Da biste koristili AppGallery na Huawei telefonima, potrebno je proći kroz nekoliko jednostavnih koraka. Prvo, otvorite aplikaciju AppGallery koja se nalazi na početnom ekranu vašeg Huawei telefona. Zatim, pritisnite ikonu pretraživanja i unesite naziv aplikacije koju želite preuzeti. Nakon što pronađete traženu aplikaciju, pritisnite „Preuzmi“ i sačekajte da se instalacija završi. Kada se instalacija završi, aplikacija će se pojaviti na početnom ekranu vašeg telefona i možete je koristiti kao i bilo koju drugu aplikaciju. Jednostavnim koracima, možete pristupiti širokom izboru aplikacija putem AppGallery na Huawei telefonima.

Koji Su Koraci Za Korištenje AppGallery Na Huawei Telefonima?

Sadržaj

Preuzmite i instalirajte AppGallery

Provjerite da li imate najnoviju verziju AppGallery

Prije nego što preuzmete i instalirate AppGallery na vaš Huawei telefon, potrebno je provjeriti da li imate najnoviju verziju ove aplikacije. To možete jednostavno uraditi tako što ćete otvoriti AppGallery na vašem telefonu i provjeriti da li postoji opcija za ažuriranje. Ažuriranje AppGallery je važno kako bi ste imali bolje iskustvo i pristup najnovijim aplikacijama i funkcijama.

Preuzmite i instalirajte AppGallery iz Huawei AppGallery ili Huawei web stranice

Da biste preuzeli i instalirali AppGallery na vaš Huawei telefon, postoje dvije opcije. Prva opcija je preuzimanje aplikacije direktno sa Huawei AppGallery, koja je službena platforma za preuzimanje aplikacija za Huawei uređaje. Druga opcija je preuzimanje aplikacije sa Huawei web stranice.

Preuzimanje iz Huawei AppGallery

Da biste preuzeli AppGallery sa Huawei AppGallery:

 1. Otvorite AppGallery na vašem Huawei telefonu.
 2. Na početnom ekranu AppGallery, u donjem desnom uglu, kliknite na ikonu za pretraživanje.
 3. Unesite „AppGallery“ u pretraživač i kliknite na opciju „Pretraži“.
 4. Kada pronađete AppGallery, kliknite na njega i otvaraće se stranica za preuzimanje.
 5. Kliknite na opciju „Preuzmi“ i pratite upute za instalaciju.

Preuzimanje sa Huawei web stranice

Da biste preuzeli AppGallery sa Huawei web stranice:

 1. Otvorite web preglednik na vašem Huawei telefonu.
 2. Unesite „Huawei AppGallery“ u pretraživač i pronađite službenu web stranicu.
 3. Na web stranici, pronađite opciju za preuzimanje AppGallery.
 4. Kliknite na opciju „Preuzmi“ i pratite upute za instalaciju.

Dopustite instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora

Da biste mogli instalirati aplikacije koje nisu dostupne u AppGallery, kao što su aplikacije iz nepoznatih izvora ili eksternih izvora, potrebno je omogućiti ovu opciju na vašem Huawei telefonu. Evo kako to možete uraditi:

 1. Otvorite „Postavke“ na vašem Huawei telefonu.
 2. Pronađite opciju „Sigurnost“ ili „Privatnost“ i kliknite na nju.
 3. U postavkama sigurnosti ili privatnosti, potražite opciju „Instaliranje aplikacija iz nepoznatih izvora“ ili sličnu opciju.
 4. Kliknite na ovu opciju i omogućite je tako što ćete prebaciti prekidač sa „isključeno“ na „uključeno“.

Napravite Huawei ID

Otvorite AppGallery i odaberite opciju ‘Napravi Huawei ID’

Da biste napravili Huawei ID, potrebno je otvoriti AppGallery na vašem Huawei telefonu i odabrati opciju „Napravi Huawei ID“. Huawei ID je korisnički račun koji vam omogućava pristup raznim Huawei uslugama i funkcijama.

Slijedite upute za unos potrebnih informacija i kreiranje korisničkog računa

Kada odaberete opciju „Napravi Huawei ID“, slijedite upute koje će vam se prikazati za unos potrebnih informacija i kreiranje korisničkog računa. Potrebno je unijeti vaše ime, prezime, e-poštu ili broj telefona, kao i odabrati sigurnosna pitanja i lozinku za vaš Huawei ID.

