Da biste aktivirali funkciju „Now Playing“ na svom Google Pixel 6, pratite ove jednostavne korake. Prvo, otvorite aplikaciju Podešavanja na svom telefonu. Zatim dodirnite opciju „Zvuk i vibracije“. U okviru ovog menija, pronađite i dodirnite opciju „Glasovno prepoznavanje pesama“. Sledeći korak je da omogućite pristup mikrofonu za aplikaciju „Now Playing“. Da biste to uradili, dodirnite prekidač pored ove opcije. Nakon što ste to uradili, vaš Google Pixel 6 će početi prepoznavati pesme koje su trenutno u toku i prikazivati ih u traci obaveštenja. Ova funkcija je veoma praktična za sve ljubitelje muzike, jer vam omogućava da lako saznate koje pesme se trenutno slušaju u vašem okruženju.

Kako Aktivirati Funkciju Now Playing Na Google Pixel 6?

Šta je ‘Now Playing’ funkcija?

Objašnjenje funkcije ‘Now Playing’

‘Now Playing’ funkcija je jedan od korisnih i inovativnih dodataka koji dolazi sa Google Pixel 6 uređajem. Ova funkcija omogućava korisnicima da lako prepoznaju pesmu koja se trenutno reprodukuje u njihovoj blizini. Bez potrebe za pretraganjem ili upisivanjem pesme, ‘Now Playing’ automatski identifikuje pesmu i prikazuje je na ekranu telefona. Ova funkcija je korisna za ljubitelje muzike i omogućava vam da brzo saznate koju pesmu slušate, čak i ako ne prepoznajete izvođača ili naslov.

Koraci za aktiviranje funkcije ‘Now Playing’

Provjera kompatibilnosti sa Google Pixel 6

Prije nego što aktivirate ‘Now Playing’ funkciju na vašem Google Pixel 6 uređaju, morate provjeriti da li je uređaj kompatibilan sa ovom funkcijom. ‘Now Playing’ je unaprijed instalirana aplikacija koja dolazi sa Pixel 6, ali se može razlikovati na drugim uređajima. Provjerite da li je vaš uređaj podržan prije nego što nastavite sa postupkom aktiviranja.

Postavljanje jezika i regije

Da biste ispravno koristili ‘Now Playing’ funkciju, morate pravilno postaviti jezik i regiju na vašem Pixel 6 uređaju. Ova funkcija koristi informacije o jeziku i regiji da bi pružila tačne rezultate prepoznavanja pesme. Otvorite postavke na vašem telefonu i pronađite opciju za postavke jezika i regije. Odaberite jezik i regiju koje želite koristiti za ‘Now Playing’ funkciju.

Omogućavanje mikrofona

Kako bi ‘Now Playing’ funkcija mogla prepoznati pesmu koja se reproducira, potrebno je da omogućite pristup svom mikrofonu. Ova funkcija koristi mikrofon na vašem Pixel 6 uređaju kako bi snimila zvuk oko vas i identifikovala pesmu. Da biste omogućili pristup mikrofonu za ‘Now Playing’ funkciju, otvorite postavke svog uređaja, pronađite opciju za dozvole i odaberite dozvolu mikrofona. Uverite se da je dozvola za mikrofon omogućena za ‘Now Playing’ aplikaciju.

Omogućavanje dostupnosti ‘Now Playing’ funkcije

Sada kada ste se pobrinuli za kompatibilnost, postavili jezik i regiju i omogućili pristup mikrofonu na vašem Pixel 6 uređaju, možete omogućiti samu ‘Now Playing’ funkciju. Potražite aplikaciju ‘Now Playing’ na svom uređaju i otvorite je. U postavkama aplikacije, omogućite dostupnost ‘Now Playing’ funkcije. Ovo će omogućiti funkciju da stalno radi u pozadini vašeg uređaja i prepoznaje pesme koje se reprodukuju u vašem okruženju.

Dodavanje ‘Now Playing’ na zaključanom i početnom ekranu

Kada ste omogućili ‘Now Playing’ funkciju na svom Pixel 6 uređaju, možete je dodati na svoj zaključani i početni ekran kako biste imali brz pristup. Idite na postavke uređaja i pronađite opciju za personalizaciju ili zaključani ekran. Tamo ćete moći dodati ‘Now Playing’ widget na zaključani ekran ili na početni ekran. Dodavanje ovog widgeta omogućit će vam da vidite trenutno prepoznatu pesmu bez otključavanja ili otvaranja aplikacije.

Kako Aktivirati Funkciju Now Playing Na Google Pixel 6?

Provjera kompatibilnosti sa Google Pixel 6

Verifikacija podržanih uređaja

Prije nego što se upustite u postupak aktiviranja ‘Now Playing’ funkcije, važno je provjeriti da li je vaš uređaj podržan. ‘Now Playing’ je funkcija koja je specifična za Google Pixel 6 i neki drugi uređaji možda nemaju istu funkcionalnost. Da biste provjerili da li je vaš uređaj podržan, posjetite zvaničnu stranicu Google Pixel 6 ili pročitajte specifikacije uređaja.

