iPhone 16 će donijeti brojne unapređenja u svijetu veštačke inteligencije (AI) zahvaljujući novom posebnom čipu koji je dizajnirao Apple. A18 i M4 čipovi će omogućiti značajno poboljšane performanse AI i mašinskog učenja. Očekuje se da će novi iOS 18 donijeti nove AI funkcije za popularne aplikacije kao što su Siri, Comnande, Poruke i Apple Music. iPhone 16 će biti dostupan već u septembru, a ovi čipovi A18 će biti prvi put korišteni upravo u ovim modelima. Apple je poznat po kontinuiranom napretku u poboljšanju svojih čipova tokom godina, a popularnost AI tehnologije je neosporno u porastu u posljednjim godinama. Očekuje se da će iOS 18 biti najavljen u junu na Apple-ovoj godišnjoj konferenciji WWDC.

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

Apple je dizajnirao poseban čip za iPhone 16 kako bi podržao nove AI funkcije. Ovaj novi čip, nazvan A18, je specifično optimiziran za brze i efikasne AI performanse. Pored A18 čipa, iPhone 16 će također imati M4 čip koji će doprinijeti poboljšanju performansi mašinskog učenja.

A18 i M4 čipovi će omogućiti poboljšane performanse AI i mašinskog učenja

A18 i M4 čipovi će donijeti značajan napredak u performansama AI i mašinskog učenja na iPhone 16. A18 čip će omogućiti brže izvršavanje AI zadataka, što će rezultirati boljim i preciznijim iskustvom korisnika. S druge strane, M4 čip će pružiti podršku za napredne tehnike mašinskog učenja, što će omogućiti iPhone 16 da se prilagodi korisnikovim potrebama i preferencijama.

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

iPhone 16 će biti dostupan u septembru, a čipovi A18 će biti prvi put korišteni u ovim modelima

Korisnici će moći kupiti iPhone 16 u septembru ove godine. Ovaj model će biti prvi koji će koristiti A18 čip za podršku AI funkcionalnosti. Apple je uložio značajne napore u razvoj ovog čipa kako bi optimizirao performanse i osigurao najbolje moguće iskustvo korisnika.

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

Apple je kontinuirano poboljšavao performanse svojih čipova tokom godina

Apple je poznat po kontinuiranom poboljšavanju performansi svojih čipova tokom godina. Svaki novi model iPhonea donosi unaprijeđene performanse, a ovo je posebno istaknuto u slučaju AI i mašinskog učenja. Apple je uspio da održi korak sa sve većom popularnošću AI tehnologije i pruži korisnicima najbolje moguće AI iskustvo.

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

Popularnost AI tehnologije je u porastu u posljednjim godinama

U posljednjim godinama, popularnost AI tehnologije je rapidno porasla. AI se koristi u raznim industrijama i pomogao je u poboljšanju mnogih aspekata naših života. Od personalnih asistenata poput Siri, do naprednih algoritama za prepoznavanje slika i glasa, AI je sveprisutan. Upravo zbog toga je Apple odlučio da uloži u razvoj posebnog čipa za AI funkcije kako bi pružio korisnicima najbolje moguće iskustvo.

iPhone 16 će imati poseban čip za brze AI funkcije

Očekuje se da će iOS 18 biti najavljen u junu na Apple-ovoj godišnjoj konferenciji WWDC

Očekuje se da će iOS 18 biti najavljen u junu na Apple-ovoj godišnjoj konferenciji WWDC. S ovim novim ažuriranjem, korisnici će moći uživati u novim AI funkcijama na svojim iPhone 16 uređajima. Siri će biti poboljšan, Comnande će biti još intuitivnije, Poruke će imati nove AI mogućnosti, a Apple Music će pružiti personalizovane preporuke zahvaljujući AI tehnologiji.

U zaključku, iPhone 16 će donijeti poboljšane AI funkcionalnosti zahvaljujući novom A18 čipu. Korisnici će moći uživati u bržem i inteligentnijem iskustvu, dok će Apple nastaviti svoju tradiciju kontinuiranog napretka u oblasti AI i mašinskog učenja. Očekuje se da će iOS 18 dodatno unaprijediti funkcionalnosti AI na iPhone 16 uređajima, čime će korisnici dobiti još veću vrijednost za svoj novac. U junu nam slijedi Apple-ova godišnja konferencija WWDC, na kojoj ćemo saznati više detalja o ovim izvanrednim novitetima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam pružila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice, slažete se s našom upotrebom kolačića.