Potvrdite Huawei ID putem e-pošte ili SMS-a

Nakon što unesete sve potrebne informacije i kreirate Huawei ID, potrebno je potvrditi vaš korisnički račun putem e-pošte ili SMS-a. Huawei će vam poslati poruku sa potvrdom, koju trebate otvoriti i slijediti upute za potvrdu vašeg Huawei ID.

Koji Su Koraci Za Korištenje AppGallery Na Huawei Telefonima?

Prijavite se na Huawei ID

Otvorite AppGallery

Nakon što ste kreirali Huawei ID, možete se prijaviti na vaš Huawei ID putem AppGallery.

Kliknite na opciju ‘Prijavite se’ i unesite Huawei ID i lozinku

Da biste se prijavili na vaš Huawei ID, otvorite AppGallery i kliknite na opciju „Prijavite se“. Zatim unesite vaš Huawei ID i lozinku koje ste kreirali prilikom registracije.

Potvrdite prijavu

Nakon što unesete vaš Huawei ID i lozinku, kliknite na opciju „Prijavite se“ kako biste potvrdili prijavu na vaš Huawei ID. Nakon uspješne prijave, imaćete pristup svojem Huawei ID i svim povezanim uslugama i funkcijama.

Pretražite i preuzmite aplikacije

Otvorite AppGallery

Da biste pretraživali i preuzimali aplikacije na vašem Huawei telefonu, otvorite AppGallery. AppGallery je platforma za preuzimanje aplikacija za Huawei uređaje.

Koristite pretraživač ili pregledajte kategorije da pronađete željenu aplikaciju

Kada otvorite AppGallery, možete koristiti pretraživač ili pregledati dostupne kategorije aplikacija kako biste pronašli željenu aplikaciju. Pretraživač vam omogućava da unesete naziv aplikacije prema kojoj tražite, dok kategorije vam omogućavaju pregled raznih vrsta aplikacija.

Kliknite na aplikaciju da vidite više informacija

Kada pronađete aplikaciju koju želite preuzeti, kliknite na nju kako biste vidjeli više informacija o aplikaciji. Na stranici aplikacije možete pronaći detaljniji opis, ocjene i recenzije drugih korisnika, kao i informacije o veličini datoteke i zahtjevima aplikacije.

Kliknite na opciju ‘Preuzmi’ i sačekajte završetak preuzimanja i instalacije

Nakon što pregledate informacije o aplikaciji i odlučite da je želite preuzeti, kliknite na opciju „Preuzmi“ kako biste započeli preuzimanje aplikacije. Sačekajte dok se aplikacija preuzima i instalira na vaš Huawei telefon. Ovisno o veličini aplikacije i brzini vaše internet veze, vrijeme preuzimanja može varirati.

Koji Su Koraci Za Korištenje AppGallery Na Huawei Telefonima?

Ažurirajte aplikacije

Otvorite AppGallery

Da biste ažurirali aplikacije na vašem Huawei telefonu, otvorite AppGallery.

Kliknite na opciju ‘Ja’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Ja“. Ova opcija će vam omogućiti pristup vašem Huawei ID i svim povezanim funkcijama.

Pronađite aplikaciju koju želite ažurirati

U sekciji „Ja“, pregledajte dostupne aplikacije na vašem telefonu i pronađite onu koju želite ažurirati. Ako je aplikacija dostupna za ažuriranje, primijetit ćete da se pored nje nalazi opcija „Ažuriraj“.

Ako je dostupno ažuriranje, kliknite na opciju ‘Ažuriraj’ i sačekajte završetak

Kada pronađete aplikaciju koju želite ažurirati i primijetite da je dostupno ažuriranje, kliknite na opciju „Ažuriraj“. Sačekajte dok se ažuriranje završi. Ovisno o veličini ažuriranja i brzini vaše internet veze, vrijeme ažuriranja može varirati.

Deinstalirajte aplikacije

Otvorite AppGallery

Da biste deinstalirali aplikacije sa vašeg Huawei telefona, otvorite AppGallery.

Kliknite na opciju ‘Ja’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Ja“. Ova opcija će vam omogućiti pristup vašem Huawei ID i svim povezanim funkcijama.

Pronađite aplikaciju koju želite deinstalirati

U sekciji „Ja“, pregledajte dostupne aplikacije na vašem telefonu i pronađite onu koju želite deinstalirati. Primijetit ćete da se pored aplikacije nalazi opcija „Deinstaliraj“.

Kliknite na opciju ‘Deinstaliraj’ i potvrdite brisanje aplikacije

Kada kliknete na opciju „Deinstaliraj“, pojavit će se upit da li želite potvrditi brisanje aplikacije. Kliknite na opciju za potvrdu i aplikacija će biti deinstalirana sa vašeg Huawei telefona.

