprijeđene performanse i funkcionalnosti. Apple je poznat po svom stalnom razvoju i inovacijama, pa nam ne bi trebalo iznenaditi da iPhone 15 Pro donosi nove tehnološke inovacije.

Razmatranje TrendForce predviđanja

TrendForce je jedan od najcjenjenijih izvora kada je u pitanju predviđanje cijene novih iPhone modela. Njihova reputacija je temeljena na nizu tačnih predviđanja u prošlosti. Međutim, važno je napomenuti da predviđanja ipak ostaju predviđanja i da se stvarne cijene i karakteristike mogu razlikovati.

Potencijalni kupci trebaju imati na umu da postoji mogućnost da se cijene i karakteristike promijene prije nego što Apple službeno objavi informacije o novom iPhone 15 Pro modelu.

Unaprijedite praćenje Apple-ovih najava

Ako ste zainteresirani za nove iPhone 15 Pro modele, preporučuje se da pratite Apple-ove najave i objave kako biste saznali najnovije informacije. Apple će objaviti datume i vrijeme događaja na kojem će predstaviti nove uređaje, što će vam omogućiti da budete jedan od prvih koji će dobiti sve detalje o iPhone 15 Pro modelima.

Očekuje se da će novi uređaji biti dostupni širom svijeta u roku od nekoliko tjedana nakon njihovog predstavljanja. Informacije o dostupnosti novih uređaja će biti objavljene na Apple-ovoj web stranici, kao i kod ovlaštenih prodavača.

Imajući u vidu sve ove informacije, potencijalni kupci mogu sada bolje razumjeti što mogu očekivati od novog iPhone 15 Pro modela i kako će se razlikovati od prethodnih verzija. Važno je pratiti najnovije informacije kako biste donijeli informirane odluke o svojoj kupovini.

Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce

2 thoughts on “Manji iPhone 15 Pro i dalje će započeti sa 999 dolara, kaže TrendForce

  1. Pingback: Nedostaci iPhone 15 od Apple u odnosu na Android telefone - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

  2. Pingback: Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.