Postavljanje jezika i regije

Promjena jezika i regije uređaja

Da biste ispravno koristili ‘Now Playing’ funkciju na svom Google Pixel 6 uređaju, morate pravilno postaviti jezik i regiju. Ovi parametri će biti korišteni kako bi se osiguralo tačno prepoznavanje pesme. Otvorite postavke na svom Pixel 6 uređaju i pronađite opciju za postavljanje jezika i regije. Odaberite željeni jezik i regiju i sačuvajte promjene.

Kako Aktivirati Funkciju Now Playing Na Google Pixel 6?

Omogućavanje mikrofona

Podešavanje dozvola mikrofona

Kako bi ‘Now Playing’ funkcija mogla prepoznati pesmu koja se trenutno reprodukuje, potrebno je omogućiti pristup mikrofonu na vašem Google Pixel 6 uređaju. To možete uraditi kroz postavke uređaja. Otvorite postavke i potražite opciju Privacy ili Dozvole. Unutar dozvola, pronađite opciju za mikrofon i omogućite pristup za ‘Now Playing’ aplikaciju. Na taj način će ‘Now Playing’ moći koristiti mikrofon da bi snimio okolni zvuk i prepoznao pesme.

Omogućavanje dostupnosti ‘Now Playing’ funkcije

Podešavanje ‘Now Playing’ opcija

Kada ste postavili jezik, regiju i omogućili pristup mikrofonu na svom Google Pixel 6 uređaju, možete konfigurisati i podešavanja same ‘Now Playing’ funkcije. Otvorite aplikaciju ‘Now Playing’ na svom uređaju i pronađite opciju za postavke. Unutar postavki možete prilagoditi razne opcije, kao što su prikaz prepoznatih pesama, istorija prepoznavanja, animacije i još mnogo toga. Prilagodite postavke prema svojim preferencijama i sačuvajte promene.

Kako Aktivirati Funkciju Now Playing Na Google Pixel 6?

Dodavanje ‘Now Playing’ na zaključanom i početnom ekranu

Dodavanje ‘Now Playing’ widgeta na zaključani ekran

Dodavanje ‘Now Playing’ widgeta na početni ekran

Jedna od praktičnih mogućnosti ‘Now Playing’ funkcije na Google Pixel 6 je mogućnost dodavanja widgeta na zaključani i početni ekran. Na taj način ćete imati brz pristup trenutno prepoznatoj pesmi bez potrebe za otključavanjem telefona ili otvaranjem aplikacije. Da biste dodali ‘Now Playing’ widget na zaključani ekran, idite na postavke uređaja, pronađite opciju za prilagođavanje ili zaključani ekran i dodajte ‘Now Playing’ widget. Slično tome, možete dodati widget na početnom ekranu tako što ćete napraviti prostor i dodati ‘Now Playing’ widget sa liste dostupnih opcija.

Kako koristiti funkciju ‘Now Playing’?

Kako prepoznati pjesmu

Pristup popisu prethodno prepoznatih pjesama

Kada ste uspješno aktivirali ‘Now Playing’ funkciju na svom Google Pixel 6 uređaju, možete je koristiti za prepoznavanje pesama. Da biste prepoznali trenutno reproduciranu pesmu, jednostavno pogledajte ekran vašeg telefona. ‘Now Playing’ će automatski identifikovati pesmu i prikazati je na ekranu. Biće vam prikazano ime izvođača i naslov pesme. Uz to, imaćete mogućnost da pristupite listi prethodno prepoznatih pesama u ‘Now Playing’ aplikaciji. Ova lista će vam omogućiti da pregledate i pristupite pesmama koje ste prepoznali u prošlosti.

Kako Aktivirati Funkciju Now Playing Na Google Pixel 6?

Kako isključiti funkciju ‘Now Playing’?

Onemogućavanje dostupnosti funkcije ‘Now Playing’

Ako želite privremeno ili trajno isključiti ‘Now Playing’ funkciju na svom Google Pixel 6 uređaju, to možete jednostavno uraditi putem postavki aplikacije. Otvorite ‘Now Playing’ aplikaciju na svom telefonu i pronađite opciju za postavke. Unutar postavki, pronađite opciju za onemogućavanje dostupnosti funkcije ‘Now Playing’. Onemogućavanjem ove opcije, ‘Now Playing’ više neće prepoznavati pesme u vašem okruženju. Ako u budućnosti želite ponovo aktivirati funkciju, možete je jednostavno omogućiti putem istih postavki.

Zaključak

Prednosti i praktičnost funkcije ‘Now Playing’ na Google Pixel 6

‘Now Playing’ funkcija na Google Pixel 6 pruža neverovatnu prednost i praktičnost ljubiteljima muzike. Sa ovom funkcijom, možete lako prepoznati pesmu koja se trenutno reproducira u vašem okruženju. Bez potrebe za unosom naslova ili izvođača, ‘Now Playing’ automatski identifikuje pesmu i prikazuje informacije na ekranu vašeg Pixel 6 uređaja. Dodatno, možete pristupiti i listi prethodno prepoznatih pesama, što vam omogućava da se vratite na neku pesmu koju ste ranije čuli. Aktivacija ‘Now Playing’ funkcije je jednostavna i zahteva samo nekoliko koraka, a potom može biti dodata na zaključani ili početni ekran za brzi pristup. Sve u svemu, ‘Now Playing’ funkcija je odličan dodatak Google Pixel 6 uređaju i pruža vam mogućnost da uživate u muzici na nov i praktičan način.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.