Kreirajte Huawei temu

Otvorite AppGallery

Da biste kreirali Huawei temu na vašem Huawei telefonu, otvorite AppGallery.

Kliknite na opciju ‘Ja’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Ja“. Ova opcija će vam omogućiti pristup vašem Huawei ID i svim povezanim funkcijama.

Odaberite ‘Teme’ i kliknite na opciju ‘Kreiraj temu’

U sekciji „Ja“, potražite i odaberite opciju „Teme“. Zatim kliknite na opciju „Kreiraj temu“ kako biste započeli proces kreiranja vaše Huawei teme.

Prilagodite temu po svojim željama koristeći dostupne opcije

Kada započnete kreiranje Huawei teme, imaćete mogućnost prilagoditi temu po svojim željama koristeći dostupne opcije. Možete mijenjati pozadinsku sliku, ikone, fontove, boje i druge elemente kako biste stvorili jedinstvenu temu koja odgovara vašem stilu.

Spremite temu i postavite je kao svoju trenutnu temu

Kada završite sa prilagođavanjem Huawei teme, spremite je i postavite je kao svoju trenutnu temu. To možete uraditi tako što ćete kliknuti na opciju „Spremi“ i potvrditi da želite postaviti temu kao trenutnu temu na vašem Huawei telefonu.

Provjerite obavijesti i promocije

Otvorite AppGallery

Da biste provjerili najnovije informacije i promocije vezane za aplikacije, otvorite AppGallery na vašem Huawei telefonu.

Kliknite na opciju ‘Ja’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Ja“. Ova opcija će vam omogućiti pristup vašem Huawei ID i svim povezanim funkcijama.

Pronađite sekciju ‘Obavijesti’ i pregledajte najnovije informacije i promocije vezane za aplikacije

U sekciji „Ja“, potražite sekciju „Obavijesti“. Ovdje možete pregledati najnovije informacije i promocije vezane za aplikacije. Huawei vam može slati obavijesti o ažuriranjima aplikacija, novim funkcijama, posebnim ponudama i drugim relevantnim informacijama

Kontaktirajte podršku

Otvorite AppGallery

Da biste kontaktirali podršku za Huawei telefon ili aplikacije, otvorite AppGallery na vašem Huawei telefonu.

Kliknite na opciju ‘Više’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Više“. Ova opcija vam daje pristup dodatnim postavkama i funkcijama.

Odaberite ‘Podrška’ i pronađite željenu vrstu podrške ili kontakt informacije

U sekciji „Više“, pronađite opciju „Podrška“. Kliknite na tu opciju kako biste pristupili raznim vrstama podrške i kontakt informacijama. Huawei vam može pružiti podršku putem telefona, e-pošte, online chat-a ili putem društvenih mreža.

Povežite druge Huawei usluge

Otvorite AppGallery

Da biste povezali druge Huawei usluge sa vašim Huawei telefonu, otvorite AppGallery.

Kliknite na opciju ‘Ja’ u donjem meniju

Kada otvorite AppGallery, u donjem meniju kliknite na opciju „Ja“. Ova opcija će vam omogućiti pristup vašem Huawei ID i svim povezanim funkcijama.

Pronađite sekciju ‘Moj Huawei’ i odaberite ‘Poveži druge Huawei usluge’

U sekciji „Ja“, potražite sekciju „Moj Huawei“. U ovoj sekciji, pronađite opciju „Poveži druge Huawei usluge“ i kliknite na nju.

Slijedite upute za povezivanje sa željenim Huawei uslugama

Kada odaberete opciju „Poveži druge Huawei usluge“, slijedite upute koje će vam se prikazati kako biste se povezali sa željenim Huawei uslugama. Možete povezati svoj Huawei telefon sa uslugama kao što su Huawei Cloud, Huawei Health, Huawei Music i druge. Ove usluge vam mogu pružiti dodatne funkcije i pogodnosti na vašem Huawei telefonu.

Ovo su koraci za korištenje AppGallery na Huawei telefonima. Slijedeći ovaj vodič, možete brzo i jednostavno preuzeti aplikacije, ažurirati ih, deinstalirati ih i prilagoditi Huawei teme prema svojim željama. Također, putem AppGallery možete provjeriti najnovije informacije i promocije vezane za aplikacije, kontaktirati podršku i povezati se sa raznim Huawei uslugama. Uživajte u korištenju AppGallery na vašem Huawei telefonu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.