Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela su ključni faktori koje trebate razmotriti pri odabiru vašeg sljedećeg pametnog telefona. Oba modela, iPhone 15 Pro i Pro Max, dostupna su za kupovinu, zajedno s najnovijim operativnim sustavom iOS 17 koji je nedavno lansiran. iOS 17 donosi nove i korisne funkcije za iPhone, dok je watchOS 10 dostupan za Apple Watch. Članak će istražiti razlike između ova dva modela, kao i kako postaviti pozadinu na iPhone-u sa iOS 17, promjene u iCloud pretplatama, tri najzanimljivije funkcije koje nudi iOS 17, te probleme koji se mogu pojaviti s ovim operativnim sustavom i njihova potencijalna rješenja.

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

Dizajn i veličina

Dizajn iPhone 15 Pro i Pro Max modela sličan je kao kod prethodnih modela, ali postoje neke suptilne razlike. Oba modela imaju stakleno kućište sa metalnim okvirom, ali iPhone 15 Pro Max je nešto veći i teži od iPhone 15 Pro modela. Pro Max model ima dimenzije 160.8 mm x 78.1 mm x 7.7 mm i teži 238 grama, dok su dimenzije iPhone 15 Pro modela 146.7 mm x 71.5 mm x 7.7 mm, a težina je 204 grama.

Ekran

Ekran je jedna od ključnih razlika između iPhone 15 Pro i Pro Max modela. Pro Max model ima veći ekran od 6.7 inča, dok je ekran iPhone 15 Pro modela nešto manji, tačnije 6.1 inča. Oba modela imaju Super Retina XDR OLED ekrane koji pružaju žive boje, duboke crne boje i visoku rezoluciju.

Performanse

Kada je u pitanju performanse, iPhone 15 Pro i Pro Max modeli imaju identične specifikacije. Oba modela pokreće A15 Bionic čip, koji je napredni procesor Apple-a, i koji obezbeđuje visoku brzinu i efikasnost. Oba modela također dolaze sa 6 GB RAM-a, što omogućava brzo prebacivanje između aplikacija i glatko izvođenje zahtevnih zadataka.

Baterija

Pro Max model ima nešto veću bateriju u odnosu na iPhone 15 Pro model, što rezultira malo dužim vremenom trajanja baterije. Prema Apple-u, Pro Max model može trajati do 28 sati razgovora, dok iPhone 15 Pro model može trajati do 22 sata. Ovo je važno imati u vidu prilikom odabira modela, posebno ako vam je dugotrajna baterija ključni faktor.

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

Kamera

Kamera je još jedna oblast u kojoj su iPhone 15 Pro i Pro Max modeli slični. Oba modela dolaze sa trostrukom kamerom sa senzorom od 12 megapiksela, koja obezbeđuje izuzetno kvalitetne fotografije i videe. Oba modela također imaju podršku za noćno fotografisanje i mogu snimati video zapise u 4K rezoluciji. Jedina razlika je u optičkom zumu, gdje Pro Max model ima malu prednost sa 3x optičkim zumom u odnosu na 2x optički zum kod iPhone 15 Pro modela.

Procesor

Kada je u pitanju procesor, iPhone 15 Pro i Pro Max modeli imaju isti A15 Bionic čip. Ovaj čip je izuzetno moćan i omogućava brzo i efikasno izvođenje zahtevnih zadataka. A15 Bionic čip ima Neural Engine, koji poboljšava performanse mašinskog učenja i veštačke inteligencije. Oba modela su sposobna za rukovanje najnovijim aplikacijama i igrama bez ikakvih poteškoća.

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

Memorija

Kada je u pitanju memorija, iPhone 15 Pro i Pro Max modeli dolaze sa istom količinom RAM-a, a to je 6 GB. Ovo je dovoljno za brzo izvršavanje zadataka i glatko prebacivanje između aplikacija. Dodatni RAM može biti koristan ako koristite zahtevne aplikacije ili radite sa velikim količinama podataka.

Pohrana

Pohrana je jedna od razlika između iPhone 15 Pro i Pro Max modela. Pro Max model je dostupan sa većim kapacitetom pohrane u odnosu na iPhone 15 Pro model. Možete odabrati Pro Max model sa 128 GB, 256 GB, 512 GB ili čak 1 TB interne pohrane. S druge strane, iPhone 15 Pro model dolazi sa opcijama od 128 GB, 256 GB ili 512 GB interne pohrane.

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

Cijena

Kada je u pitanju cijena, Pro Max model je nešto skuplji od iPhone 15 Pro modela. Cijena se može razlikovati u zavisnosti od kapaciteta pohrane koji odaberete. Uzimajući sve to u obzir, važno je da razmislite o svom budžetu i potrebama pri odabiru modela.

Dodatne funkcije

iPhone 15 Pro i Pro Max modeli dolaze sa nizom dodatnih funkcija koje čine vaše iskustvo korišćenja još boljim. Oba modela podržavaju Face ID za brzo i sigurno otključavanje uređaja, kao i podršku za Apple Pay za jednostavno plaćanje putem uređaja. Oba modela takođe imaju podršku za bežično punjenje i vodootpornost.

Ukratko, iPhone 15 Pro i Pro Max modeli su izuzetno moćni uređaji koji pružaju vrhunske performanse, vrhunsku kameru i brojne dodatne funkcije. Pri odabiru modela, važno je da razmislite o svojim potrebama i preferencijama, kao i o svom budžetu. Bez obzira na to koji model odaberete, obećava se neverovatno iskustvo korišćenja.

Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

One thought on “Razlike između iPhone 15 Pro i Pro Max modela

  1. Pingback: U novom drop testu, iPhone 14 Pro je pokazao veću izdržljivost od iPhone 15 Pro - MobTelefoni.rs: Vaš Vodič za Mobilne Telefone u Srbiji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.