Lenovo ThinkPad X1 Carbon dostiže 10. generaciju i u ograničenoj ediciji proslavlja 30. godišnjicu. Ovaj tanak i lagan laptop ima Intel 12. generaciju procesora, do 32GB RAM-a i dolazi sa 7 opcija ekrana, kao i opcionalnim 4G/5G povezivanjem. Poboljšanja uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku, a baterija ima oko 6 sati trajanja. Ovaj oporan laptop ima više priključaka od konkurencije, uključujući Thunderbolt 4, USB-A i HDMI.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 + 30. Anniversary Edition obeležava 10. generaciju ovog legendarnog laptopa i proslavu 30. godišnjice Lenovo brenda. U ograničenoj ediciji, ova 14″ Ultrabook je jedan od najtanji i najlakši na tržištu, ali zadržava odličan izbor priključaka. Sa Intel 12. generacijom procesora, do 32GB RAM-a i 7 opcija ekrana, ovaj laptop nudi visoke performanse i fleksibilnost. Poboljšanja uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku, dok baterija ima trajanje od oko 6 sati. Uz udobnu tastaturu i kvalitetan zvuk, Lenovo ThinkPad X1 Carbon je savršen izbor za poslovne korisnike koji su u potrazi za izdržljivim laptopom sa vrhunskim performansama.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon dostiže 10. generaciju

U ograničenoj ediciji za proslavu 30. godišnjice

Lenovo ThinkPad X1 Carbon, jedno od najpopularnijih poslovnih Ultrabook računara, dostigao je svoju 10. generaciju. Kao deo obeležavanja 30. godišnjice kompanije Lenovo, ova posebna edicija dolazi u ograničenom tiražu. Pogledaćemo kako je ovaj laptop unapređen u odnosu na prethodnu generaciju, kao i posebne karakteristike jubilarnog izdanja.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku

This image is property of i.ytimg.com.

Specifikacije

Tanak i lagan laptop sa raznim priključcima

Lenovo ThinkPad X1 Carbon je 14-inčni laptop koji se ističe svojom tankoćom i lakoćom. Sa težinom od samo 2.48 kilograma, ovaj laptop je jedan od najlakših na tržištu. Ipak, uprkos svojoj tankoj konstrukciji, X1 Carbon ima dovoljno priključaka za sve vaše potrebe. Dolazi sa dva Thunderbolt 4 porta, dva USB-A porta, HDMI izlazom i ulazom za slušalice.

Intel 12. generacija procesora, do 32GB RAM-a

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija pokreće Intel 12. generacija procesora. Možete birati između U i P serije procesora, pri čemu P serija donosi veću performansu. Sa mogućnošću da ima do 32GB RAM-a, ovaj laptop će se bez problema nositi sa zahtevnim zadacima i multitaskingom.

7 opcija ekrana (FHD, 2.8K, 4K) i opcionalno 4G/5G

Kada je u pitanju ekran, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija nije štedeo na opcijama. Možete birati između čak sedam različitih ekrana, uključujući FHD (Full HD), 2.8K i 4K rezolucije. Ovi ekrani su dostupni u varijantama sa i bez mogućnosti dodira. Takođe, opcionalno je dostupan i 4G/5G modul za povezivanje na mrežu bilo gde i bilo kada.

Posebna verzija za 30. godišnjicu

Sa posebnim pakiranjem i RGB track pointovima

Jubilarna verzija Lenovo ThinkPad X1 Carbona dolazi sa posebnim pakiranjem koje stvara jedinstveno iskustvo otvaranja. Unutar karbonskog pakiranja sačinjenog od bambusa i šećerne trske, nalaze se RGB track pointovi koji donose retro šarm ovog laptopa. Ova posebna verzija je dostupna u ograničenom tiražu od 5000 primeraka.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju

HD kamera

Jedno od poboljšanja koje donosi Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija je HD kamera. Umesto 720p kamere koja je bila prisutna kod prethodne generacije, sada imate mogućnost snimanja i video poziva u višoj rezoluciji. Ova promena će sigurno poboljšati kvalitet i jasnoću vaših video razgovora.

Intel Iris XC grafika

Još jedno značajno poboljšanje u odnosu na prethodnu generaciju je Intel Iris XC grafika. Sa ovom unapređenom grafikom, moći ćete da uživate u boljem vizuelnom iskustvu, kako pri gledanju filmova i serija, tako i pri igranju igara.

Performanse baterije

Trajanje baterije od oko 6 sati, zavisno o konfiguraciji

Kada je reč o trajanju baterije, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija pruža oko 6 sati korišćenja, uz varijabilnost u zavisnosti od konfiguracije. Važno je napomenuti da će upotreba zahtevnijih aplikacija i ekran sa većom rezolucijom uticati na trajanje baterije. Ipak, ova baterija će biti dovoljna za većinu svakodnevnih zadataka.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku

This image is property of images.unsplash.com.

Ergonomija i zvuk

Duboka i udobna tastatura

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija se ističe svojom izuzetno udobnom tastaturom. Tastatura je duboka i prijatna za kucanje, što omogućava efikasno unos teksta bez umora. Pored toga, tastatura je vodootporna, što će vam obezbediti sigurnost od eventualnih prosipanja tečnosti.

Dobar zvuk i quad array mikrofoni

Kada je u pitanju zvuk, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija pruža izuzetno dobar kvalitet zvuka. Ugrađeni zvučnici su jasni i glasni, što će vam omogućiti uživanje u muzici, filmovima ili video pozivima. Takođe, ovaj laptop dolazi sa quad array mikrofonima, koji pružaju kristalno čistu reprodukciju zvuka prilikom video poziva ili snimanja zvučnih zapisa.

Ograničenja

Nema mogućnosti nadogradnje, ali zamjena baterije je moguća

Važno je napomenuti da Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija nudi malo mogućnosti za nadogradnju. Većina komponenti, kao što su RAM, Wi-Fi kartica i procesor, su zalemljeni na matičnoj ploči i ne mogu se menjati. Ipak, zamenom baterije možete produžiti vek trajanja ovog laptopa.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku

This image is property of images.unsplash.com.

Povezivost i priključci

Oporan laptop sa više priključaka od konkurencije

Ono što izdvaja Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generaciju od konkurencije je bogat izbor priključaka. Pored dva Thunderbolt 4 porta, ovaj laptop ima dva USB-A porta, HDMI izlaz i ulaz za slušalice. Ovo će vam omogućiti povezivanje sa različitim uređajima, bez potrebe za dodatnim adapterima.

Zaključak

Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija je impresivan laptop koji donosi niz poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju. Sa tankom i lagano dizajniranom konstrukcijom, ovaj laptop je idealan za osobe koje su često u pokretu. Intel 12. generacija procesora i do 32GB RAM-a garantuju brze performanse i mogućnost multitaskinga. Sa različitim opcijama ekrana i opcionalnom podrškom za 4G/5G, ovaj laptop se prilagođava vašim potrebama. Bez obzira da li se odlučite za standardno ili jubilarno izdanje, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 10. generacija je pouzdan i svestran laptop koji će zadovoljiti potrebe poslovnih korisnika i svih koji žele kvalitetan uređaj za svakodnevnu upotrebu.

Poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju uključuju HD kameru i Intel Iris XC grafiku

This image is property of images.unsplash.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.